Coogee to Bondi Walk

Pilvi Daily

Sunnuntaina tämän kävelyn aikana satoi taas ja oli todella tuulista, siksi kuvatkin ovat vähän mitä ovat. Eli sumuisia ja harmaita. Valtavia aaltoja ja niissä henkensä uhalla pyörivät surffaajat ovat kyllä hauskaa katseltavaa. Tripadvisorissa tämä kävely Coogeelta Bondille on äänestetty parhaaksi Sydney-aktiviteetiksi, eikä kyllä ihme. It's a good one! Reitin varrella näkee monta rantaa, kauniin hautausmaan, luolia, jyrkänteitä ja lopuksi vielä Bondin kuuluisat uima-altaat. 

Eilen kauniit säät palasivat ja lämpötilat pyörivät noin 25 asteessa. Olin ennen töihinlähtöä rannalla ja uimassa. Ehkä minäkin joskus onnistun pääsemään talvikalpeudestani eroon.. Rannalla testattiin myös haivaroittimia, ääni oli kyllä sen verran railakas että luulisi sen karkoittavan jo itsessään lähistön hait. Haivaara on kyllä olemassa ja suurimmalla osalla rannoista on asennettu verkot niitä varten. Uida saa vain rannan suuntaisesti ja vain tietyillä alueilla. Olen huomannut, että tosi suosittuja puheenaiheita turistien ja working holiday-porukan keskuudessa ovat juurikin hait, hämähäkit, käärmeet ja viisumit. Harva noita ensinmainittuja on nähnyt, silti niistä juttua riittää. Eniten kyllä puhutaan viisumeista, se on ykköspuheenaihe aina ja ikuisesti. Sinänsä on kyllä hauskaa kuunnella farmitarinoita ja kuka mitäkin hedelmiä tai vihanneksia on poiminut ja mitä hämähäkkejä, käärmeitä tai haita siellä farmilla tulikaan vastaan. 

Tänään ajattelin juosta uuden lenkkini rantaa pitkin ulkoilmakuntosalille ja takaisin. Matkaa kertyy ehkä noin viitisen kilometriä, mutta koska reitti on niin mäkinen ja useassa kohtaa pitää ravata portaita ylös ja alas on se aika rankka. Kuntosalilaitteet löytyvät korkealta mäeltä ja niiltä avautuu avoin merinäkymä. Ei hassumpi paikka ja ilmainen kaiken lisäksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.