Kiltteys on aliarvostettua

Pilvi Daily

Kiltteys on mielestäni yksi upeimmista asioista ihmisissä. Jos ottaa muut huomioon, kuuntelee heitä, auttaa muita ja suhtautuu heihin lämpimästi, on mielestäni kiltti. Kiltteys pohjaa myös moraaliin. Jos sinulla on vahva käsitys siitä, mikä on oikein ja väärin ja sopeutat sitä myös elämääsi ja käytökseesi, olet mielestäni kiltti. 

Usein kiltteyteen yhdistetään vähän vääriä asioita. Ei ihmisen tarvitse olla tassukka, hölmö tai muiden vietävissä, jos hän on kiltti. Päinvastoin, muutkin ihmiset yleensä aistivat kiltteyden ja empaattisuuden ja arvostavat sitä. Mielestäni kiltteys on myös kaukana tyhmyydestä tai heikkoudesta, sillä vaatii yleensä paljon itseluottamusta ja sisäistä sivistystä osata suhtautua kaikkiin ihmisiin lähtökohtaisesti lämpimästi. Usein kilttejä ihmisiä kuvaillaankin sanoilla kiva ja mukava, koska sanaan kiltti liittyy ehkä vähän niitä alentavia merkityksiä myöskin. Vaikka ei näin kyllä tarvitsisi olla. Mielestäni on ihanaa, jos joku kutsuu minua kiltiksi. Ruotsin kielessä sanaan snäll liittyy mielestäni hyvin paljon positiivisia puolia ja moni saattaa kuvailla vaikka miestään tai deittikumppaniaan kiltiksi ja komeaksi. 

Itselleni kiltteys astuu esimerkiksi deittailussa kyllä korkealle. Ylimielisyys, maineella ja mammonalla kerskuminen ja sellainen bad boy -asenne ovat itselleni punaisia lippuja. Lämmin katse silmissä, aito kuuntelu- ja keskustelutaito ja huumori ovat hurjan tärkeitä. Ikävä kyllä monikin mies luulee, että olemalla vähän kova ja esittämällä pelimiehen roolia naiset kiinnostuvat. Ehkä niitäkin seikkailua ja jatkuvaa draamaa rakastavia naisia löytyy, mutta itse liputan vain kilttien, hyväsydämisten ja hauskojen miesten puoleen ja menen ihan lukkoon niiden koviksien seurassa. 

Lisää kiltteyttä maailmaan ja tämäkin olisi astetta iloisempi paikka elää! Millaisia mielikuvia itsellesi tulee sanasta kiltti?

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Minä en myöskään syty bad boy -tyypeistä, jotka yrittävät korostaa itseään liikaa tai muutenkaan ihmisistä, jotka kerskailevat omaisuudellaan tms. Minua kiinnostaa ihmiset, jotka ovat niitä hiljaisempia ''down to earth'', monesti heillä on jokin tarina takanaan ja muutenkin koen, että heihin on helpompi tutustua ja heidän kanssa viettää aikaa. En vain viihdy draaman enkä ylimielisten ihmisten parissa. Kas kummaa, sellaiset ihmiset ovatkin karsiutuneet ajan saatossa elämästäni pois. Tietty ikäkin vaikuttaa tähän, mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän yleensä haluaa turhaa draamaa ja kerskailua ympärilleen, ja kun iän karttuessa löytää sen todellisen minän, niin huomaa, kenen kanssa viihtyy ja kenen taas ei. 

Kuuntelu- ja keskustelutaito huumorilla varustettuna = <3. Se monesti riittää, ja se, että ihmiseltä löytyy lapsenomaista mielikuvitusta asioihin ja elämään, on sekin <3.

Kiltteys on uusi musta! Toivon, että jokainen viljelisi sitä ympäriinsä, tuntemattomillekin!

Kaunista viikonloppua, Pilvi! <3

PilviCloud
Pilvi Daily

Ihanasti kirjoitit Vilhelmiina <3 

Ihan samanlaisia ajatuksia minullakin. Iän myötä on kyllä todellakin oppinut arvostamaan tiettyjä luonteenpiirteitä ja jättämään kaikki ylimieliset tyypit omaan arvoonsa. 

Kaunista lauantaita!

Kommentoi