Real queens fix each other's crowns

Pilvi Daily

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty jo 1900-luvun alusta lähtien, ja sen tarkoituksena on tuoda esiin naisten tasa-arvoa ja oikeuksia. Maailmalla naistenpäivää juhlitaan huomioimalla tyttöystävää, vaimoa tai äitiä esimerkiksi kukkasin. Tuo kaunis tapa on levinnyt myös meille ja toki se ilahduttaa mieltä! 

Miten me naiset sitten voimme huomioida toisiamme naistenpäivänä? En lähtisi välttämättä ostamaan kukkia kavereille ja kollegoille, vaikka niin ehkä haluaisinkin. Olisin pian aika köyhä jos huomioisin kaikkia fantastisia naisia ympärilläni. On kuitenkin muita asioita, joita voi ottaa huomioon varsinkin naistenpäivänä. Ja tietenkin kaikkina muina 364 päivänä vuodesta. Nimittäin toistemme kehumisen ja kannustamisen. 

Emme vieläkään elä täysin tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Suomi on tässä varsin pitkällä ja monessa muussa maassa tasa-arvoasiat ovat paljon heikommin kuin meillä. Suomalaiset naiset ovat kulkeneet pitkän matkan ja nähneet valtavasti vaivaa, jotta meillä olisi asiat kuten meillä nyt on. Yliopistotutkintojen suorittajista enemmistö on nykyään naisia ja naisten määrä eduskunnassakin on kasvanut vuosien saatossa. Näitä lukuja hämmästellään ja tutkitaan, mutta mitä siinä on ihmettelemistä? Suomalaiset naiset tekevät töitä menestyksensä eteen ja pääsevät pitkälle. Siksi onkin tärkeää kannustaa muita naisia, kehua heidän suorituksiaan ja ammattitaitoaan. Monesti kehut voivat valitettavasti jäädä kateuden ja kilpailun alle. Aiheesta on kirjoitettu paljon, esimerkiksi Liza Marklund ja Lotta Snickare kirjoittivat Ruotsissa paljon keskustelua herättäneen kirjan Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. Sitaatti on Madeleine Albrightin ja kirjassa puhutaan aiheesta, joka ehkä aiemmin nähtiin tabuna, mutta joka myöhemmin on herättänyt jopa vastaliikkeen. Koska valtarakenteet suosivat yhä miehiä, on tärkeää että naiset auttavat ja tukevat toisiaan. Ei ihme, että hashtagit #girlboss #womenenpoweringwomen ja #bosslady ovat nykyään suosittuja ja cooleja. 

Kuulun Facebookissa ruotsalaiseen naisryhmään, jossa tsempataan, jaetaan vinkkejä työpaikoista, järjestetään kursseja hyvän Linkedin-profiilin luomiseen, etsitään ystäviä, järjestetään illallisia ja kerrotaan huolia. Jokainen postaus saa valtavasti huomiota ja ryhmän naiset ovat uskomattoman auttavaisia ja kannustavia. Itse koen ilmiön erittäin voimaannuttavana ja varsinkin sosiaalisen median aikakaudella tarpeellisena. Maailmassa, jossa meitä mitataan tykkäyksin ja jossa ilkeä anonyymi kommentointi on niin tavallista, on tärkeää myös olla kannustava ja ystävällinen. On tärkeää antaa huomiota ja krediittiä heille, jotka ovat sen työllään ansainneet. Kun ihminen uskoo itseensä, pääsee hän pitkälle. Uskon myös, että kun naiset uskovat toisiinsa, voivat he yhdessä saavuttaa mitä tahansa. 

Hyvää naistenpäivää, kaikki te ihanat, uskomattomat naiset! 

Ps. Jos joku teistä tietää samanlaisia suomalaisia naisten Fb-ryhmiä, niin vinkatkaa. Muuten perustan vaikka oman..

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.