Ladataan...
Pilvi Daily

Tässä muuten vähän tunnelmia eiliseltä. Aurinko porotti täydeltä taivaalta, tuuli poltteli jalkoja ja vettä täytyi olla juomassa jatkuvasti. Saimme perua tennistunnit ja pysytellä lähinnä sisätiloissa. Vaikka päiväsaikaan selvisin kuumuudelta, iski nestehukan oireet yöllä migreenin oirein. Tämä oli kuulemma toiseksi kuumin mitattu lämpötila Sydneyssä marraskuussa. Tänään olikin sitten taas 21 astetta ja pilvistä. 

Ladataan...
Pilvi Daily

Viime päivät olen nauttinut kunnon turisteilusta Sydneyssä ja sen lähipiirissä. Äitini ja hänen ystävänsä ovat käymässä ja olemme viimeisten seitsemän päivän aikana ehtineet tehdä kaksi turistibussikierrosta, Coogee-Bondi-kävelyn, Botanic Gardensin, 360 Bar & Dining-näköalabaarin, Hunter Valley-viinitilakierroksen, Paddys Markets, The Rocks, Maroubran luonnonaltaat, monta rantapäivää, Sydneyn oopperatalon, Featherdale Wildlife Parkin ja luultavasti vielä muutaman muun kohteen, joita en nyt muista. Kun olin töissä kävivät he vielä katsomassa The Greats-taidenäyttelyn Museum of New South Wales-museossa. 

Huomenna on herätys klo 6 ja matka jatkuu kohti Blue Mountainsia. Sieltä on paluu illalla ja sitten vielä ensi viikolla on muutama päivä aikaa keksiä jotain. Kuvasin jälleen Coogee-Bondi-kävelyä, sillä viimeksi sen kuvatessani huhtikuussa satoi kaatamalla ja kuvat olivat hiukan ankeita. Tämä on mielestäni ehdotomasti paras nähtävyys Sydneyssä ja minulle etenkin tärkeä, koska juoksin ja kävelin pitkin reittiä muutamia kertoja viikossa koko täällä oloaikanani, enkä koskaan kyllästynyt näihin uskomattomiin maisemiin. Tällä reitillä unohtui murheet ja jaksoi taas jatkaa. Sydney on minulle nämä maisemat, enkä unohda niitä koskaan. 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Pilvi Daily

Cape Tribulation sijaitsi noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Cairnsistä. Kyseessä on hieno kansallispuisto, jossa on vesiputouksia, upeita rantoja ja mahdollisuus bongata krokotiilejä ja cassowary-lintuja. Kumpiakaan ei kannata liikaa jäädä ihastelemaan, sillä molemmat ovat erittäin vaarallisia. Cassowaryn tavatessa ei saisi esittää isompaa kuin on, eli vaikkapa laittaa käsiä pään päälle, sillä suurinpiirtein strutsin kokoinen lintu (suurimmillaan 2 metrinen) kokee sen uhkaavana ja voi hyökätä. Luin, että eräs nainen oli kiivennyt puuhun cassowarya karkuun ja joutunut odottamaan siellä kunnes lintu lähti pimeän tullen matkoihinsa. Joku mies oli cassowaryn kohdattuaan lähtenyt pakoon ja joutunut rämpimään vaikeakulkuisessa sademetsässä tunteja cassowary kintereillään. Pitäisi siis vain pitää katsekontakti, laittaa esimerkiksi reppu tai laukku rinnan eteen suojaksi ja kävellä hitaasti selkä edellä taaksepäin. Cassowary voi juosta 50 km tuntivauhtia, hypätä yli 1,5 metrin korkeuteen ja ne ovat erinomaisia uimareita. Ne voivat voimakkailla kynsillään vahingoittaa ihmisen sisäelimiä hyökätessä. 

Kävelyt sademetsissä olivat jännittäviä, kun tämä cassowary-mahdollisuus (tai uhka on ehkä oikea sana) oli olemassa. Saimme kuitenkin pettyä, koska emme nähneet kuin kalkkunoita. Huomattavasti leppoisampia otuksia. 

Jos näet tämän, on casswaryt lähellä. Tämä on cassowary plum, cassowaryjen suuri herkku. Näytti valtavalta mustikalta (uuniperunan kokoinen) ja oli sisältä vihreä. Sademetsät olivat kauniita, tämäkin lehtikatto näytti siltä kuin monta vihreää sateenvarjoa olisi avattu yhtä aikaa. 

Puhutaan nyt cassowaryistä, kun kerran aloitettiin. Tässä on taas tätä aussihuumoria, mutta kuten kyltistä voi päätellä, joutuu moni cassowary auto-onnettomuuden uhriksi. Ne ovat rauhoitettuja eläimiä, joita uhkaa sukupuuttoon kuoleminen. Jos olet utelias miltä kyseinen lintu näyttää, niin liitin tähän kuvan, jonka lainasin täältä

 

Ladataan...
Pilvi Daily

Upea Whitsundays! Kirjoittelinkin matkasta aiemmin ja nyt halusin esitellä kuvia risteilyltä. Ehdottomasti kaunein paikka, jossa olen ollut ja jää varmasti mieleen yhtenä unohtumattommimmista kokemuksista täällä Australiassa. Airlie Beachille matkustaminen vie hiukan aikaa, mutta se on varmasti sen arvoista. Avatar-laiva oli hieno trimaraani, jolta kelpasi katsella maisemia ja hyppiä snorklaamaan monen monituisten vedenelävien kanssa kristallinkirkkaassa vedessä.