Ladataan...
Pilvi Daily

Eilen oli ensimmäinen työpäiväni Australiassa. Toisen päivän jälkeen olen vielä aikalailla alkuhämmennyksissä ja opittavaa on yllättävän paljon, niin kuin yleensä uuden työn aloittaessa on. Tietysti oman lisänsä tuo tietyt kulttuurierot ja australialaisten erilaiset aksentit. Tämä on kuitenkin ihan hyvä tapa päästä kiinni täkäläiseen työelämään ja luksusta on myös se, että kävelen töihin noin kahdessa minuutissa. Ihan toista kuin Tukholmassa, missä työmatkoihin saattoi vierähtää yli kaksi tuntia päivässä. 

Ihmiset ovat olleet todella mukavia, sen ensivaikutelman olen saanut ihan kaikkialla. Sydneysidersit (niin kuin heitä täällä kutsutaan) ovat myös todella monikulttuurista porukkaa, eli erilaisiin englannin aksentteihin ja ääntämyksiin ollaan todella tottuneita täällä. Ei ihme, että reppureissaaminen ja pätkätöiden hankkiminen on niin suosittua, ainakin se on tehty ihan helpoksi, eikä vaadi kauheasti paperisotaa. 

Teen töitä viitenä päivänä viikossa, yleensä iltapäivisin. Perjantaita ja sunnuntait on vapaat. Täällä alkaa jo ilmat viiletä ja nyt onkin hyvä hetki tienata vähän rahaa. Sitten voin alkaa suunnitella reissuja Australian sisällä, ainakin itärannikko kiehtoisi ja ehkäpä myös Uusi-Seelanti jossakin vaiheessa. 

Ladataan...
Pilvi Daily

Eilen Australiassa oli pyhäpäivä nimeltä Anzac veteraanien muistoksi. Juhlapäivään kuuluu kulkueita ja eilen esimerkiksi Sydneyn siltaan heijastettiin kuvia sotasankareista. Suosittu tapa viettää Anzac-päivää on lähteä katsomaan Anzac-raveja, joita järjestetään ympäri maata. En ole aiemmin ollut ravikilpailuissa ja päivä oli ihan hauska uusi kokemus. Olimme Royal Randwickin raviradalla, joka on tässä aika lähellä. Pelasin muutamalla dollarilla hevosista sen enempää tietämättä ja yksi niistä voittikin, voittosaaliini oli huikeat 13 dollaria... 

Oli myös hauskaa katsella paikallisten pukeutumista, kaikki olivat pukeutuneet viimeisen päälle ja naisilla oli jopa englantilaiseen tyyliin hatut. Sää oli ensin aurinkoinen mutta viimeisen kierroksen aikana alkoi jyristä ja lopulta kotimatkallamme raekuuro piiskasi katuja ja kadut tulvivat jälleen. 

Ladataan...
Pilvi Daily

Täällä on myrskynnyt raivokkaasti viimeiset kolme päivää. Vettä sataa myös jatkuvasti ja kaikki vaatteet ovat märkiä, eikä ne oikeastaan kuivu edes sisätiloissa ilmankosteuden vuoksi. En ole elämässäni nähnyt näin suuri aaltoja kuin kävellessäni Coogeelta Bondi Beachille. Tänään on jo hiukan aurinkoisempaa eikä sada. Toivon, että sateet lakkaisivat, sillä olen jo saanut aika pahan flunssan eikä märät vaatteet, sade ja kova tuuli auta oloon ollenkaan. 

Uusi majapaikka on kyllä kiva, asun boarding house-tyyppisessä talossa, jossa kaikilla on omat huoneet ja kylpyhuoneet, keittiöt ja olohuone ovat yhteisiä. Talo sijaitsee alle sadan metrin päästä rannalta eli jos aurinko alkaa taas paistaa on sijainti mitä mainioin!

Ladataan...
Pilvi Daily

Sydneyn pohjoisosasta löytyy Manly Beach, yksi alueen tunnetuimmista ja kauneimmista rannoista. Manlyllä on surffaukseen soveltuvia aaltoja ja paljon ihmisiä kauniilla säällä. Manlyltä voi helposti kävellä viereiselle rauhallisemmalle Shelly Beachille, joka on pienempi ja siellä voi snorklailla ja nähdä paljon kaloja. Matkan varrella voi bongata kuvan Water Dragon-liskoja. 

Täällä on muutenkin lähtenyt asiat rullaamaan, työpaikka alkaa olla melkolailla varmistunut ja asuntokin on jo hankittu. Alueeksi valikoitui hurmaava Coogee Beach ja kämppä sijaitsee alle 100 metrin päässä rannasta. Ei pöllömpi saavutus alle viikossa! 

Ladataan...
Pilvi Daily

Lentomatka meni yllättävän mutkattomasti ja 26 tuntia myöhemmin laskeuduin Sydneyhyn. Täällä on mukavat 22 astetta lämmintä ja kaupunki näyttää upealta! Hankin itselleni uuden liittymän ja olen jo lähetellyt monta vastausta asuntoilmoituksiin. Tarkoituksena olisi hankkia huone kimppakämpästä, se on täällä melko tavallista, koska vuokrahinnat ovat aika korkeita. Samalla tutustuu helpommin myös muihin reissaajiin ja ehkä täkäläisiinkin. Vuokrahinnat ilmoitetaan viikottaisissa summissa ja näyttää siltä, että ne useimmiten pyörivät noin 250-350 dollarissa/viikko. Nyt toivon, että saisin pian vastauksia! Seuraavaksi pitää hankkia pankkitili, se on kuulemma helppoa, sen kuin kävelee pankkiin ja avaa sen. 

Pages