Ladataan...
Pilvi Daily

 

Noosa oli kyllä yksi reissun kohokohdista! Noin tunnin ajomatkan päässä Sunshine Coastilta löytyy tämä kaunis pieni lomaparatiisi, jota ympäröi upea kansallispuisto. Valitettavasti Noosassa ollessamme satoi aika paljon ja majoituksen saaminenkin varaamatta oli aika haasteellista. Ensimmäinen yö meni hostellissa koska autolle ei löytynyt leirintäaluetta, tai ne olivat täyteen bookattuja koulujen lomien takia. Toiseksi yöksi löytyi ihan kiva paikka joka oli samaa ketjua Byron Bayn Arts Factoryn kanssa. 

Sateisena päivänä (ja nyt tarkoitan sellaista taukoamatonta rankkasadetta) ei Noosassa ollut kyllä paljoakaan tekemistä. Matkatoimiston tädit ehdottivat elokuvissa käymistä, mutta en kyllä matkustanut tuhannen kilometrin päähän Sydneystä käymään elokuvissa. Päätettiin sitten treenata Byron Bayssä opeteltuja aalloissa melomistaitoja ja vuokrata kajakki kaatosateessa. Saamani märkäpuku oli sellainen lyhytlahkeinen ja lyhythihainen ja kyllähän siinä vähän kylmä tuli. Hauskaa se kyllä oli ja meloessa tuli lämmin. Merellä sai olla ihan rauhassa koska rannalla tai meressä ei ollut ketään muita! Delfiinejä ei kyllä näkynyt ja rannalle palatessamme kovimmassa aallokossa kajakki meni ympäri. Kivaa se kyllä oli ja saatiin vedenkestävällä kameralla hauskoja kuvia. Noosaan lähtisin ehdottomasti uudelleen mutta mieluummin kesäaikaan, kylmällä sadesäällä paikka oli vähän unelias. Kansallispuisto oli muuten upea ja siellä näin myös villin koalan. 

 

Ladataan...
Pilvi Daily

Hyvää lauantaita! Tänään täällä on ollut tosi kauniit säät, jopa niin hienot että pääsin rannallekkin pariksi tunniksi. Kevättä kohti ollaan siis menossa ja sen kyllä tuntee, enää ei tuule yhtä kylmästi kuin aiemmin ja yötkin on lämpimämpiä. Huomenna myös muutan uudelle alueelle, kiva vaihtaa vähän maisemaa ja tutustua uuteen paikkaan. Luulen kyllä että Coogeeta on vaikea päihittää, niin kiva tämä paikka on. 

Tässä myös vähän kuvia Brisbanen Lone Pine Koala Sanctuarystä. Sinne oli Brisbanen keskustasta matkaa bussilla noin puolisen tuntia ja paikka on ihan käymisen arvoinen. Näin Noosassa villinkin koalan, mutta tuolla eläinpuistossa niitä pääsee ihmettelemään paljon lähempää ja jopa ottamaan syliin jos maksaa siitä huvista 18 dollaria. Jätin sen kyllä välistä, mutta suosittua se näytti olevan. Kahvilan seinällä oli kuvia kaikista julkkiksista, jotka halailevat koalapoloja. Koalat nukkuvat lukemani mukaan yli 20 tuntia vuorokaudesta. Eukaleptuksen syöminen on sen verran rankkaa puuhaa, että koalat eivät halua kuluttaa turhia kaloreita liikkumalla, vaan yleensä niitä näkee nukkumassa tuollaisina puihin kiinnittyneinä pörröisinä palleroina.

Hauskempaa puistossa oli kyllä kengurujen ja wallabyiden ruokkiminen. Niitä oli kymmenittäin kaikkialla ja ne olivat todella ystävällisiä ja kilttejä eläimiä. Näimme myös miten suuria petolintuja lennätettiin ja ruokittiin kunnes yksi niistä päätti ottaa ja karata ja esitys jouduttiin keskeyttämään. Pikkupöllöjä ei nimittäin voitu ottaa esiin ennen kuin Steve oli palannut pesäänsä. Palasihan se sitten kun eläintenhoitaja houkutteli sitä hiirenjalalla. 

Ladataan...
Pilvi Daily

 

G'Day! Tänään olen valmistellut kotitehtävää keskiviikon kurssiani varten, ajattelin puhua Maija Isolan Kivet-kankaasta. Ehkä vähän yllätyksetöntä, mutta tuskin täälläpäin kuosi on kaikille tuttu. Graafisessa mielessä se on aika mielenkiintoinen epätasaisine muotoineen, jotka kuitenkin yhdessä muodostavat tyylikkään kokonaisuuden. 

Tänään menen taas joogaan illalla ja ajattelin lämmitellä vanhoja luitani myös kuntosalin saunassa. Saa nähdä millainen on australialainen sauna, toivottavasti parempi kuin ruotsalainen! Viikonloppu meni nopeasti, en oikeastaan tehnyt mitään sen kummempaa kuin pyörinyt täällä Coogeella. Aurinkoa ainakin riitti ja sateilta vältyttiin. Viime viikon reissu verotti vähän voimia ja lompakkoa eli tämä loppukuu taitaa mennä ihan leppoistasti oleskellen ja töissä käyden. Kirjoittelen myöhemmin lisää delfiiniretkistä ja Noosasta, kunhan saan kaikki kuvat ojennukseen. Mukavaa heinäkuista viikkoa sinne lomasuomeen!

Ladataan...
Pilvi Daily

Tämä postaus on nyt täynnä pelkkiä rantakuvia. Olisihan sitä kaupungillakin ollut kuvailtavaa, mutta jostain syystä rullalle tallentuivat vain nämä rantaotokset. Byron Baystä seuraava yö meni Miamissa. Parkkeeraus siellä oli ilmaista ihan rannan tuntumassa, eli jätimme auton vaan yleiselle alueelle. Vieressä oli rantapaikan yleiset wc:t ja suihkut, joten menihän yksi yö niinkin. Kuvista kyllä huomaa, että tukka on tultu pestyä kylmän suihkun alla sitä sen kummemmin harjaamatta. Leirielämää... Tuolla Gold Coastilla vieraillessa tuli kyllä käveltyä. Ajattelimme jättää fiksusti auton parkkiin ja kävellä keskustaan. Matkaa Miamista Broadbeachin kautta Surfers Paradiseen oli kyllä lähemmän kahdeksan kilometriä ja siihen kun vielä lisäsi kävelyn takaisin kotiin, niin kyllä jaloissa tuntui. Seuraavana päivänä ajelimme kyllä bussillakin. Gold Coast lähiympäristöineen oli kyllä hienoja paikkoja, mutta Byron Bayhyn ja Noosaan verrattuna mielestäni vähän sieluttomia. Valtavia hotelleja vierivieressä ja keskusta täynnä toimistotaloja. Tietenkin talviaikaan rannat olivat tyhjiä ja kaduilla oli hiljaisempaa, mutta Gold Coast ei kyllä itselleni jäänyt mieleen minään ykköskohteena. Mieluummin menisin vaikkapa Melbourneen takaisin tai lähtisin Cairnsiin lämpimään. 

 

 

Ladataan...
Pilvi Daily

Ensimmäinen yöpymispaikka oli Broken Head Beach Byron Bayssa. Tämä ranta oli se Byron Bayn hiljaisempi osa, jossa ei leirintäalueiden lisäksi ollut oikeastaan mitään. Rannat kyllä olivat upeita ja siellä näkikin paljon vanhempia noin kuusi- seitsemänkymppisiä paikallisia surffareita.

Byron Bay ja ilmat siellä oli niin kivat, että jäimme sinne vielä kahdeksi päiväksi. Parkkipaikka löytyi Arts Factorystä, ja siellä yö maksoikin vain 7,5 dollaria per henkilö. Paikka oli aika hippihenkinen ja hauska ja ihan kävelyetäisyydellä keskustasta ja rannoilta. 

Byron oli kyllä Noosan ohella ihan suosikkipaikkani Gold Coastin reissulla. Sinne menisin ehdottomasti uudestaankin!

Pages