Ladataan...
Pilvi Daily

Elisa haastoi kaikkia bloggareita listaamaan jotakin hyviä asioita elämässään ja päätin tarttua haasteeseen. Ainahan sitä sanotaan, että kannattaisi kirjoittaa ylös iltaisin asioita, mistä on kiitollinen ja tuon tavan avulla elää onnellisempaa elämää. Tämä lista siis varmasti auttaa samaan tyyliin, eiköhän aloiteta sitten. Nämä ei siis ole mitään elämäni tärkeimpiä asioita, lähinnä kivoja ja piristäviä juttuja tavallisina päivinä. 

Kolme hyvää asiaa päivissäni

Kahvi

Odotan oikein työpaikalle pääsyä, koska silloin juon päivän ensimmäisen ja useimmiten myös ainoan kupin vahvaa kahvia. Kahvi herättelee ihanasti, saa ideat virtaamaan, tekee sosiaaliseksi ja käynnistää kivasti päivän työt.

Musiikki

Toinen asia, josta saatan innostua tosi paljon päivän aikana on musiikki korvissani. Säästän yleensä musiikkihetkiä työmatkoille, salille tai kävelylenkeille. Silloin voin paremmin keskittyä biiseihin ja rentoutua musiikin avulla. 

Illalliset

Vaikka kyseessä olisi arki-ilta, on kiva kattaa pöytä ja syödä yhdessä. En halua silloin katsoa televisiota, vaan rauhoittaa sen hetken meille kahdelle. Vaikka syötäisiin salaattia purkkitonnikalalla tai eilisiä jämiä, on se yhdessä juttelu vaan niin kivaa. 

Nyt kun tarkemmin miettii, olisi päivissäni vaikka kuinka paljon hyviä asioita, vaikea valita vain kolme!

Kolme hyvää asiaa minussa

Hassuttelu

Tämä puoli näkyy minussa vasta sitten, kun tutustuu lähemmin. Hassuttelen ja hölmöilen yleensä omalla kustannuksella kotona ja kavereiden kanssa lähes koko ajan. Moni on sanonut, että päällepäin ei ikinä olisi uskonut, että olen sellainen ja tuon piirteen esiin tuleminen vie aikaa uusien ihmisten kesken. Parasta on, jos löytää yhtä hölmöä seuraa, silloin minua ei pidätä mikään... Minulla on tämän hassuttelun seurauksena nykyään aika paljon kaikkia jänniä lempinimiä, niistä lisää vaikka joskus myöhemmin. Jos olen onneton, stressaantunut tai en viihdy jossakin, hulluttelu loppuu kuin seinään. 

Tunnollisuus

Teen sen, minkä lupaan ja minuun voi luottaa. Tämä pätee kaikilla elämäni osa-alueilla. Olen kovin lojaali ihmisille, jotka kohtelevat minua hyvin. Olen sitä paitsi yleensä ajoissa ja aina ensimmäisenä hereillä!

Innostuneisuus

Innostuin kerran Espanjassa etikkakurkkuhyllyn edessä niin riemukkaaksi, että poikaystäväni melkein säikähti. Olin vaan niin ilahtunut, että siinä kaupassa oli sillä hetkellä sellaisia pikkukurkkuja, joita minun teki mieli... Minua on aika helppo siis ilahduttaa ylipäätään, sillä innostun ja arvostan tuommoisia pieniä kivoja asioita. Innostun myös jokaisessa asuntonäytössä lähes tärisevään tilaan ja joskus jotakin erityisen kivaa päivää ennen on vaikea edes saada unta, kun olen niin kickseissä. 

 

Kolme hyvää asiaa elämässäni

Terveys

Tämä on aina kaiken alku. Jos joskus on ollut oikein sairas, tietää miten paljon terveyttään arvostaa. Sitä ei koskaan milloinkaan saa ottaa itsestäänselvyytenä. Kun mursin onnettomuudessa molemmat käteni yhdellä kertaa, opin arvostamaan sitä, että saa hiukset harjatuksi, tiskit tiskattua, oven avaimella auki, ruokaa kaupasta... Oikeastaan ihan kaikkea asioita, mihin ihminen käsiä käyttää. Vaikka siinäkin vaiheessa kestin urheasti ihmisten hyväntahtoisen naljailun kädettömyydestäni, itkin kuitenkin sisäisesti sitä kivun ja ponnistelun määrää, mitä jokainen käsillä tehtävä asia minulle toi. 

Rakkaimpani

Tähän lukeutuu ihana perheeni, avomieheni, ystäväni. Yksinäisyys tappaa ja yksin kukaan ei ole vahva. Jos joskus menettää ihmisiä, tietää että ketään ei saa ottaa myöskään itsestäänselvyytenä. 

Työ

Työ on tärkeää. Työ rytmittää arjen, antaa onnistumisen kokemuksia, pitää talouden kunnossa, kehittää... Työstään pitää olla iloinen ja ylpeä, sillä se on suuri osa elämäämme. 

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Matkat

Matkustaminen on niin ihanaa! Varasimme juuri matkan Barcelonaan ja parin viikon päästä lähden Tallinnaan. Lisäksi tiedossa on reissu Tukholmaan ja kesällä ehkä jokin kaukaisempi kohde. Olen etuoikeutettu kun saan matkustaa.

Rauhoittuminen

Vaikka aion reissata, tehdä töitä, hassutella, nähdä kavereita ja liikkua, aion myös opetella rauhoittumaan. Vietin tipattoman tammikuun, kävin joogassa ja ensimmäistä kertaa meditaatiossa, olen lukenut aihepiirin kirjoja. Aion kuunnella itseäni, ajatuksiani ja toivottavasti olla kärsivällisempi ja valoisampi ihminen tänä vuonna. 

Asuntounelmat

En tiedä toteutuuko, mutta unelmoida ainakin saa. Tänä vuonna unelmoin uudesta asunnosta, jossa on kauniit isot ikkunat ja jossa on hyvä olla. 

Kolme hyvää asiaa blogissani

Kehittyminen

Myönnän, että en ole pro, mutta koen kehittyväni ja kulkevani oikeaan suuntaan. Haluan tehdä hyvänmielen postauksia, inspiroida ja innostua blogin kirjoittamisesta aina uudelleen. Haluan oppia paremmaksi, oppia kuvaamaan kauniimpia kuvia ja kirjoittamaan kiinnostavasti.

Oma hetki

Tämä blogi on ollut minulle aina sellainen oma paikka, jossa saan toteuttaa itseäni. Saan kirjoittaa, mitä rakastan, ja lukea silloin tällöin kannustavia kommentteja ja editoida kuvia. Jos olen vaikkapa yksin illan kotona, menee tuo aika helposti blogin kanssa puuhastellen. 

Kirjoittaminen

Kuten mainitsin, on kirjoittaminen minulle tärkeää. Tykkään leikkiä sanoilla ja kirjoittaa erilaisista aiheista. Joskus kirjoitan pohdiskelevia juttuja ja toisinaan hyvin pinnallisesti uudesta laukusta. Meissä kaikissa on nämä eri puolet ja se on mielestäni kiva kombo myös blogissa. 

Tehkää te muutkin tämä listaus! Hyvien asioiden listaus sai ainakin minut tosi hyvälle tuulelle.

Ladataan...
Pilvi Daily

Olen kuunnellut salilla treenatessani ja työmatkoilla Suplasta Anna Perhon Antisäätäjä: fiksun ajankäyttäjän opas -äänikirjaa. Olen aina tykännyt Anna Perhon hauskoista kolumneista ja kirjoista, mutta myös tämä asiallinen ajankäyttöön pureutuva opas on hyvin kirjoitettu ja se herättää paljon ajatuksia. Aivan, "herättää" on hyvä sana päässäni virkoaville ajatuskuluille tätä kirjaa sulatellessani.

Mitä olen oppinut?

Elämässä on tärkeää osata priorisoida. Olen hirveän huono tekemään päätöksiä, mutta asioiden selkeä prioriteettijärjestykseen asettaminen auttaa myös siinä. Kun tiedostat, mikä sinulle juuri nyt on tärkeintä, tiedät myös mitä päätöksiä tehdä ja mihin priorisoida ajankäyttöäsi. Jos perhe on sinulle kaikkein tärkein, saatat joutua sanomaan ei ylennykselle. Mutta päätöksen tekeminen ei tunnu enää yhtä pahalta, kun tiedostat mikä elämässäsi on juuri nyt tärkeintä. Omien arvojen listaaminen on kaiken lähtökohta ja arvomaailmaa kannattaa myös säännöllisesti tarkistaa ja pohtia. 

Opi sanomaan ei oikeille asioille. Ein sanomisesta puhutaan varmaankin kaikissa elämänhallinnanoppaissa, mutta oivaltavaa kirjassa oli mielestäni se, että ein sanomisen voi suhteuttaa myös elämäsi prioriteettilistaan. Jos sanot tälle ei, vapautuuko elämässäsi aikaa sille tärkeämmälle asialle? Tykkään nähdä kavereita viikolla töiden jälkeen, mutta salilla käyminen on terveyteni kannalta äärimmäisen tärkeää, etteivät hartiani jämähtäisi täysin toimistotöissä ja en kärsisi päänsäryistä. Siksi priorisoin kolmena iltana viikossa liikuntaa, mutta varaan vapaaksi vähintään yhden illan kavereiden kanssa, koska sosiaalinen elämäkin on todella korkealla elämäni tärkeysjärjestyksessä. Joudun siis toisinaan sanomaan ei kivoille illallisille tai kahvitteluille, mutta löydän niille kyllä aikaa myöhemmin. 

Koskaan ei ihmisellä ole ollut yhtä paljon aikaa säästäviä vempaimia, kuten kodinkoneita, kommunikaatiovälineitä, kulkuneuvoja, sovelluksia ja god knows what. Mutta koskaan emme myöskään ole olleet näin kiireisiä. Nuo vempaimet hallitsevat elämäämme ja mitä enemmän meillä niitä on, sitä enemmän huomiota ne kaipaavat ja sitä kiireisempinä pysymme. Ajan säästämiseksi hankitut välineet tekevät meistä kiireisempiä kuin koskaan. Hillitse keskittymistä ja aikaasi vievien tahojen valtaa ja minimoi niiden huomioiminen. Olen nyt esimerkiksi poistanut käytöstä push-notifikaatteja monista sovelluksista, jotta huomiotani ja aikaani ei jatkuvasti vietäisi pois tärkeämmiltä asioilta. 

Jos haluat muutosta elämääsi, tee konkreettisia ja tarpeeksi pieniin osiin lohkottuja päätöksiä, jotka edistävät muutosta ja listaa ne paperille. Konditionaalissa puhuminen ei vie sinua yhtään mihinkään, eikä muutosta tapahdu. "Minun pitäisi syödä enemmän kasviksia" on paljon heikompi esitys kuin "Syön joka aamu puuron päällä desin marjoja". Voin muuten tässä sivuhuomiona mainita, että kotimaisten marjojen syöminen on ainakin pitänyt minut terveenä koko syksyn! Hyvä pieni arjen teko, jolla on vaikutusta isommassa kuvassa. 

Jos unelmoit jostain, älä syytä epämääräisiä kiireitä unelman toteuttamisen lykkäämisestä. Jos unelmat sysää sivuun, muuttuu ihminen marttyyriksi, joka muuttuu katkeraksi siitä, ettei hän koskaan saa tehdä sitä mitä hän haluaa. Tee töitä unelmiesi eteen pienissä arkeen mahtuvissa paloissa. Jos vaikkapa unelmoit oppivasi jonkin uuden taidon, treenaa asiaa edes puoli tuntia päivässä. Puoli tuntia päivässä on 3,5 tuntia viikossa, ja siinä aikana ehtii jo aika paljon. Puhumattakaan siitä, mitä tuo tuntimäärä tekee vuodessa! Ja samalla olet matkalla kohti unelmaasi. Tällä logiikalla voidaan puhua myös esimerkiksi rahan säästämisestä jotakin unelmaa varten. Kun tekee päivittäin töitä tavoitteensa eteen, elää myös onnellisempaa elämää, koska on matkalla unelmiinsa. 

Tämmöisiä ajatuksia tuo kirja herätti minussa näin arkisena tiistai-iltana. Olisi kiinnostavaa jutella tästä lisää, jos teillä on ajatuksia aiheesta? Olisi myös tosi mielenkiintoista kuulla, millaisia unelmia teillä on ja mitä teette aktiivisesti niiden edistämiseksi? 

 

Ladataan...
Pilvi Daily

Etsitkö hyvää after work -paikkaa Helsingistä kaveriporukallesi? Sopivan rento paikka Annankadulla on meksikolainen Patrona, jossa olen nyt viettänyt kaksi perjantai-iltaani putkeen. Molemmilla kerroilla pöydän saamisessa ei ollut ongelmaa ja ruoka oli simppeliä ja herkullista. Otimme alkuun mango-granaattiomena-guacamolea ja bataattiranskalaisia. Pääruoat unohdin kuvata, mutta koko neljän hengen porukkamme tilasi erilaisia tacoja. 

Itse söin seafood-tacot, jotka oli merkitty extra spicy -merkinnällä. Sitä ne kyllä olivatkin, mutta erittäin hyviä silti! Jos kestät tosi tulista, kannattaa valita tuo annos. Edellisellä kerralla tilasimme chevichet, jotka nekin olivat mukavasti ja raikkaasti maustettuja. Kyytipojaksi kannullinen valkoviinisangriaa ja tämä tammikuun kalpea naislauma oli ihan Mexico-meiningeissä!

Suosittelen kyllä ehdottomasti Patronaa mukavaa ja rentoon iltaan kavereiden kesken! Jatkoimme siitä vielä A21 -cocktail-baariin, joka oli sekin tosi mukava paikka. Ja matkaahan näiden välillä on osapuilleen 10 metriä. Ei yhtään hullumpi kombo tämä siis...

Patrona, Annankatu 20, Helsinki

A21, Annankatu 21, Helsinki

 

Ladataan...
Pilvi Daily

Jonkin aikaa hakusessa on ollut hieman isompi laukku töihin. Halusin, että se ei kuitenkaan ole liian iso, sillä julkisilla kulkiessa iso laukku tönii muita liukuportaissa ja on muutenkin vähän hankala kanniskella. Minulla on erikseen läppärilaukku, eli tietokoneen mahtuminen laukkuun ei ollut kriteeri. 

Olen jo monta vuotta fiilistellyt Malene Birgerin klassista kuosia ja ostin loppukesästä merkin vaaleanpunaisen huivin. Siispä nähtyäni Moshie Bagin olin myyty. Kermanvalkoinen yhdistettynä mustaan on mielestäni kaunis ja klassinen väritys ja sopii monenlaiseen takkiin. Malene Birgeriä Suomessa myy ainakin keskustan Stockmann, Tukholmassa merkin liike löytyy Biblioteksgatanilta. 

Laukun mukana tuli myös pikkupussukka, joka sekin on oikein kaunis. Mitäs tykkäätte Malene Birgerin laukuista?

Ladataan...
Pilvi Daily

 

 

Olen tammikuussa päässyt aika hyvään vauhtiin liikunnan saralla ja viikkoon on uponnut sopivasti säännöllisiä treenejä. Hikiliikunnan vastapainoksi olen kuitenkin jo jonkin aikaa kaivannut jotakin rauhoittavaa ja rentouttavaa. Kun sain kutsun Shala Helsingin joogabrunssille, ilmottauduin heti. Kutsu tuntui tulevan juuri oikeaan hetkeen, kun eniten kaipasin puhdistavaa joogaa.

"SHALA Helsinki on kolmen yrittäjähenkisen naisen unelma laadukkaasti toteutetusta, urbaanista joogastudiosta, joka tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluamme kannustaa ihmisiä huolehtimaan itsestään ja löytämään tasapaino kehon, mielen ja hengen välillä. Tarjoamme lämminhenkisen joogaelämyksen nykypäivän joogille, joka arvostaa laatua, selkeyttä ja sydämen viisautta. SHALAN valoisa ja harmoninen tila hoivaa jokaista joogia rakkauden täyteisellä tunnelmallaan."

 

Sunnuntain vietinkin siis siskoni kanssa Shalassa joogaten ja terveellisiä herkkuja syöden. Flow-joogan veti ihana Juuli-Maria, jonka tunteja voin suositella erittäin lämpimästi. Olen viimeksi joogannut satunnaisesti Australiassa asuessani, eli en tosiaan ole mikään notkea jooginainen, mutta omaa kehoa kuunnellen pysyin perässä jotenkuten ja liikkeet kyllä tuntuivat syvissä vatsalihaksissa seuraavana päivänä. 

Jäin vielä lopuksi Lightfullness & Meditation -tunnille. Meditaation avulla oli tarkoitus löytää sisäinen valo. En ole koskaan aiemmin meditoinut, tai etsinyt muuta kuin kännykän valoa, mutta avoimin mielin olen valmis kokeilemaan uusia asioita ja voisin kuvitella kokeilevani meditointia, vaikkapa muutaman minuutin sessioissa aamuisin, kuten ohjaajamme Leena suositteli. 

Shalan tilat olivat harmoniset ja kauniit ja se tuntui todelliselta keitaalta vastapainona kaupungin hälinään. Tuonne tekee ehdottomasti mieli mennä uudelleenkin vaikkapa johonkin heidän järjestämistään retriiteistä. Harrastaako teistä kukaan joogaa ja missä käytte?

Shala Helsinki, Museokatu 17

Pages