15 FAKTAA MINUSTA

Heips! 

Kysyin Instagramin puolella viime viikonloppuna, että kummasta aiheesta haluaisitte mun kirjoittavan seuraavaksi: ilmastonmuutoksesta vai 15 faktaa itsestäni. Noh, otsikosta arvata saattaakin, että jälkimmäinen sai eniten ääniä ja voitti. Mutta te, ketkä äänestitte ilmastonmuutosta, älkää huolehtiko – aion joka tapauksessa kirjoittaa siitä ja kertoa omista ajatuksista ja huolista vielä myöhemmin. Mutta nyt itse asiaan ja lyödään 15 faktaa pöytään!🙏🏼

1. OON SKAM-FANI

Siitä lähtien, kun SKAM ilmestyi Yle Areenaan, oon ollut aivan hullaantunut sarjasta ja koko ilmiöstä, mitä se on saanut aikaan. Oon kuunnellu Spotifyssa SKAM-listaa, johon on listattu kaikki sarjassa soitetut biisit – sen avulla voi helposti uudelleen uppoutua sarjan tunnelmiin. 2. ja 3. kausi ovat mun lempparit, koska Noora ja William sekä Isak ja Even – en vain kestä!! Mulla on myös sellainen valkoinen T-paita, jossa lukee vasemman rinnan kohdalla Isak&Even sydämen ympäröimänä. Kun joku päivä matkustan Norjaan, mun nähtävyyskohde on se lukio, jota sarjan henkilöt kävivät. Tästä päästäänkin aasin siltana seuraavaan faktaan, että…

2. …OON PUOLIKSI RUOSALAINEN JA NORJALAINEN

No en nyt oikeasti perimältäni mutta Ruotsi ja Norja vetävät mua niin paljon puoleensa. Kuuntelen paljon kyseisten maiden musiikkia, katson ruotsalaisia rikossarjoja ja kesäisin Allsång på Skanesia. Katselin pienenä paljon DVD:ltä Astrid Lindgrenin Saariston lapsia, Peppi Pitkätossua, Melukylän lapsia ja Marikkia, joita lainasin kirjastosta todella usein. Ruotsin kieli on aina ollut helppoa ja kivaa, ja SKAMin myötä oon alkanut myös puhumaan ”norjaa” (kuulostan ihan sarjan Nooralta, kun yritän imitoida norjan kieltä). Ihailen ruotsalaista ja norjalaista kulttuuria muutenkin ja ihmiset ovat luonteeltaan tosi samantyylisiä kuin mä.

3. MULLA ON GLUTEENIYLIHERKKYYS

Sanana ihan hirveä mutta vielä sitä inhottavampi allergia. Mulla ei ole koskaan siis todettu keliakiaa, koska sitä ei näy testeissä. Aloin kuitenkin noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota 5. luokalta lähtien, sillä jatkuva vessassa käynti ja närästysoireet, joista kärsin yhden kesän ajan, oli saatava kuriin. Mun elimistö ei siis siedä vehnää, ruista eikä ohraa. Aikaisemmin en sietänyt myöskään kauraa mutta nyt oon alkanut ottaa sitä pienin määrin kokeilumielessä mun ruokaympyrään mukaan ja ilokseni mun kroppa on ottanut sitä hyvin vastaan ilman suurempia oireiluita. +mulla on ollut laktoosi-intoleranssi lähes mun koko elämän.

4. OON PERHEEN AINOA LAPSI

Jep, mulla ei ole sisaruksia eikä se haittaa, enkä ole koskaan murehtinut asiaa sen kummemmin. Mulla on ollut aina tosi hyvät välit mun vanhempiin, joille oon avautunut ja kertonut kaikista huolista, joten he ovat ns. korvanneet sisarukset. Muistan äitini sanoneen, kun päiväkotitädit ihmettelivät, että miten oon niin sosiaalinen ja kaikkien lasten kanssa tosi hyvin toimeentuleva, vaikkei mulla ole sisaruksia.

5. OON HOROSKOOPILTANI NEITSYT

Olen siis syksyn lapsia. Uskon muutenkin vahvasti horoskooppeihin ja niiden vetovoimaan. Mun kohdalla neitsyen luonteenpiirteet, esim. perfektionisti, järjestelmällinen ja vaatimaton, pitävät paikkaansa.

6. OSAAN ESPANJAA

Englannin, ruotsin ja ”norjan” lisäksi osaan espanjaa, jota oon opiskellut 5. luokalta saakka ja jatkan sitä edelleen nyt lukiossa. Mutta tasoltani en kuitenkaan ole sellainen, että osaisin kääntää teille kaikkien latinobiisien sanat ensikuulemalta.

7. OON HUONO MATIKASSA

Mä meen päässälaskuissa usein ihan paniikkiin ja murtolaskut on mun heikko kohta – en vain ymmärrä. Muistan, kun olin ekalla luokalla ja jonkun tehtävän laskettua aloin yhtäkkiä ihan hysteeriseksi ja itkemään. Mun kaveri tuli siihen kysymään, että mikä hätänä ja mä itku kurkussa panikoin sille tyyliin ”miten mä voin tietää, onko tää lasku oikein!!”. Kaveri siinä yritti rauhoitella ja kertoa, että ”se on oikein, jatka vain eteenpäin”. Olin silti ihan paniikissa ja lopulta onneksi rauhotuin. Älkää siis tulko kysymään multa mitään pitkään matikkaan liittyvää…

8. OON OLLUT THE VOICE OF KIDSISSÄ

Osallistuin 6. luokalla kyseiseen kilpailuun ja etenin siinä 100 parhaan joukkoon Ääni ratkaisee -osuuteen. Harmikseni en kuitenkaan päässyt kenenkään tiimiin eikä mun lauluosuutta näytetty edes TV:ssä. Mulla ei ole mun lauluvedosta mitään materiaalia, koska siellä ei saanut ymmärrettävistä syistä kuvata mitään. Joten jos kysyt, mistä sen voi nähdä, niin et valitettavasti mistään. Kilpailu ei kuitenkaan lannistanut mua sen enempää vaan oon jatkanut tähän päivään asti laulamista ihan omaksi ilokseni kotona ja yläasteella musiikki oli mulla valinnaisaineena 8. ja 9. luokalla.

9. TYKKÄÄN KUUNNELLA PODCASTEJA

Innostuin podcasteista viime kesänä ja siitä lähtien oon kuunnellut niitä tiuhaan tahtiin viikoittain. Monesti silloin, kun esim. meikkaan, oon salilla, bussissa tai teen ruokaa kuulokkeissa puhelevat Afterwork-, Metti&Hanna- tai Yksillä-podcastien ihanat naiset.

10. OON TUMMANSUKLAAN YSTÄVÄ

Mä niin rakastan oikein tummaa, jopa 80% suklaata. Heikkouteni on myös raakasuklaa, jota syön melkein päivittäin palan tai pari. Foodinin Gingerbread-ja Coconut Milk-suklaat sekä Goodion Seabukthron&Liquirice-suklaa ovat mun ehdottomat lempparit. En oo oikein koskaan sen erityisemmin välittänyt valkosuklaasta, koska se on mun mielestä aivan liian makeaa.

11. KATSON JOKA ILTA UUTISET TV:STÄ

Siis valehtelematta katson lähes joka ilta TV1:n puoli yhdeksän uutiset, jonka lisäksi usein Kymmenen uutisetkin. Haluan ja tykkään pitää itseni ajan tasalla yhteiskunnan ja muun maailman menoista. Oon perillä myös enemmän pääkaupunkiseudun kuin oman paikkakunnan menoista, sillä meille kilahtaa postilaatikkoon Hesari, jota luen aina aamiaisen äärellä.

12. EN PELKÄÄ KORKEITA PAIKKOJA

Yksi mun haaveista onkin hypätä joskus benjihyppy. Se olisi niin siistiä! Vietin nuorempana kesäisin paljon aikaa uimarannoilla ja suuntasin aina heti ensimmäisenä hyppäämään veteen viidennestä hyppyristä. Kymmenennestä hyppyristä saattaisin myös uskaltaa hypätä, jos semmoinen mahdollisuus tulisi joskus.

13. HARRASTAN RUOKAKAUPPATURISMIA

Kun muut tykkää käydä shoppailemassa vaateliikkeissä (en väitä ettenkö itse pitäisi siitä myös), mun shoppailureissut kohdistuu ruokakauppoihin. Aina, kun oon jossain toisella paikkakunnalla, meen heti ensimmäisenä tsekkaamaan kaupungin K-Cittarin. Voit pongata semmosen punapään sieltä gluteenittomien ja superfood tuotteiden osastojen välistä. Myös hevi- ja jäätelöosastilla voit nähdä vilaukselta kyseisen neidin. Oon monesti into piukeena ihan vain siitäkin, jos lähikauppa tekee remontin ja uudistaa ilmettään – meitsi on oitis avajaispäivänä tsekkaamassa uutta ilmettä.

14. PELAAN AIVAN TURHIA KÄNNYKKÄPELEJÄ

Tämä on mun jokapäiväinen paha tapa, josta mun olisi hyvä pyrkiä pois, sillä se vie ihan liikaa aikaa kaikilta muilta tärkeiltä asioilta ja yhtäkkiä huomaan, että pelatessa on vierähtänyt aikaa jo tovi…

15. JOS VOITTAISIN LOTOSSA…

…kiertäisin kaikki Pohjoismaat ja oleskelisin jokaisessa maassa suunnilleen kuukauden verran, minkä jälkeen seuraava matkakohde olisi Australia, jossa viettäisin aikaa noin pari kolme kuukautta. Jos mulle jäisi vielä rahaa, sijoittaisin osan johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen ja ostaisin Helsingin Bulevardilta sellaisen yli 200 neliöisen asunnon Ekbergin yläkerrasta.

Kertokaa ihmeessä, onko siellä muita ruokakauppaturismia harrastavia tai ultimaattisia SKAM-faneja?

Ihanaa viikonloppua sulle!

Pipsa❤️

kuvat: Pinterest

Kommentit (2)
  1. Voi ei mulle tuli ihan kauhee ikävä SKAM:ia! Kunpa siitä tulisi joku yllätyskausi. <3

    1. Yle Areenasta voi katsoa vielä juhannukseen 2021 asti kaikki kaudet – kannattaa siis kuluttaa ne ihan kunnolla 😀 yllätyskausi olisi kyllä aika huikea temppu! <3 en tiedä, saisiko se kuitenkaan yhtä suurta suosiota (?)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *