11 juttua minusta

ruusuä.png

Määki!

1. Ylittäessäni suojatietä minun pitää astua jokaiselle maahan maalatulle viivalle. Jos on kiire vaikka bussiin ja pitää juosta, minun pitää antaa itselleni lupa ettei jokaiselle viivalle tarvitse osua ja viimeiset voi skipata kun lähtee kaartamaan jo pois suojatieltä kohti pysäkkiä 😀 Muuten tapahtuu jotain kamalaa!

2. Kahdestaan liikkuessa kävelen mieluummin ihmisten vasemmalla puolella. Aivan ehdottomasti ja aina armakseni kanssa kulkiessa, mutta mieluusti myös muiden kanssa. Siskollani on sama pakkomielle, ja näytämme varmaan aika hiton fiksuilta kun kävelemme yhdessä jonnekin ja pyörimme vähän väliä ympyrää kun kumpikin haluaisi olla samalla puolella..

3. Tykkään tosi monista eineksistä. Esimerkiksi pakastepitsoista, lihapiirakoista ja broilerpyöryköistä (nämä ehdottomasti kylmänä suoraan pussista jääkaapin ovenraossa!)

4. Minulla on outo aitouspakkomielle oman naamani suhteen, ja tästä syystä en halua meikata. Vaikka kuinka ärsyttäisi tummat silmänaluset tai olemattomat ripset, niiden ehostaminen tuntuisi huijaamiselta 😀

5. Omaan tosi herkän hajuaistin ja koen esimerkiksi hajustetuilla pesuaineilla pestyt vaatteet ja vahvan hajuveden tuoksun aamubusseissa epämiellyttäviksi.

6. Valkkasin lapsena kaupassa rikkinäisiä leluja, koska pelkäsin niiden jäävän muuten kodittomiksi. Muistan ainakin viiksivammaisen mustapantteripehmolelun ja silmäpuolen Chilla chillan. Nykyään teen vähän samantapaista ruokaostoksilla; otan hyllystä kolhiintuneen pakkauksen tai nappaan valmiiksi repäistyn hedelmäpussin, etteivät ne joutuisi hävikkiin.

7. Syön haarukalla ja veitsellä ”väärin päin” eli veitsi vasemmassa kädessä. Kun lapsena piti opetella syömään veistä käyttäen, koin haarukan syrjäyttämisen alkuperäiseltä paikaltaan oikeasta kädestä ilkeäksi, enkä tahtonut tehdä moista vääryyttä.

8. Syön yleensä ihan tolkuttoman hitaasti ja pieniä annospaloja kerralla. Sipsejä voi laittaa vain yhden kerralla suuhun ja suklaapala pitää puraista kahtia. Lihapullankin sahaan ainakin neljään osaan ja natustan ja napsin annostani pienen ikuisuuden. Tämä yhdistettynä siihen, että puhua pälätän ihan tauotta, johtaa erittäin usein kylmäksi jäähtyneen ruoan syömiseen. Minua joudutaan myös usein odottelemaan, kun muut ovat jo valmiita ja minä en vielä edes aloittanut koska tiettekö sit taas viime vuonna helmikuun kaheksantena päivänä mää menin kolmelta kauppaan ja …

9. Rakensin (viimeksi) viime vuonna olohuoneeseen majan ja viihdyin siellä kovasti; luin, otin päiväunia, join viiniä ja katselin Netflixiä peitto-tuoli-koristevalolinnoituksessani.

10. Olen tällä hetkellä ihan totaalisen hukassa itseni kanssa, tai lähinnä työkuvioideni. Sunnuntaina tulee neljä vuotta siitä, kun jätin vakityön kotipalvelussa ja aloin kulkuriksi eli tekemään vain keikkahommia. Nyt en tiedä yhtään haluaisinko tehdä edelleen yö- vai sittenkin vaihteeksi päivätöitä, asumispalveluissa vai kotihoidossa, jatkaa keikkailua vai en, tehdä lähihoitajan töitä välillä muuten kuin vanhustyössä, vai vaihtaa alaa ihan kokonaan.. Olen sopinut tuttuihin paikkoihin töitä kesän ajaksi ja elokuun alussa pidän loman, siihen asti olen antanut itselleni miettimisaikaa. 

11. Olen juonut kerran elämässäni samppanjaa; korkkasimme varta vasten hankitun pullon ensimmäisenä iltana rakkaassa tönössämme. Sain alkuvuodesta muruseltani ihanan keltaisen ruukkuruusun, ja olen yrittänyt pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta (en ole ihan niin viherpeukalo kuin kovasti tahtoisin olla). Hetken tilanne näytti jo huonolta ja kukkani kuoleman omalta, mutta lannoite, uusi multa ja kevätvalo taisivat tuottaa ylösnousemuksen; ruususeni on kasvattanut paljon uusia vehreitä lehtiä ja jopa yhden uuden nupun!! Mikäli nuppu aukeaa kukkaan eikä kuihdu pois, on elämäni toisen samppanjapullollisen aika.

ruusu.png

 

Kommentit (12)
  1. Kyllä hymyilytti kun luin tuon lapsuusmuiston kolhiintuneista leluista. Ei ole samaa ollut lapsena, mutta nykyään ruokakaupassa ihan sama juttu kolhiintuneiden purkkien kanssa yms.! Ruokalassakin on otettava aina se leivän kanta, joka ei ole muille kelvannut. Ylikehittynyt empatiakyky?!

  2. 6 <333 Ja mäkin syön aterimet väärillä puolilla, kaikki muu tuntuu väärältä! 😀

    1. Noni hyvä, joku muukin! 😀

      1. Mä kans syönyt aina väärinpäin 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *