16 x 3 juttua minusta

Monessa blogissa on nyt kiertänyt tällainen 16 x 3 nippelitietoa minusta-postaus, ja niitä on ollut lysti lukea! Listat on rakkauskirjeiden jälkeen parasta mitä ihminen voi kirjoittaa. Tässä omat vastaukseni:

3 asiaa, joista pidän

Glögi. Ensimmäisen kupposen nautin jo syyskuussa sillä glögikausi on aina liian lyhyt, joulukuulle asti ei todellakaan voi odottaa!

Jooga ja sen hiljainen hiippailu osaksi elämää. Vaikka ”kunnollisten” harjoitusten tekeminen on jäänyt taas pitkäksi aikaa, teen jonkinlaisia variaatioita aurinkotervehdyksistä lähes päivittäin, muistuttelen itseäni olemaan kiskomatta olkapäitä kohti korvia koko ajan ja rauhoitun kiireessä hengitykseen keskittymällä.

Se fiilis, kun saa seitsemännen yövuoron jälkeen pyyhkäistä oman nimensä pois työpaikan tussitaululta.

14886118_867391583363361_551058830_n.jpg

14937032_869826153119904_208330472_n.jpg

3 asiaa, joista en pidä

Lakritsi-suklaa-glögi. Elättelin toiveita hienostuneesta lakritsijuuren sivumakuvivahteesta, mutta tämä oli ihan vain lämmitettyä salmaria. Hyh.

HoviRuoan vegaaninen makaronilaatikko. Ihanaa, että tulee uusia vegaanituotteita kauppoihin, mutta voisko ne sit olla myös hyviä?

Gorgonzola-juusto. Ostettiin kokeeksi Auran tilalle, mutta ei. Pilalle meni piparit.

3 asiaa, jotka tein viikonloppuna

Olin töissä myös sen yhden lisätunnilla varustetun yön.

Katselin kateellisena kuvia muiden Halloween-kemuista ja hienoista asuista.

Maksoin laskut ja suunnittelin seuraavan kuukauden budjetin.

3 asiaa, jotka osaan

Suoriutua lähdöistä nopeasti! Minulle on ihan tavallista olla aamukahvi kourassa ja yövaatteet yllä vielä varttia ennen bussin lähtöä.

Tunnistaa kantarellin ja suppilovahveron sekä etsiskellä niitä suotuisista paikoista.

Sisustaa. Vielä kun olisi rahaa toteuttaa kaikki hyvät ideat!

14885742_867391690030017_2079838012_n.jpg

3 asiaa, joita en osaa

Pilkkusääntöjen noudattaminen 😀 Kirjoitan aina samalla nuotilla kuin lukisin juttuani ääneen, ja ängen pilkun jokaiseen kohtaan missä tauottaisin puheeni.

Keskittyä esimerkiksi elokuvaan, ruoanlaittoon tai mihin tahansa yhteen asiaan kerralla; teen aina vähintään kahta hommaa yhtä aikaa.

Purskuttaa viiniä suussa sillä lailla kuin tastingissa kuuluisi! Minä, jonka lempiharrastus on uusien viinien tutkiminen. Joko räin siitä puolet ulos tai meinaan tukehtua.

3 asiaa, jotka haluaisin osata

Valokuvaaminen ja niiden kuvien käsitteleminen sieviksi.

Pianon ja kitaran soittamisen paljon, paljon paremmin. Olen käynyt peruskoulun aikaan musiikkiopistossa 1/3-kurssit sekä sähkö- että akustisen kitaran soitossa ja opetellut pianon perusteet itse, mutta olen (ja olin) uskomattoman laiska reenaamaan, joten taitoni eivät ole edenneet yläasteen jälkeen yhtään mihinkään.

Kodin pitäminen siistinä jatkuvasti. Aina hetken aikaa jaksan tehdä päivittäisen ylläpitosiivouksen ja olen onnellinen kun ympäristö on nätti, mutta sitten tulee jotakin ja kaikki räjähtää taas kahdeksi viikoksi.

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä

Mennä kärräämään ne Mummun haravoimat lehdet tunkiolle.

Parturoida lähinnä peikkoa muistuttava Sandy taas koiran näköiseksi.

Opetella syömään säännöllisesti monta kertaa päivässä, etten olisi nälän vuoksi väsynyt ja äkäinen.

3 asiaa, joita stressaan

Tuleva hammaslääkäri ja kaikki siitä aiheutuvat kulut.

Työt. Olen tehnyt tämän syksyn omasta toiveestani niitä seitsemän yövuoron putkia, mutta todennut moisten olevan nykyisellä työmäärällä ihan liian raskaita. Viimeksi vakiyökkönä ollessani yöt olivat hyvin rauhallisia ja niitä jaksoi helposti tehdä monta putkeen, mutta nyt olen aivan rättipoikkipuhki ja työasiat hiipivät uniin saakka. Onneksi meillä on fiksu esimies joka ymmärsi heti, kun kerroin haluavani miettiä työvuorot uusiksi ja vähentää tunteja hiukan. Seuraava työvuorolista tulee olemaan paljon kevyempi 🙂

Että syön vahingossa pilaantunutta ruokaa ja saan ruokamyrkytyksen 😀 Olen nyt pikkuhiljaa opetellut uskomaan aistejani päiväyksien sijaan, mutta aika neuroottinen olen vieläkin.

eckhart tolle.jpg

3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan

Mindfulness. Jos saisin päättää, siitä tulisi pakollinen oppiaine kouluissa. Olen nyt parin vuoden ajan tukeutunut tietoiseen ajatteluun silloin, kun tuntuu että pää on liian kierroksilla, ja joogan ohella se on auttanut ihan uskomattoman paljon. Eckhart Tolle: Läsnäolon voima on sellainen kirja, mihin tutustumista suosittelen ihan kaikille. On ihan älyttömän mielenkiintoista huomata, miten usein sitä vain reagoi asioihin vaistonvaraisesti oppimallaan tavalla, vailla tietoisuutta omasta toiminnastaan. Nykyään osaan jo ainakin yhtenä kertana sadasta pysähtyä ensin.

Nukkuvien koiriemme katseleminen ja kuunteleminen. Kaikki se lämpö ja tuhina <3 

Lumi! Eilen valaistuneen maiseman myötä tuntuu taas siltä, että keuhkoihin tuli ainakin litra lisätilaa. Mieli on paljon rentoutuneempi heti kun kaiken syövä märkä pimeys väistyy (onneksi sitä kestikin tänä vuonna tosi lyhyen aikaa).

3 asiaa, joista puhun usein

Tänä syksynä olen puhunut töistä ja siitä että mää en jaksa varmaan enemmän kuin koskaan.

Koirista. Kaikille, jotka vain haluavat kuunnella, ja erittäin monille jotka eivät välttämättä haluaisikaan.

Ruoka! Mitä söin ja mitä aion syödä ja mitä ostin kaupasta ja mitä sää ostit kaupasta ja ootko syöny mitään erikoista viime aikoina?

14915691_867825816653271_7916334961355095201_n.jpg

3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle

Tuubitopit, nyt kun voin viimein sellaisia käyttää! Löysin kesällä elämäni ensimmäiset istuvat olkaimettomat rintsikat, ja pukeutumisen suhteen aukesi aivan uusi maailma, kun voikin pukea vaikka millaisia yläosia.

Kaulahuivit. Rakastan isoja kolmionmallisia huiveja, Mummun neulomia varsinkin.

Villasukat. Kesä tai talvi, villasukat on käytössä aina.

3 asiaa, joita en pue päälleni

Valkoiset tai harmaat vaatteet

Farkut

Aidot turkikset

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia

Sellon (ja oheistuotteena hyvät hermot ja sello-open.)

Hyvän kameran

Puuhellan, sellaisen samanlaisen kuin Mummulassa on.

14914956_869853469783839_328090279_n.jpg

3 asiaa, joista unelmoin

Oma pieni kanala ja pihasauna tuohon piharakennukseen

Omat häät

Neljäs koira

3 asiaa, joita pelkään

Kipu. Olen tosi tosi tosi huono kestämään kipua. Jännitän aina ihan hulluna kaikkea pientäkin, kuten verinäytteiden antamista, vaikka tiedän ettei ne nyt niin paljon satu.

Että koirat vielä joskus karkaa pihaportista tielle ja jää auton alle. Pahin painajainen. Onneksi nuo ei ole yhtään karkailijatyyppejä.

Häkä. Mikään ei ole suloisempaa kuin lämpöä hohkaava takka keskellä pirttiä, mutta kahdesta häkävaroittimestakin huolimatta minä pelkään häkämyrkytystä tauotta.

häkävaroitin.jpg

3 asiaa, jotka toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa

Maa saa ihan pysyvän, paksun lumipeitteen

Joulupäisyys valtaa ja piristää mielen 

Nostan persmukseni ylös tästä tietokonetuolista ja saan aikaiseksi siivota, pyykätä, vaihtaa lakanat, valmistaa ensi viikon ruoat pakastimeen, hakea polttopuut sisään ja käyttää muutenkin tämän yhden vapaapäivän mahdollisimman hyödyllisesti. Viikonloppuna on sitten tiedossa kaikkea kivaa kun hoitaa ensin velvollisuudet pois alta 🙂

Huh mikä maratonpostaus, kiitos jos jaksoit lukea loppuun!

suhteet oma-elama
Kommentit (4)
 1. Glögi!! Ah vihdoin sitä saa litkiä litratolkulla. 

  Muuten, laitoin siulle sähköpostia liittyen Lilyn Lukupiiriin, käyhän vilkaisemassa 😉 -Anne

 2. Jeee lista!

  Voihan häkäpelko. Mieki sitä aina vähän jännään, mutta oon saanut iskostettuu päähäni, että ei sitä häkää tule kun vaan muistaa pitää peltejä auki niin kauan kuin on vähänkään punaista (ja niinpä sitten hämmentelen pönttöuunin uumenia vimmaisesti tuhka pöllyten ennen kuin uskallan pellit sulkea).

  Ruoka ja syöminen on maailmassa parasta. <3

  1. Joo määki pöyhin (ja pakotan Tonin oleen yhtä tarkka, ku se on oppinu pienenä et sitte ku ei o enää sinistä liekkiä niin saa sulkee..) aina niin kauan ku yksikin pieni kipinä näkyy, sitten vasta pelli kiinni. Viime talveen verrattuna oon jo paljon rohkeampi, silloin vietin oikeasti täysin unettomia öitä peläten että kuollaan koko lauma :´´D 

   1. Ääks voi ei 😀 No mut voit myös luottaa niihin häkävaroittimiin ja jos se pärähtää soimaan nii sitkään ei oo vielä maailman hätä – ne ottaa jo tooooosi pienestä häkäpitoisuudesta huutomekkalan päälle, sellaisesta ettei vielä oo mitään vaaraa. Nimim. kokemusta on 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *