Ajatuksia (ja sumeita kuvia) arkivaatteista

Muutamia vuosia sitten tyhjensin vaatekaappini. Vein kierrätykseen kaikki silloiset arkivaatteet. Ne t-paidat ja sammarit, joista en oikeasti pitänyt, mutta joita käytin työpäivinä, koska ne olivat mielestäni tarpeeksi neutraaleja ja huomiota herättämättömiä. Eihän töihin voi mennä mekko päällä, ei kukaan muukaan ole.

Olen aina ollut hametyttö. Mekkotyttö. Vihaan housujen ostamista melkein yhtä paljon kuin hämähäkkejä, ja se on paljon se. Helma liehuen tunnen oloni paljon minämmäksi. Minä olen vähän tällainen hupakko, mitäpä sitä piilottelemaan. Levittelin kaapin tyhjäyksen jälkeen kaikki vaatteet pitkin asuntoa, ja aloin lajitella niitä. En halunnut enää säilöä hienoja rimpsujani kerran vuodessa erikoiskekkereissä käytettäväksi, vaan ne pääsivät arvoiseensa käyttöön eli usein esiteltäviksi. Siistit ja simppelit, kaula-aukoltaan soveliaat mekot  ja hameet siirtyivät töissä käytettäväksi. Miksi ihmeessä ikinä kuvittelin, että ikänsä tantuissa kulkeneet mummot paheksuisivat kukkamekossa töihin tulevaa hoitajaa? (Työkaverit saattavat joskus ihmetellä, mutta en minä töihin heitä varten mene.) 

Noin puolivuosittain riivin kaikki vaatteeni kasaan lattialle, ja aloitan jälleen lajittelun. Kohta on taas aika, sillä ennen muuttoa haluan hankkiutua eroon kaikesta mahdollisesta tarpeettomasta.

Kierrätykseen, töihin, kotiin, käyttöön.

10335671_654327484669773_1609664105_n.jpg

Kierrätykseen päätyvät ne, joita en ole puoleen vuoteen käyttänyt. Töihin ne, jotka ovat alkaneet jo tuntua arkisemmalta, eivätkä enää aiheuta halua keikistellä kylillä. Kylille kauniit. Kotilojumiseen parit lökäpöksyt ja yöpaitoja, lenkkivaatteet, sen sellaiset.

Suosittelen lämpimästi rakkausvaatteiden esiinkaivamista ja arkikäyttöön soveltamista. Ei aina tarvitse odotella erityishetkiä!

Lopuksi vielä asukuvia vuosilta 2005-2010, näin takaisinheittotorstain kunniaksi.

11144789_654329078002947_6335089906697489366_n.jpg

 

Kommentit (3)
  1. Juuri näin! Miksi ihmeessä pitäisi säästellä kauniita vaatteitaan juhliin kun voi ilahduttaa itseään ja muita pukeutumalla niihin aina!

    Tuo vihreä hupullinen Keijumekko on uskomattoman ihana <3

     

    1. Se on kyllä superrakas mekkonen, kamala harmi luopua siitä. Onneksi koittaa talvi ja kerrospukeutumisen aika, ängen sinne kilon villaa alle niin ei ole liian iso enää 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *