Bling bling-ystävä

Minulla on sellainen ihana ystävä. Fiksu ja soma. Yksi niistä, joiden kanssa WhatsApp-linjat käyvät kuumina jatkuvasti, koska haluaa heti jakaa tiedon tärkeistä asioista, kuten työpaikan vessassa hyökkäilevistä hämähäkeistä. Talouutisista ja työpaikan myllerryksistä. Ja uusista verhoista, tai siitä kun se ei taaskaan ollut laittanut tiskejä koneeseen mä en kestä! 

Muistan, kun tapasimme ensimmäisen kerran, vuosi taisi olla 2007. Olimme menossa silloisen opiskelutoverini kanssa nuoruusvuosien kantakapakkaamme Amadeukseen, ja seuraamme oli kuulemma liittymässä joku muija, jota en ollut ennen tavannut. Itsenäisyydenkadun liikennevaloissa meitä vastaan tuli hiprakkainen blondi, joka hihitellen halasi minua (asia, josta sain vielä noihin aikoihin aivan ehdottomasti sätkyn) ja sanoi, että onpa kiva tavata. 

Ei vittu mikä blingbling-tyyppi, ajattelin minä herttaiseen tapaani.

Ilta jatkui. Tuli uusia iltoja. Tuli todella monia uusia iltoja, jotka vietimmekin tuon blondin kanssa ihan kaksin. Hän tutustutti minut sellaiseen upeaan drinkkiin kuin caipirosca, ja me ärsytimme Tampereen ravintolatyöntekijöitä tilailemalla tuota jäämurskaa vaativaa juomaa jokaikisessa räkälässä ja yökerhossa. (Nykyinen tavaramerkkini on valkoviini, mutta vieläkin jokunen baarimikko tervehtii minua Hei caipiroscatyttö!)

11986490_663851033717418_5984879807369770143_n.jpg

Nykyisin caipiroscaillat ovat jääneet vähäisiksi, ja uudeksi perinteeksemme ovat muodostuneet sushideitit. (Se minulla oli tässä vähän tarkoituksenakin, sushista puhuminen, mutta tuo hupakko sekoitti ajatukseni.) Watami Sushi & Sakura Watami Sushi ovat tarjonneet meille jo useamman kerran maittavaa lounasta ja mukavan ympäristön juoruiluun ajankohtaisista aiheista keskustelemiseen. Suosittelen lämpimästi! Sakurassa on buffet tarjolla joka päivä ihan iltaan saakka, mikäli ikävät esteet kuten työ haittaavat lounasaikoihin herkuttelua. Molempien ravintoloiden noutopöydistä löytyy monituisten sushien lisäksi myös karria ja muita lämpöisiä ruokia. Tykkään! Thai & Laosin sekä intialaista ruokaa tarjoavan Nanda Devin lisäksi ehdottomasti lempparilounaspaikkojani.

En ole perehtynyt susheihin sen suuremmin, joten tämä ravintolasuositteluni perustuu lähinnä sopuisaan hintaan, siihen että hyvää on, ja nälkä lähtee! Hifistelijöille nämä buffet-sushit saattavat olla vähän turhan karkeasti valmistettua, ehkä, en tiedä. Oma ensikosketus tähän mainioon appeeseen tuli pari vuotta sitten Marusekissa, josta tykkään erityisesti pidemmän kaavan mukaan nautittavien sushi-illallisten paikkana. Kaunis ravintola, kauniit annokset, ihania drinkkejä, mainio treffeille!

Yksi vuorotyön hienoja puolia on se, että arkivapailla pääsee nautiskelemaan Tampereen loistavasta lounastarjonnasta. (Ja koska uusien ravintoloiden testaaminen on mukavaa puuhaa, ovat vinkit mainioista paikoista kovin tervetulleita.) En vieläkään osaa syödä levään kieputettuja makeja, koska niitä ei voi puraista vaan ne pitäisi änkeä koko rulla kerralla suuhun, yäk! Mutta ehkä vielä opin.

ps. Vielä siitä bling bling-tytöstä. Vaikka olemmekin molemmat nykyään vanhoja ja raihnaisia, ja elämä pyörii baarien sijaan kotiseinien sisällä, niin onneksi rupeamme silti vieläkin välillä hurjiksi. Laitamme keskellä yötä viestiä, että no pitäiskö, ja vastataan että no ei pitäis mut mennään silti. Ja silloin, tietenkin, kiskotaan roscaa posket lommolla niin kuin ennenkin.

nimetön123.png

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *