Glögeistä ja lohtusarjoista

glögi kuohuviini.jpg

Punainen, joulumausteinen herkkujuoma on ehdottomasti yksi tärkeimmistä talvipiristyksistäni. Testailen aina ihan fiiliksissä uusia ilmestyviä glögimakuja; sekä terästettyjä että mehuversioita. Yksi erityisen kiinnostava uutuus (ainakin minulle?) oli tänä vuonna glögimaustettu kuohari.  Liian makeaa tavaraa makuuni noin hömpsyttelytarkoituksessa, eli ei tätä koko pullollista itsekseen mielisi juoda, mutta miten mainio pikkujoulujen alkumalja! Tätä tarjoan viikon päästä, kun näen pitkästä aikaa vanhoja työkavereita heidän saapuessaan ensivierailulle pirttiimme.

koiran takki.jpg

jouluglögi vadelma.jpg

Ihkaensimmäiset höyryävät glögit nautiskelimme tänä vuonna omalla pihalla termosmukeista siemaillen, romanttisesti lokakuisen mudan ja vesitihkun keskellä. Koirat olivat juuri saaneet uudet Orbiloc-vilkkunsa (tässä muuten erityisen oiva turvallisuusvinkki koiranomistajille! t.tyytyväinen discovaloilija jo kolme vuotta) ja pihan aita valmistunut, joten seurasimme hörppimisen lomassa onnellisina pitkin omaa pihaansa säntäileviä piskejä, jotka vilkkuivat jokainen omaa väriään.

tunnelmakuva.jpg

En tiedä johtuuko täysikuusta vai mistä, mutta viime öinä nukkuminen on ollut hankalaa, ja vähäiset unet todella levottomia ja pätkittäisiä. Tiistaina rytmin kääntäminen oli kyllä paikallaankin tulevia yövuoroja varten, joten nökötin ihan mielelläni aamuyöhön asti sohvalla perinteistä Vip-glögiä mukitolkulla siemaillen ja Modern Familya noin miljoonatta kertaa alusta asti katsoen. Tämä lysti komediasarja on uusin lohtusarjani. Ensimmäinen tällainen oli Frendit. Osaan ulkoa melkolailla joka ikisen ystävistä kertovan jakson, niin monta kertaa olen ne läpi tuijottanut. Yksi rakkaimpia itkeskelykohtauksiani on viimeisen jakson I got off the plane, jota saatan välillä herkistelyfiiliksissä katsella Youtubesta ihan muuten vaan. (Toinen on Notebookin Say I´m a Bird.)

Lohtusarja on sellainen, jota voi katsoa, kun kaipaa tavallaan seuraa mutta ei oikeastaan kuitenkaan. Lohtusarjasta (tai elokuvasta) henkilöineen ja tapahtumineen on tullut niin tuttu, että sitä katsoessa on kuin ystävien seurassa, ilman vaatimusta oikeaan vuorovaikutukseen. Frendit pitivät minulle seuraa vuosia, sitten tapasin Himmyt eli How I Met Your Motherin väen, ja nyt myös tuo Moderni perhe hömpötyksineen on tullut tuttavakseni. Lysti The Big Bang Theorykin on erittäin vahva ehdokas tähän porukkaan, kunhan olen ensin katsonut sen alusta loppuun vielä muutaman kerran.

Lohtusarjaa voi seurata vain puolella silmällä: samalla kun märehtii murheitaan, nuokkuu puoliunessa, maksaa laskuja, syö vapaapäivän lounasta tai myös keskustellessa jonkun läheisen ihmisen kanssa (tämä vaatii molemmilta keskustelun osapuolilta samanlaisia tunteita ko. ohjelmaa kohtaan)Minun rakkaat lohtusarjani ovat selvästi samantyylisiä. Kovin jännittävä tai monimutkainen sarja ei lohtukastiin pääse, sillä muodostuvaksi toivottavat tunteet ovat kohdallani lähinnä ilo, liikutus, onni ja samaistuminen.

Onko muilla lohtusarjoja? Tai glögivinkkejä?

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *