Go to your happy place

2016-12-15 10.38.48 1.jpg

Tiedättekö sen Frendien kohtauksen, jossa Phoebe yrittää saada Monican rentoutumaan ja nukahtamaan Richardista eroamisen jälkeen? Go to your happy place ihana hörhö-Phoebe kehottaa. Järkevällä Monicalla ei sellaista onnellisen olotilan mielikuvapaikkaa ole, mutta Phoebe antaa ystävällisesti hänen lainata omaansa. Minun happy placeni näkyy tuossa kuvassa. Maalla Mummulan pirtissä, puusohvalla, maailman kauneimman taulun alla.

Jos nukkumaan mennessä päässä alkaa pyöriä ahdistavia ajatuksia enkä meinaa saada niitä loppumaan, teen aina saman mielikuvaharjoituksen. Hengitän muutaman kerran syvään ja keskityn kuvittelemaan itseni pienenä yökylään Mummulaan. On jo ilta (jostain syystä aina syysilta, melkein alkutalvea), ikkunoiden takana on pimeää. Muurissa ritisee valkea ja Muntti ja Vaari istuvat omissa nojatuoleissaan sen vieressä. Televisiosta tulee jokin Ylen keskusteluohjelma tai hauska kotimainen elokuva, jonka jutuille Vaari nauraa repliikkejä aina välillä ääneen toistellen. Pipsa (Mummulassa ollut koira) nukkuu muurin toisella puolella omalla paikallaan. Vaari on lämmittänyt taas vähän liikaa ja on niin kuuma että sekin alkaa unettaa. Muntti juo ehkä kahdeksatta iltatee-mukillistaan. Minä makaan täkin alla puusohvalla ja luen ikivanhoja Aku Ankka-lehtiä, ne on järjestetty keltaiseen kansioon jonka ärsyttävää rautalanka-nidesysteemiä en ymmärrä. Lapin maisemaa kuvaava taulu on tutulla paikallaan sohvan yllä enkä ikinä unohda ihailla sen värejä. Minun mielen värit.

2016-12-15 01.23.45 1.jpg

Puusohva ei itseasiassa enää ole sama kuin lapsuudessani, mutta se turvapaikan tunne pysyy. Muuri lämpiää ja aamulla herään kun keittiössä kolistellaan. Niin tänäkin aamuna.

Kommentit (10)
  1. Moi! Voi ollakkin Antti Halosen maalamia, muttei sen kuulaisan Pekka Halosen veli ainakaan.
    Itselläkin on useampi saman aiheisia A. Halonen signeerattuja lapinaiheisia tauluja. Ehdottomasti
    saman taiteilijan, mutta kun vuosiluvut eivät Pekan veljeen täsmää millään. Kyseessä on joku tuntemattomampi Halonen. Mutta hienoa värin käyttöä anyway, itsekkin ostin taulut juurikin värien vuoksi.

    1. Käsitin, että Muntti on ostanut tuon taulun suoraan taiteilijalta itseltään, jolloin tämä sukulaisuus tullut ilmi 🙂 

  2. Aloin oikeen miettiin, että mikäköhän on mun happy place? Yks tärkeimmistä on oman kullan syli, missä vain, sillä siitä tulee olo, että tässä on kaikki mitä tarvitsen. Joten ehkä vastaan sen? 🙂

    1. Niin hyvä vastaus <3 Paras yhdistelmä itellä jos ei meinaa uni tulla ja on mörköjä, ku saa fyysisesti painautua toisen kainaloon ja siinä sit vielä rauhoittaa mielen tolla puusohvajutulla 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *