Haasteita ja kiitoksia

Hei ihanat! Kiitos, kiitoskiitoskiitos, olen saanut kahdelta bloggaajalta Liebster-award tunnustuksen. Tunnustuksen tarkoitus on tehdä tutuksi tällaisia pienemmän lukijakunnan omaavia blogeja. Ohjeet ovat tutut monista paikoista: Vastaa tunnustuksen antaneen kysymyksiin ja haasta mukaan lisää väkeä, keksien heille uusia kysymyksiä pohdittaviksi. 

Ennen vastauksiani haluaisin kiittää myös viime aikoina tulleista kommenteista, ihanaa tietää, että täällä oikeasti käy lukijoita! En koe tarpeelliseksi kalastella itselleni yleisöä arpomalla tavaraa tai linkkailemalla blogiani tauotta joka paikkaan, mutta ei kukaan julkista blogia kirjoittava taida vain omaksi huvikseen näpytellä, tottakai lukijat ovat ihan huikean tärkeä asia myös. Kiitos siis miljoonasti jokaisesta kommentista, toivottavasti niitä tulee paljon lisää! Lilyyn rekisteröityneidenhän on näppärää seurata täällä olevia blogeja tuolla seuraa-napilla yläkulmassa, ja muut halukkaat näkevät uudet blogipostaukseni tykkäämällä Inkaliljoista Facebookissa. Sekä Lilyn käyttäjät että muut lukijat voivat tykätä lilyläisten blogikirjoituksista painamalla tekstien yläreunassa näkyvää sydänpainiketta.

Oranssinen Lakatut varpaankynnet-blogista kyseli tällaisia!

1.      Mikä on mielestäsi suomen kielen kaunein sana, miksi?

Huh, hirveen vaikee kysymys heti alkuun. Ruska on yksi lempisanojani, samoin Rauha, koska ne kuvastavat rakastamiani asioita. Mielitietty on kaunis sana myös, ja pidän sen muodostumisesta; mieli on ihastunut siihen yhteen ainoaan tiettyyn ihmiseen, ja toisaalta mieliä kuvastaa myös haluamista ja tykkäämistä.

2.      Mikä on se rumin sana, miksi?

Emätin. Se on kamalan ruma, oudolta sieneltä kuulostava sana kauniille asialle.

3.      Leffa vai kirja?

Haluaisin vastata kirja, mutta leffoja kulutan paljon enemmän. Olen viime aikoina lukenut melkein pelkästään blogeja ja lehtiä, mutta aion vakaasti koukuttua kirjoihin uudelleen.

4.      Onko sinulla asioita, joista et ikinä kirjoittaisi blogiisi?

On! Paljonkin. Én ikinä paljastaisi läheisten yksityisasioita, enkä oikeastaan paljoa itsestänikään. Mielestäni yksityisyyden pitäminen ei tarkoita, etteikö olisi blogissa aito oma itsensä, vaan näillä asioilla on vissi ero. Jotain henkilökohtaista itsestään antava bloggaaja on kuitenkin aina kasvotonta mielenkiintoisempi. Pidän yleensä kriteerinä blogia kirjoittaessani, että voisinko hyvällä fiiliksellä ajatella äitini tai työkavereideni lukevan tämän.

5.      Onko sinulla unilelua, jos, niin mikä?

Ei, mutta minulla on 5-8 tyynyä (ja onnekkaina öinä myös mies), joiden ympärille kieputtaudun hakien mukavaa asentoa. Myllään kovasti ja kanssani on varmasti todella ärsyttävää nukkua. Omaan kotiin muuttoon asti vieressäni oli nuhjuinen, vaaleanpunainen kissapehmo nimeltään Miumau. Surullisesta nenänrepimistapahtumasta johtuen Miumau asuu nykyään yläkaapissa kiinnostuneiden tassujen ja kulmahampaiden ulottumattomissa. Uudesta kodista sille voisi kyllä löytyä arvoisensa esilläolo-paikka.

11082648_596451937123995_7517169554107799037_n.jpg

6.      Haluaisitko ”julkkikseksi”, miksi?

No jaa, mikä on julkkis? Haluaisin mieluusti tehdä musiikkia, joka kantautuisi monien korviin. En haluaisi kuitenkaan näkyä juorulehtien palstoilla.

7.      Oletko koskaan pitänyt paperista päiväkirjaa?

Olen, viimeksi alkuvuodesta kirjoitin parin kuukauden ajan ahkerasti itse askartelemaani päiväkirjaan, kun elämä ja olot myllersi. Kirjoittaminen on loistava keino purkaa ajatuksia, ja paperille kirjoittaminen siinä mielessä aidompaa, että editointi vähenee. Minulla on myös kymmenen vuoden ajan ollut aina kalenteri, joka toimii samalla päiväkirjana.

11933065_658936734208848_1289141442_n.jpg

8.      Kaunisteletko asioita blogissasi?

Varmasti joissain asioissa. Minulla on paljon kärkkäitä mielipiteitä, ja yksi niistä on se, että suoraanpuhumisella ja vittupäisyydellä on iso ja olennainen ero. Rehellisyys ei ole sama asia kuin se, että sanoo aina kaikille kaiken mitä mieleen juolahtaa. Mielestäni hyviin käytöstapoihin kuuluu muiden huomioonottaminen ja kohteliaasti puhuminen.

Jos mietitään kaunistelua siinä mielessä, että väitänkö kotini olevan aina hohtavan puhdas, ruokani terveellistä ja itsevalmistettua, viinilasillisten määrän pysyvän vapaapäivinä maltillisena tai parisuhteen olevan pelkkää tauotonta ruusunterälehdillä tanssimista, niin ei, en kaunistele. Meillä hukutaan koirankarvoihin, syödään kepappia, ollaan joskus ihan konttauskunnossa ja mökötetään päivätolkulla VÄLILLÄ. Suurimmaksi osaksi elämäni on kyllä ihan uskomattoman hienoa ja onnekasta, ja ihmettelen miten sadut oikeasti tuntuvat käyvän käsi kädessä todellisuuden kanssa.

9.      Näetkö toistuvasti jotain tiettyä unta?

Viime aikoina en ole nähnyt. Joskus näin todella usein unta autolla kaahaamisesta tai myöhästelystä, yleensä tällaisia tulee stressitilanteissa. Lapsena näin toistuvaa painajaista Liisa Ihmemaassa-elokuvan lohikäärmeestä, vai mikä se hirviö olikaan. Totuin tuohon uneen niin, että opin herättämään itseni sen alkaessa.

10.  Onko isovarpaasi pisempi kuin viereinen varvas?

Ei, akkavalta!

11.  Tää oli niin herkullinen, että jatketaan Kumman kaa-kysymyksiä: Stig vai  Peter Franzen

Hmm, mihin tarkoitukseen? 😀 Vastaan Franzen koska en tiedä miltä Stig näyttää.

***

Ja Jermialta Itärajapakolainen-blogista nämä:

1. Mikä on elämän suurin nautinto?

Vastaisin nyt näinkin ällöttävästi, kuin että rakastuneena oleminen. Viimeiset kaksi vuotta kaikki vaan on ollut about miljoona kertaa parempaa.

2. Jos sinun pitäisi valita uusi, ennen kokematon harrastus, mikä se olisi?

Oi, onpa kiva kysymys. Kalliokiipeily voisi olla kiva, samoin tunturivaellus. Haluaisin myös opetella soittamaan selloa!

10624719_514094892026367_9130290664704497239_n.jpg

3. Mitä laitat leivän päälle? Jollet syö leipää, millä ”korvaat” sen?

Ruispalan päälle kuuluu laittaa juustoa ja kurkkua (sekä kinkkua tms jos on) ja juomaksi kahvi. Vaalea leipä pitää paahtaa, ja sen päälle tulee juustoa ja tomaattia, ja juomaksi mieluusti joku limppari. Molempiin paljon Oivariinia!

4. Seuraatko ylipäätänsä MM-kisoja? Minkä lajin?

En. En yhtään mitään kisoja, yhtään mistään lajista 😀

5. Suomen kaunein paikka?

Meidän Mummula pihoineen, rantoineen ja metsineen Parkanossa. En tiedä voiko omasta talostakaan tulla niin rakasta ja kaunista paikkaa kuin se.

6. Minkä kohdan kodissasi siivoat useimmin?

Tiskipöydän. Tiskipöytä ja vessa, siinä on kaksi kohdetta, jotka hohtaa vaikka muualla olisi kuinka törkyistä.

7. Inhokkilajisi koululiikunnassa?

Lentopallo. Olin varmaan ainoa tyttö meidän luokalta, joka ei osannut sitä 😀

8. Väri, joka kuvaa sinua?

Kaikki vastaisi tähän oranssi. Tai keltainen. Minä vastaan vihreä!

10416576_470377623064761_9104228466417369703_n.jpg

9. Lempijuomasi?

Janoon vesi. Mehuksi Parkanon muorin tekemä viinimarjamehu. Drinkeistä makea mansikkamojito. Viineistä ranskalainen sauvignon blanc.

10. Tärkein esineesi?

Apua.. Mulla on yläkaapissa piilossa sellainen laatikko, joka sisältää esimerkiksi isoveljeni kirjoittamia kirjeitä, vanhat kalenterini, keikkalippuja, valokuvia ym. Ehkä sitten se loota sisältöineen. Myös Mummuni vihkisormus, jonka sain ylioppilaslahjaksi, ja josta tahtoisin teettää tulevaisuudessa oman sormukseni.

11. Vitsi, johon et kyllästy?

Miksi Batman lopetti skeittaamisen?

– Koska Robin teki täydellisen frontside-ollien!!

liebster-award3.jpg

Tahdon itse antaa tunnustuksen seuraaville (oikeastaan sen enempää lukijamääristänne tietämäti);

ihana Carla & palaset, sisustussielunsiskoni Ketunkololla, hauskan sattuman kautta jo toista kertaa kohtaamani Julia & Vicia Faba Design ja ehtisikös tuore Rouvakin siellä Sumussa vastailemaan? tämä haaste on kiertänyt jo niin monta lukemaani blogia, etten kyllä millään keksi yhtätoista uutta.

Mikäli blogissanne on tunnustuksenmentävä kolonen, olkaa hyvät ja paljastakaa seuraavanlaisia asioita:

1. Mistä juontuu blogisi nimi?

2. Linkitä suomalainen kappale, jonka tahtoisit kaikkien kuuntelevan?

3. Saat suunnitella menun, joku kiva ihminen tulee luoksesi istumaan iltaa. Mitä on tarjolla? (Ei ole pakko kokata itse.)

4. Tiesitkö, että kaupassa myytävistä kananmunista ei olisi ikinä tullut tipuja, vaikka emo niitä kuinka olisi hautonut?

5. Huomaatko kirjoitustyylissäsi tai aiheissasi jonkinlaista muutosta siihen aikaan, kun vasta aloitit bloggaamisen?

6. Rakkain vaatteesi?

7. Paras (tai ainoa siedettävä) radiokanava?

8. Mitä ostit itsellesi viimeksi (ruokakauppaostokset poislukien)?

9. Mitä luonteenpiirrettä tahtoisit itsessäsi eniten kehittää?

10. Millainen on varhaisin lemmikkieläimiin liittyvä muistosi?

11. Sinun on pakko ottaa seinällesi taulu, jossa lukee jokin mietelause tai elämänohje. Mitä taulussa lukee?

1665910546.jpg

Viralliset ohjeet vielä:

Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11. kysymykseen
Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200. lukijaa
Keksi 11. uutta kysymystä nimetyille

Kommentit (7)
 1. Oi, kiitos tunnustuksesta! En itsekkään tiedä lukijamääriäni, mutta alle tuon 200 ollaan kyllä ainakin komeasti 😀 Tämä on kiertänyt oikeastaan jokaisen lukemani blogin ainakin kerran, joten haastettavia en taida keksiä, mutta kysymyksiin vastailen mielelläni! Pitääkin laittaa mieleen hautumaan mökkireissailun ajaksi.

  1. Julia / Vicia Faba Design
   4.9.2015, 08:03

   Unohdin sitten edellisestä kommentistani nimen ja muut härpäkkeet kokonaan 😀

 2. miia / ketunkololla
  30.8.2015, 09:56

  Ihanaa : sisustussielunsisko <3 Kiitos muistamisesta lämpimästi 🙂 Olen ollut superhuono vastailemaan haasteisiin, mutta tässä oli jo niin kivat kysymykset ( tiesin, että sinulta on ), että yritän ehdottomasti vastata. Hauska oli lukea myös sinulle esitetyt kysymykset ja vastaukset ja juu, oon edelleen varma, että liikutaan aikalailla samoilla linjoilla <3 Mukavaa sunnuntaita ja aattele : taas uus viikko, mikä tietää muuttoanne taas lähemmäksi.

  1. Jeejee, kiva jos vastaat 🙂 Kaikkien blogeihin ei tämmöiset haastehommat istu joten eihän siitäkään tarvii paineita ottaa, jos ei välitä vastailla.

   Ja hiiii kiitos ku fiilistelet mukana tätä muuttoa, ihanaa ku on tämmönen paikka ja blogitoverit joille voi rauhassa hehkuttaa, en enää esimerkiksi henk.koht facebookissa kehtaa ettei kaikilla mene hermot 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *