Haaveita ja remppasuunnitelmia

Pihasauna

14123588_823433064425880_942769863_o.jpg

Viime torstaina nuohooja kipusikapusi (epämääräisiä tikkaitamme pitkin, mutta peloistani huolimatta ehjänä pysyen) piharakennuksemme katolle ja takaisin. Tutki yli kaksikymmentä vuotta käyttämättömänä olleen pihasaunan röörit ja luukut ja antoi tuomion: Hormi kunnossa, ei muuta kuin saunaa laittamaan! Ihan nopea juttu tästä ei tule, mutta kovasti haaveksin, että ensi kesänä homma valmistuisi. Ennen sitä pitää (ainakin)

– irrottaa vanha pata ja puhkipalanut kiuas

– muurata niiden röörit ja vanhat pellien paikat seinästä umpeen

– ostaa tuhkaluukuille uudet kannet

– ostaa uusi kiuas. Sellainen, jossa on kiinteä säiliö veden lämmittämiseen, ettei tarvi ostaa pataa erikseen.

– tehdä uudelle kiukaalle uusi rööri

– rakentaa lauteet

– ja tärkeimpänä tietysti silittää ihanat, kauniit, isomummon kutomat perintöpyyhkeet laudeliinoiksi <3

Mutta voi kyllä, me saadaan pihasauna! Happy happy joy joy 🙂 Vedet sinne saa kesällä omasta kaivosta puutarhaletkulla ja talvella pitää sitten kantaa sisältä. Voi jehna kun olisi joskus varaa hommata myös palju..

Kylppäriremppa

Pesuhuoneen suihkunurkan kaakelit pullistelevat. Sinne seinän sisään on päässyt vettä, johtuen ilmeisesti nerokkaasti (!!) suoraan suihkun alle asennetusta ja huonosti tiivistetystä ikkunasta. Onneksi suihkunurkka on ulkoseinässä joten vettä ei ole mennyt muihin huoneisiin, mutta remonttihan se toki on edessä silti. (Tämä oli tiedossa jo tönöä ostaessa.) Remontin aikana suihkun seinä avataan ja tutkitaan miten pahaa jälkeä sinne on syntynyt. Samalla on tarkoitus uusia pönttö ja muut kalusteet sekä kaikki kaakelit. Olen suunnitellut tämän niin, että jos pihasauna saadaan kuntoon ensi kesänä (eli saamme vara-peseytymispaikan valmiiksi) voisi kylppäriremontin aika olla sitten seuraavana. Pihasaunan remppaan olisi tarkoitus saada rahat kasaan ihan säästämällä ja mahdollisesti visaa vinguttamalla, ja sitten sen tyyriimmän sisäsauna- ja pesuhuoneremontin ajaksi voisi koittaa saada asuntolainasta vuodeksi lyhennysvapaan, jolloin normaalisti lainanmaksuun menevät rahat siirrettäisiinkin remonttitilille. Jos hakisi erikseen remonttilainan pitäisi olla takaaja, joten varmaankin helpompaa kikkailla tuon lyhennysvapaan kanssa.

Puuhella & pönttöuuni

Nuohooja kurkkasi myös asuintalon piippuun ja kertoi lisää ilouutisia: En ole suotta haaveillut puuhellasta köökkiä lämmittämään! Sille on ihan oma horminsa siellä odottelemassa, kuten arveltiinkin talon iän perusteella. Ruokasalin nurkasta löytyvään pönttöuuniin on joskus aikoinaan joku neropatti vetänyt sähköt (eikä se perkeleen sähköpönttö edes toimi vaan veti puolet alakerran pistorasioista oikosulkuun kun napsautettiin se eka kertaa lämpiämään), mutta nuohoojan mukaan ei pitäisi olla iso homma laittaa se takaisin puulla lämmitettäväksi, jeeeee! Puuhellaan ei varmaan ole varaa vielä pieneen ikuisuuteen (haluan juuri tietyn mallisen, samanlaisen emali(?)pintaisen kuin Mummulassa) mutta ehkä sen pönttiksen saa toimintakuntoon nopeammin. Toimivana tuo sähköversiokin toki hyödyttäisi, mutta ilmeisesti sen asennusta ei ole suoritettu iiiihan oikein. 

14152092_823448024424384_1749103776_o.jpg

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *