Halloumikiusaus

Tällä viikolla, tai viime viikolla, tai joskus tässä nyt lähiaikoina Martat huutelivat Instagramissaan Hävikkiviikosta. Aivan parasta hävikinesto-safkaa ovat erilaiset kiusaukset! Oikeasti, ihan mitä tahansa voi laittaa uuniin perunasipulisekoituksen ja kerman seuraksi. Kaikki kasvisten, juustojen, leikkeleiden tai kastikkeiden jämät. Mikä vaan käy, ruokaa ei tarvitse heittää roskiin. Ja mikä parasta, näiden jämälaatikoiden valmistaminen on erittäiin iisiä eikä lainkaan sellaista hermojaraastavaa toimintaa, mihin ainakaan oma hymyilykapasiteetti ei hoppuillessa piisaa.

Olen huomannut, että urakalla työskentely on huomattavasti ikävämpää kuin sellainen aikataulutettu, jonka voi hyvällä omallatunnolla jättää kesken juuri sillä kellonlyömällä kun on etukäteen päättänyt. Olen koittanut pakata muuttoa varten nyt tuollaisella  kuviolla; pakkaan niin kauan kuin ruoka on uunissa tai niin kauan että muru tulee töistä kotiin. Olisin mieluusti hieman osaavampi ja toimeliaampi kodinhengetär, ja tällaisella taktiikalla saan edes vähän jotain aikaseksi. 

Viimeksi vuokaan päätyi perunasipulin ja kippari-kerman seuraksi kidneypapuja, muutama nuhjuinen tomaatti ja hieman kuivahtanut hallouminjämä. Mausteeksi paljon basilikaa, ruohosipulia ja mustapippuria.

Ultimate-vinkki: Kiusauksesta tulee monin verroin parempaa, jos sen malttaa antaa olla uunissa niin kauan, että perunat ovat kypsiä sellaisten hieman semiraakojen ja vielä rouskuvien sijaan.

11994502_664943760274812_1824453707_n (1).jpg

 

Kommentit (4)
  1. Pelastit ehkä minun elämän. Sinnehän voi tosiaan tunkea KAIKEN! Ja jos tulee jostain syystä pahaa niin paljon shirachaa ja ketsuppia päälle peittämään maut.

    1. Niinpä! Mua harmittaa ku ei o varaa ostaa biojätepönttöä vielä tänä vuonna, ku muutetaan ens viikolla omakotitaloon, niin haluan olla hävikin kanssa viä entistä tarkempi. Tää on yks mainio keino 🙂 Ja onneks koirilleki voi syöttää paljon kaikkea. 

  2. Hmm, sisälsipä tämä juttu paljon inspiraatiota! Eipä olisi koskaan tullut itselle mieleen laittaa halloumijuustoa perinteiseen kiusaukseen, mutta vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että on ihan pakko kokeilla. Kiitos 🙂

    1. Kannattaa! Sellainen ruokaisampi juustokuorrute 🙂 Myös kokonaiset kirsikkatomaatit ja isot tomaattilohkot pitivät koostumuksensa tosi hyvin eivätkä menneet oletukseni mukaan ihan muhjuksi, olivat mainio toveri halloumille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *