hauvat vs vauvat

Vauvaihmiset ärsyttävät minua usein. Puheenaiheita on tasan yksi, tai no, yksi ja sen kakanruskeat vivahteet. Valitetaan kun vauva huutaa kaiket yöt ja omaa aikaa ei ole. Itsehän te sitä halusitte!

Omat puheenaiheenihan ovat kovin kirjavaa sorttia.

Ai kukako olen? No mä oon Jenna vaan. Mun perheeseen kuuluu avomies ja kolme koiraa. Sandy on sekarotuinen, se täyttää kohta 9 vuotta. Ranskanbulldoggi Tessa on kohta kuusvee, ja meijän nuorin eli newfoundlandinkoira Ruska täyttää 4.

Voin kertoa esimerkiksi matkustelusta. Emmää ikinä pääse mihinkään, ku ei kukaan halua hoitaa sitä meijän nuorinta koiraa. Tai käytiin me viime kesänä Latviassa, se on ainoo ulkomaanmatka minkä oon aikuisena tehny. Ja sieltäki viestitin siskolle vartin välein et onhan hauveleilla kaikki hyvin.

Ruoasta. No meidän Tessalle tuli kauhee ripuli ainaki neljästä eri ruoasta mitä kokeiltiin, onneks lopulta löyty se Hauhau. Vaikka sit taas koirapiireissä kaikki arvostelee, ku pitäis syöttää vaan kotiruokaa tai barffata, ei sais ostaa valmiita nappuloita, varsinkaan noita halpiksia.

Ai millaista taloa etsitään? Semmonen, että pihan saa aidattua helposti, ettei piskit vaan karkaa. Ja jos on monta kerrosta, niin rappusten pitää olla sillain turvalliset, ettei ne telo itteensä niissä. Turvaportti pitää ainaki laittaa ku muuten ne könyää siä yksinään. Niin ja koirille pitää olla oma huone, ku meillä on vähä ollu tota eroahdistusta, niin pitää olla semmonen oma tila missä ne voi sitten rauhoittua.

Sisustaminenkin on mielenkiintoinen aihe. No, meillä on nyt ensimmäistä kertaa neljään vuoteen olohuoneessa mattoja lattialla. Sisäsiisteysopetus on viimein mennyt perille, se oli kyllä rankkaa aikaa. Ku pitää opetella lukeen sitä koiraa, et koska sillä on hätä. Kämppä on ihan hirvee kaaos koko ajan, ei se tämmösessä koiraperheessä vaan pysy siistinä. Ulkoo kannetaan hiekkaa sisälle ja koko ajan kompastuu jonkun pehmoleluihin. Huonekaluja voisi pikku hiljaa alkaa uusimaan, ne kun on kaikki täynnä hampaanjälkiä. Hampaiden vaihtumisen aika kiristeli hermoja aika huolella.

Festareista. Joo emmää pääse mihinkään ku ei kukaan halua hoitaa sitä meijän nuorinta koiraa.

Väsymyksestä. Sandyllä oli taas ripuli, piti herätä kahden tunnin välein viemään se ulos. Tessa kuorsaa niin lujaa, että nukkuminen on aina tosi pätkittäistä, kun pitää herätä hyssyttelemään sitä. Välillä huudan sille oo nyt vittu joskus hiljaa ja mietin, et joko naapurit kohta soittaa eläinsuojeluviranomaiset oven taa. Ja tälleen kesällä ku ukkostaa paljon, niin Ruska itkee koko ajan ja änkee kainaloon ku sitä pelottaa. Meillä oli kyllä sääntö, että koirat ei saa tulla sänkyyn, mutta väsyneenä sellaisesta vaan on lipsunut.

Parisuhteesta. Ai mistä mä tiesin, et se on se oikee? Se käy sanomassa jokaiselle koiralle erikseen hyvää yötä, ennenku menee nukkumaan. Ja seki haluaa suuren lauman, ollaan jo suunniteltu neljättä mussukkaa jalkoihin pyörimään. Kyllähän se välillä harmittaa, kun kaikki menot pitää sopia ja ajoittaa sen mukaan, kumpiko hoitaa koirat, ja ne pidemmät reissut on melkolailla mahdottomia. Laatuaikaillaan sitten metsäretkillä yhdessä koko lauman kanssa. 

1488747_445638488872008_1472416681_n.jpg

Laumapotretti maaliskuulta 2014. Tämän suurennos canvas-taululle painatettuna komeilee makuuhuoneemme seinällä.

Kommentit (2)
  1. Heheee! Mä niin komppaan sua! Ja aivan ihana lauma <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *