Helppo kasviscurry

Kasvisruoista tulee äkkiä mauttomia, jos valmistaessa pihistelee kovasti rasvan määrän ja maustamisen kanssa. Tein äsken tällaista helppoa currya couscousin seuraksi, ja piti heti tulla jakamaan oikein onnistunut resepti! Valmis currytahna tuo juuri sopivasti potkua, kookosmaito kermaisuutta, eikä voin määrässä kannata paistaessa säästellä. En ole ikinä kokeillut käyttää ayurvedan suosittelemaa gheetä eli kirkastettua voita, mutta se olisi varmaan omiaan juuri tällaisiin resepteihin. Näistä ainesmääristä täyttyi kolmen litran kattila, joten syötävää riittää useammaksikin kerraksi.

linssicurry.jpg

1 keskikokoinen kukkakaali

1 paprika

3 kynttä valkosipulia

2 punasipulia

1 tlk (285g) kypsiä vihreitä linssejä

1 tlk ananaspaloja

1prk punaista thai-currytahnaa

1 tlk (400ml) kookosmaitoa (mahdollisimman kermaisaa!)

voita (tai kasviöljyä, jolloin resepti on täysin vegaaninen)

Paista pilkottu paprika sekä kukkakaali sopivan pehmeiksi (äläkä todellakaan säästele siinä voin tai öljyn määrässä!) ja siirrä ne sitten kattilaan odottelemaan muita. Seuraavaksi kuullotetaan hienonnetut valkosipulinkynnet, pienityt sipulit, ananaspalat (ilman mehua) sekä huuhdotut linssit.  Kun sipuli on sopivan pehmeää, lisätään sekaan currytahna, ja paistellaan vielä hetki miedolla lämmöllä. Paistinpannun sisältö kaavitaan tarkasti kattilaan kukkakaalin ja paprikan seuraksi, sekoitetaan hyvin. Lopuksi lisätään kookosmaito sekä loraus vettä, ja annetaan koko setin muhia kannen alla vielä kymmenisen minuuttia. Odotellessa voi valmistaa couscousin ja siivota köökin. 

Lihatonta lokakuuta on jäljellä vielä tämä viikko, ja eilen tapahtui odotettu repsahdus numero kaksi, eli kävin taas Mummun luona kylässä ja söin kiltsti sitä tarjottua jauhelihakeittoa. Mummu vastasi kyllä viisaasti, kun sanoin hänelle että olen oikeastaan pitänyt viime aikoina lihatonta ruokavaliota, että ei tässä ole sitä lihaa edes kovin paljon, eri asia jos söisit vaikka pihviä. Jos ei ole valmis ryhtymään kokonaan kasvissyöjäksi, voi sentään vähentää lihansyönnin ihan minimiin 🙂 Onhan se esimerkiksi ilmastovaikutuksiltaan eri asia syödä 200g sisäfilepihvi, kuin keiton mukana pari ruokalusikallista jauhelihaa.

Lisäys 25.10: Tämä on yksi sellainen ruokalaji, joka vain paranee jääkaapissa. Lämmittelin yöllä tätä töissä evääksi, ja maut olivat muhineet oikein parahultaisesti kohdilleen, nam!

Kommentit (9)
  1. Grr -.- Eihän siellä mitä ollu punasta currytahnaa ku jonain tandoorina ja muina Intian makuina. Päädyin sit keltaiseen (millasta se nyt sit ikinä onkaan 😀 ) ku siinä näytti olevan thaikkumakuja. Se tosin sisältää myös katkista, mut shh ei kerrota kellekkään. 😀

    1. No voi höh! Toivottavasti keltainen toimii myös 🙂

  2. *kirjoittaa ostoslistaa* 😀

    1. Hahaa, toivottavasti tykkäät(te)! Kuhan ei osta mitää lirua kookosmaitoo niin tulee kyl hyvää 🙂 Mitäs linssien tilalle? 

      1. Mie oon sen verran newbie kasvisruokien kanssa, että…hmm. Ajattelin kokeilla valkoisia papuja, mitä luulet meneekö aivan metsään? 🙂

        Ja satavarmaa ei ole onnistuuko tän toteutus ylipäänsä, se on vielä kysymysmerkki nimittäin löytyykö täältä perähikiältä niinkin eksoottista ainesta kuin thai-currytahna! :’D

        1. Hmm mää en ite tykkää niistä pahemmin, mut jos sää tykkäät niin sopii varmasti 🙂 Kikherneet ja kidneypavut on mun vakkareita. Hahaa luulis et jonkun merkin edes löytyis, Blue dragonin tai sen Wok Asian vai mikä se on.. Mulloli tämmöstä! Tässoli kivasti tulisuutta, usein on miedompia.

          [[{”fid”:”833042″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”2448″,”width”:”3264″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

           

          1. Huomenna kauppaan, lupaan pitää sut kartalla 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *