Hyvä haltija

Liikkuuko muiden pihapiireissä hyviä haltijoita? Heräsin nimittäin tuossa tiistaina yövuoron jälkeen ja kömmin alakertaan keittämään kahvia. Arvaappa mitä meidän pihassa oli tapahtunu kysäisi mies. Ensimmäisenä tuli tietenkin mieleen palanut talli tai muut katastrofi, vähintään kaatunut puu, mutta ei! 

Siä on haravoitu.

14914915_866674563435063_1499333370_n.jpg

Jep. Koko kaaosmaisessa kuosissa ollut piha oli ruokottu siististi talvikuntoon. Kaikki hommat, jotka minulta jäivät kipeilyn vuoksi tekemättä edellisillä vapailla oli tehty: Valtavat lehtimeret haravoitu sieviin kasoihin ja talven törröttäjät katkottu kukkapenkeistä ja pensaikoista jo etukäteen. Eivätkä ihmeet loppuneet tähän, vaan perjantain aikana (jälleen minun ollessani unten mailla) ovenpielen, kaivon ja portin vierustan ruukut oli täytetty somilla havuilla ja jollakin kanervatyypeillä.

Soitin oletettuun haltijatukikohtaan Etelä-Tampereelle ja kyllä, sieltä myönnettiin tutulla lentävällä murteella, että miulla ol nii sellasta ylimäärästä enerkijaa ja ol nii mukava ilmaki

14877815_866674570101729_1681198444_n.jpg

Seuraavan kerran kun murisen itsekseni kävellessäni kaksisataa metriä bussipysäkille koleassa syyskelissä, sietäisin muistuttaa itseäni meidän Mummusta, joka huvikseen tekee reilun kymmenen kilsan reissun polkupyörällä haravoidakseen huvin vuoksi meidän tuhannen neliön tontin. 

Ja uudestaan saman pyöräreissun että piha saisi vielä kaunistuksiakin.

Toista vuotta peräkkäin.

Kommentit (2)
  1. miia / ketunkololla
    31.10.2016, 17:01

    minulla ihan kyynel tuli silmäkulmaan. Aivan ihana mummunen. Kaikilla pitäisi olla isovanhemmat ihanat, iästä riippumatta. Meilläkin on olemassa tuollainen touhuaja, mutta kaukana pohjois-karjalassa. Anopiksi häntä myös kutsutaan ja tuossa kesällä viimeksi kun oli viikon koirien vahtina niin oli pessyt ikkunat, tehnyt ruokaa jääkaappiin, pullaa pakkaseen ja pyykännyt pyykkikorit tyhjiksi.

    1. Mää oon niin maailman eniten kiitollinen mun isovanhemmista, sekä isän että äitin puolelta oltu aina tosi läheisissä tekemisissä <3 Tällä Tampereen Mummulla varsinkin tulee käytyä usein, muilla harvemmin pidemmän välimatkan takia.

      Teidän Anoppi kuulostaa myös aivan ihanalta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *