Hyvänmakuinen MSM-jauhe

puhdistamo msm.jpg

Olen ilmeisesti ominut vakituiseksi osaksi elämääni nyt kolme eri superfoodia; MSM-jauheen, chiansiemenet ja macan. MSM-jauhetta kiinnostuin kokeilemaan koska sen lupailtiin olevan nivelille erityisen hyväksi, ja hei, jos tätä syötetään jopa kullanarvoisille ravihevosille niin pakkohan sen on olla aika yyberiä kamaa. Puhdistamon sivuilla kerrotaan, että ämmäsämmää eli metyylisulfonyylimetaania saa luontaisesti myös ravinnosta, mutta nykyaikaisten valmistus- ja säilömismenetelmien vuoksi sen saanti ei ole terveydellisesti kovin mainiolla tasolla. Taisin jo aiemminkin kirjoitella, että yliliikkuvuuden vuoksi kiukunnut polveni onkin kiukutellut huomattavasti vähemmän, kun aloin säännöllisesti käyttää tätä. Ja ajattelen mieluusti, että jos tämä rikkivalmiste kerran auttoi jo olemassaolevaan vaivaan, se varmasti myös ehkäisee tulevia! Kynnetkin ovat alkaneet kasvaa aiempaan verraten nopeammin, ja hiusten suhteen toivon hiukkasen huomanneeni samaa.

Ensimmäiseksi kokeilin Puhdistamon sitruunamehujauheella maustettua Opti MSMää, mutta tämä mustaherukkainen on kyllä paljon parempaa. MSM on luonnostaan ilmeisesti kitkerän makuista, joten maustamattoman version sekaan suositellaan puristamaan esimerkiksi sitruunan mehua makua parantamaan. Itse taidan pitäytyä jatkossakin tässä valmiiksi maustetussa, kun se ei ole kovastikaan kalliimpaa. C-vitamiini tehostaa MSMn imeytymistä, joten sitä kannattaa tietenkin nauttia samalla.

Odotin ennakkovaroitusten vuoksi jotenkin ihan järkyttävän pahaa makua, mutta ei tuo kyllä omaan suuhun mitenkään hirveältä ole maistunut missään kohtaa. Äitini tosin kuvaili maun muistuttavan viikon lionnutta kylmää teetä, joten eriäviäkin mielipiteitä on tosiaan esitetty! Nostin parissa viikossa annostuksen puolesta teelusikallisesti ruokalusikalliseen kerralla (annostusta neuvotaan nostamaan pikkuhiljaa vatsavaivojen välttämiseksi). Sekoitan jauheen 3-7 desiin vettä. Tästä onkin nyt muodostunut osa päivittäisiä aamu/ilta/milloin-ikinä-heräänkään-rutiinejani! Ensin 3-7 desiä pelkkää vettä (nuo desimäärät johtuu ihan vaan siitä, että kaapista sattuu löytymään tuon kokoiset mukit ja kiireessä täytän pienemmän ja ei-kiireessä isomman), seuraavaksi maitohappobakteeri-vitamiinikapseli ja d-vitamiinit MSM-veden kanssa. Sitten aamupalan kanssa kahvi, johon sekoitan teelusikallisen macaa.

aamupala.jpg

Minulla on rutiineja. Terveysrutiineja. MITEN HIENOA. Tahtoisin kokeilla lisätä tähän vielä oil pullingin, mutta on ilmeisesti täysin mahdotonta muistaa ostaa maustamatonta kookosöljyä kun käy kaupassa. Ruoanlaitossa käyttämäni limeversio ei ehkä olisi hampaille kovin ystävällistä. Myös muutama aurinkotervehdys päivän alkajaisiksi olisi hyvä tapa, mutta onnistunun aina jumittumaan koneelle joogamaton sijaan..

Kommentit (2)
  1. Hehe, sain pari vuotta sitten yhestä blogitapahtumasta pönikällisen jotain Puhdistamon MSM-jauhetta. Testasin sitä _kerran_ ja olin lähinnä HERRAMUNVERENI EI KOSKAAN ENÄÄ-fiiliksellä sen kulauksen jälkeen, maistui ihan hirveeltä. Taisi juurikin olla jokin maustamaton versio siis kyseessä. :’D

    Lähti aika nopeasti kaverille se tuote, että ei onneks menny hukkaan kuitenka.

    1. Hahahaa 😀 Mä en oo päässy kokeileen maustamatonta mut nyt kyllä tekis mieli! Äiti oli niin järkyttyny tosta mun mielestä hyvänmakusesta, et ehkä mun makuaistissa onki vikaa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *