Hyvästi viidakko!

park.jpg

Taivuimme lopulta siistinurmisen maailman tahtoon ja ostimme ruohonleikkurin. (Tai no, taivuimme Mummun tahtoon ja otimme leikkuriavustusrahan vastaan, jotta ruokkoamaton pihamme saataisiin edustuskelpoiseksi ja Mummunkin kehtaisi kutsua kahveelle juhannusruusuja ihailemaan..) Uutuuttaan kiiltelevä Park tilattiin Starkista. Ihan on perusmalli, työnnettävä ja alleen silpusteleva. Ja nätin värinen, sehän on tärkeintä!

Kiitos Mummu <3 Kohta saa niittyleinikit kyytiä! Kukkalaatikot ja amppelit odottelevat vielä ihan tyhjinä, ehkä joku ahkera emäntä istuttaa niihin kesäkukkia ennenkuin kesä tapansa mukaan on silmänräpäyksessä ohi.. Josko ennen juhannusta jo saisin aikaiseksi, ja ruohonleikkuriakin ehkä kokeiltaisiin ensimmäisen kerran niin voisi sitten vieraille esitellä miten upeasti hoidettu kesäpiha meillä onkaan.

piha.jpg

juhannusruusu.jpg0.jpg

Nyt on tosiaan ruusujen aika! Kurtturuusu kukkii meidän ja kylätien välissä. Ja voi tätä meidän juhannusruusua! Se teki ihan tolkuttomasti nuppuja, ja pelkäsin vähän että viimeviikkoinen myrsky ja raekuuro kurittaisivat sitä, mutta ei se taida olla moksiskaan moisesta. Yksi ensimmäisiä mieleentulevia lapsuusmuistojani on juhannusruusupensaan huumaava tuoksu Mummulan pihassa, se onkin aina ehkä juuri Mummula-assosiaatiosta (ahahahha googlasin oikeasti oikolukiessani tuon assosiaatio-sanan, kun se alkoi kuulostaa niin oudolta 😀 ) johtuen ollut lempiruusuni. Valkeana kukkiva pensas oli tehnyt miljoona pientä pentua ympärilleen, joten ehkä siirtelen taimet kasvamaan ruusuaidaksi johonkin kohtaan pihaa. Tämä pensas on alapihalla niin piilossa, että sitä harvoin tulee ihailtua.

juhannusruusu.jpg

alppiruusu.jpg

Alppiruusu (vaikkei nyt ihan ruusu lienekään) jäi pihaa aidatessa ikävästi aidan väärälle puolelle piiloon, mutta siellä se nyt somasti helottaa ja ilahduttaa toivottavasti edes naapuria.. Täytyy syksyllä kaivaa se omalle puolelle, kesken kukinnan siirtely ei liene viisasta?

Kommentit (2)
  1. HöpsHei, kesähän vasta alkaa heinäkuussa! Kesäkuu nimestään huolimatta on miusta ihan ”odotusaikaa” vielä – ainakin täällä susirajalla. Kaikki vasta aloittelee kasvua (paitti rikkaruohot) ja vihreäkin on vielä sellaista ujonhentoa.
    Heinä- ja elokuu sykkii suvea syntisimmillään ja suloisimmillaan!

    1. Määki otan yleensä kesäloman vasta elokuulle, kesäkuu on tosiaan harvoin mitenkää kovin kesäinen. Yleensä toukokuu antaa sellasen ihanan lupauksen lämmöstä ja si kesäkuu vieki luulot pois 😀

      Kesälle on aina niin paljon suunnitelmia, et tuntuu et se on ihan hetkessä ohi..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *