Jos voittaisin lotossa

FB_IMG_1491317953732.jpg

– Irtisanoutuisin työstäni välittömästi ja alkaisin tehdä sen sijaan pelkkää vapaaehtoistyötä: Menisin vanhuksille ulkoiluseuraksi (inhoan muuten termiä ulkoiluttaminen, koiria ulkoilutetaan ei ihmisiä) ja pitämään musiikkituokioita. Organisoisin vaate- ja tavarakeräyksiä kodittomille ja maahanmuuttajille. Jonkun verran olen vapaaehtoistyötä tehnytkin ja esimerkiksi joululaulukonsertteja pitänyt sekä lahjoitustavarakeräyksiä järkännyt, mutta raskaan työn ohella kaikkeen tuollaiseen ei vain useinkaan riitä aika saati jaksaminen.

– Ostaisin sellon (okei ja ihan hullun paljon kaikkea muutakin musavermettä) ja opettelisin soittamaan sitä. Sello on aina ollut mielestäni maailman upein soitin jonka äänen tuntee resonoivan koko kehossa. Menisin laulutunneille. Opettelisin biisejä niin hyvin että uskaltautuisin esiintymään, mutta en niin hyvin että niistä tulisi vain teknisiä suorituksia.

– Opiskelisin ainakin ayurvedaa, vyöhyketerapiaa, aromaterapiaa, kukkaterapiaa, joogaa, äänimaljoja, kiinalaista lääketiedettä ja intialaista päähierontaa. Ilmoittautuisin noille kaikille mahdollisille törkyisen kalliille kursseille, joiden valikoimaa tällä hetkellä vain kaivaten tuijottelen. Ensi kuussa alkava luontaishoitajakoulu tulee syömään pankkitilini eroosion partaalle, mutta halu oppia luonnonmukaista parantamista on niin suuri, että pakko sen pariin on päästä nytkin rahatilanteen ollessa mitä on. Onneksi on netti ja kirjasto, joista voi ilmaiseksi tyydyttää tiedonjanoaan, mutta eivät ne tietenkään korvaa oikeilta guruilta (kuten Frantsilan Virpi, en oikeasti malta odottaa että pääsen hänen oppiinsa!!) ja muilta supertyypeiltä tietämyksen ammentamista. Kun olisin oppinut tarpeeksi alkaisin opettaa myös itse ja perustaisin luontaishoitolan, ja jatkaisin tietysti opiskeluja edelleen. 

– Pelastaisin noin miljoona koditonta koiraa. Ja varmasti muitakin eläimiä. Alkaisin pitää itse löytöeläinten kotia! Kyllä tässä tontilla olisi tilaa myös eläkeläisvuohille ja muille.. 

– Palkkaisin siivoojan. Voi hyvänen aika että minä sitten vihaan siivoamista! Hoin eilen vissiin kahdeksan tuntia, että yhyy pitäis imuroida. Lopulta Toni kyllästyi kuuntelemaan ja imuroi itse. Vaikka oli kyllä ihan taatusti mun vuoro.. Ja kun kolmestakin koirasta tulee tällä kelillä turkasen paljon sotkua, niin niiden miljoonan uuden kanssa täällä piisaisi hommaa ihan täysipäiväiselle siivoojalle, ellei kahdelle! 

– Ostaisin kesämökin keskeltä ei mitään, paikasta jossa ei kuuluisi muita ääniä kuin linnut, tuuli ja sade. Sellaisen ihanan vanhan ja rähjäisen, jonka kanssa ei tarvisi järjellä miettiä onko nyt putket tehty hyvin ja koska pitää maalata julkisivu.

– Kävisin usein Lapissa vaellusretkillä.

– Sisustaisin. Voi miten paljon krääsää minä tähän taloon hankkisin! Vaihtaisin vaaleat laminaattimme oikein tummanruskeisiin ellei mustiin, maalaisin seiniä – ei kun siis, palkkaisin jonkun tekemään nuo remppapuolen hommat puolestani ja itse keskittyisin vain siihen krääsän asetteluun ja ihailemiseen. Tällä hetkellä meillä on edelleen katossa entisten asukkaiden lamput, sänky nitisee liitoksissaan, ei ole kunnollisia vaatekaappeja ja pariin tapettiinkin olen jo ehtinyt kyllästyä.. Ylimääräinen raha säästetään kylppäriremonttia varten joten mitään sen lystimpää ei nyt voi hankkia. Byhyy.

– Istuttaisin hedelmäpuita, marjapensaita, rehevän pensasaidan ja perennoja. Perustaisin kunnon kasvimaan. Keräisin aina valtavat marja- ja villivihannesvarastot talvea varten. 

– En ikinä täyttäisi kalenteriani niin täyteen, kuin mitä se nykyään on! Kun joka ikinen päivä on koko alkuvuoden ollut varattu johonkin, ja niin jatkuu aina kesäkuun alussa koittavaan kesälomaan saakka, olen pikkuhiljaa tässä opetellut sanomaan ei ohjelmanlisäyksille. Vaikka kannan kieltäytymisistä huonoa omaatuntoa tiedän sen olevan päälleni juuri nyt ihan todella tärkeää, sillä kaipaan omaa aikaa jatkuvasti vain enemmän ja uskon rakkaiden ihmisten kyllä ymmärtävän sen.

Jätin tästä nyt pois kaiken itsestäänselvän, kuten laskujen ja asuntolainan maksamisen, ystävien kestittämisen ja remontit. Mutta tässä on aika hyvä listaus haaveistani, joiden edessä tuntuu olevan yleensä raha. Tai ajanpuute, joka johtuu siitä että pitää olla töissä hankkimassa sitä rahaa.

Mitäs haaveita muut toteuttaisi lottovoitolla? 

Kommentit (15)
  1. haaveissa vain
    6.4.2017, 06:02

    Minäkin avustaisin koiria, jotenkin ne sykähdyttää minua eniten, en ehkä itse pitäisi löytöeläinkotia, ei Suomessa ole niin paha tilanne kuin jossain Thaimaassa tai Espanjassa. Itselleni kokki ja siivooja ja hieroja, pieniä naisia jotka huomaamattomasti tekevät työt ja asuvat meidän kotona omalla puolellaan, palkka olisi vaan isompi kuin 9 euroa tunti. Ja heitä kohdeltaisiin hyvin, kiitäen joka päivä. Iso, amerikkalaistyylinen talo.

  2. Jos lottovoitto olisi joku tasaluku, niinkuin esim. 72 000 000 muuttuisin varmaan naispuoliseksi Roope Ankaksi ja alkaisin venyttää senttiä viimeisen päälle. Eihän tuollaista ihanaa ”tasalukua” voisi rikkoa!!

    Siinä minä sitten päivät tuijottelisin kaunista saldoa ja söisin -30% maksalaatikkoa tai säästöpakkausnuudeleita…
     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *