#kaameimmatmenkat ja nolo naiseus

Pimppi. Hahahhahaha. Miehillä sentään on kunnollinen ja kunnioitettava sauva millä huiskutella ja suihkutella, naisilla vain surkea kolo joka vieläpä kehtaa olla remontissa eli poissa ainoasta järkevästä käyttötarkoituksestaan (=sauvalla huiskuttelun kohteena oleminen) kerran kuukaudessa. Sietääkin hävetä. (En nyt lähde edes puhumaan niistä luonnonoikuista, jotka eivät sovi kumpaankaan ylläolevista heteronormikeskeisistä sukupuolikategorioista, tässä keskitytään vain perusnoloihin tyttöpimppeihin.)

14697100_855622304540289_133707114_o.jpg 

Nainenhan ei tunnetusti saa olla vapautuneesti seksuaalinen olento, saati myöskään mitenkään ilmaista elämäänsä kuuluvan jopa jonkinlaisia eritteitä (!!) sisältäviä ruumiintoimintoja. Ällöttävää! Pukeutumisen kuuluu olla yhtä aikaa sekä siveää että seksikästä, sillä ei saa näyttää horolta, mutta pitää miehille kuitenkin silmäniloa tarjotaTyttöihmisen yhden illan jutuista voi vetää yhtäkuin-merkin suoraan porttoon. PMS-oireet ovat nolouden huippu, ei hyvänen aika sinä typerä hormonihirviö mene kiltisti kaappiin piiloon siksi aikaa että rauhoitut! Ja kivut, no voi voi nipisteleekö masua? Ehkä juuri ja juuri on sallittua mutista jotain epämääräistä pienestä päänsärystä, vaikka pysyisi tolpillaan vain kipulääkecocktailin turvin ja pelkäisi pyörtyvänsä verenhukasta. Tekisi mieli tehdä rovio kaikista niistä yläasteella jaetuista lehtisistä, joissa kerrottiin että menkkojen aikana voi olla vähän epämukava olo mutta lämmin haude alavatsalla ja murtomaahiihto tai muu pätevä koululiikunta kyllä auttaa. 

Omat kuukautiskipuni ovat aina olleet luokkaa Saatana. Ihan itse herra isoherra, isolla alkukirjaimella. Pari päivää ennen menkkoja alkaa moukarin iskujen lailla jomottava selkäsärky ja lopulta joku pyörittelee alavatsani sisäelimiä hapolla kuorrutetussa ruuvipenkissä. Kerrostalossa asuessa pelkäsin välillä naapureiden soittavan murharyhmän ovelle, kun makasin pahimpien kramppien kourissa kylppärin lattialla vuoroin tulikuuman ja jääkylmän vesisuihkun alla, huutaen kuin puudutteetta kastroitava karjupossu. Henkisistä PMS-oireista pitänee kirjoittaa ihan oma erillinen postauksensa, mutta todettakoon että jos miehet joutuisivat näistä jutuista kärsimään, niin niihin olisi vähättelyn sijaan keksitty parannuskeino jo aika päiviä sitten. Omiin oireisiini olen kokeillut montaa merkkiä e-pillereitä ja reseptillä saatavia kipulääkkeitä, ja ihmeekseni parhaimmat avut ovat löytyneet perusburanan lisäksi luontaistuotteista.

On muuten aika hauskaa sekin, että on ihan perus mennä työpaikalle yskiskelemään ja valittamaan alkavaa flunssaa. (Tartuntatauti, riski työyhteisön hyvinvoinnille.) Mutta päräytäpä palaverin jälkeen pieru ja sano, että hitto kun on aina menkkojen aikana maha ihan sekaisin. (Ei tartunta-tauti, hetkellistä ikävää hajua lukuunottamatta ei haitallinen työyhteisön hyvinvoinnille.)

Mutta mitäs näistä, naisten vaivoista.

12347636_1099074550112189_6291413675625274929_n.jpg

 Ja eihän naisvartalon nolous pimppiin lopu: Rinnat on ihan oma lukunsa! Sovelias kuppikoko on se ketjuliikkeissäkin tarjolla oleva A-C. (Omista mieltymyksistä riippuen näillekin on kuitenkin okei huudella lautaa/lutkaa/saunatissiä tilanteen mukaan.) Ja hahahhaha, sellaisia ympärysmittoja kuin vaikka 60 tai 100 ei tietenkään ole olemassakaan? Voin kertoa, että elämä muuttui kertoheitolla sata kertaa mukavammaksi, kun löysin laajan kokovalikoiman omaavan luottoliikkeeni rintaliivien suhteen. On ihan mahtavaa kun ei tarvi jatkuvasti korjailla liivejä tai sulloa pois luiskahtaneita tissejä paremmin kuppeihinsa, oikean kokoisiin liiveihin ei nimittäin tarvitse kiinnittää päivän aikana mitään huomiota. Nyt omistan jopa istuvat, tukevat, ei uniboob-urheiluliivit! 

En tiedä miten monta somaa vaatekappaletta olen hylännyt ihan vain siksi, että minun kropassani kohtuullinen osa rasvasta on tykännyt kertyä tuohon rintalastan molemmin puolin. Nätti mekko näyttää päälläni automaattisesti tyrkyltä. Helpoimmalla pääsee kun vain alistuu naisille luotuihin pukeutumisnormeihin, eli taasen huolehtii ettei tissivako vilku muistaen samalla ettei saa myöskään näyttää maholta nunnalta. Ja seuraavaa kannattaa toistella säännöllisin väliajoin mielessään, vaikka jonkun tarttuvan sävelen mukana että varmasti menee perille: lyhyt helma on raiskauskutsu.

(Esimerkiksi Ukko Noa toimii: Lyy-hyt hel-ma on raiskaus-kut-suuu muuis-tathan tyt-tööö seeen.)

Kuppikoosta riippumatta avonainen kaula-aukko on urveloille tietenkin selvä kehoitus tulla käpälöimään, kommentoimaan ja kuolaamaan, mutta kyllähän me naikkosetkin osaamme olla toisillemme yhtä saatanallisia kuin koko muullekin maailmalleKerran minä ja kaksi ystävääni, kaikki kolme silloin ja edelleen avoliitossa eläviä naisia, vietimme iltaa baarissa. Olimme päättäneet oikein erityisesti laittautua näteiksi, pitää hauskan illan tyttöjen kesken ja mennä tanssimaan. Ennen yökerhoa menimme pubiin parille istumaan ja höpisemään. Läheisessä pöydässä istui kanssamme luultavasti samaa, alle kolmekymppistä ikäluokkaa oleva pari. Mies-osapuolen lähdettyä vessaan säntäsi nainen silmät raivosta palaen luoksemme ja alkoi valittaa minulle miten olen pilannut hänen treffinsä, koska mies on kuulemma tuijottanut koko illan hävyttömän avonaista kaula-aukkoani oman deittikumppaninsa sijaan. Voisin hiukan miettiä miten pukeudun! Naisen loppukaneetti oli ytimekäs mä voinki lähtee tästä meneen niin saat olla mun miehen kaa sit ihan rauhassa. Minä ja typerät tissini.

Onneksi Siwasta saa halvalla jätesäkkejä joihin voin nolot muotoni verhota. Ja onneksi en halua lapsia, niin ei tarvi hävetä vielä lisäksi julki-imettämistä, koska sitä varten ne tissit nyt ainakaan eivät ole olemassa. Ja kun hymyilee nätisti eikä anna kipujen tai pahan mielen tulla ilmi, niin kukaan ei hoksaa, että pöksyissäni saattaa olla nolo muovilla kyllästetty side, johon valuva neste ei olekaan väriltään Libressensinistä.

13886512_1254245384595104_7271628955209124727_n.jpg

No joo. On alkanut viime aikoina kyrpimään vielä tavallista isommalla mittakaavalla se, miten paljon naisena pitäisi naiseuteen kuuluvia asioita hävetä. Esimerkiksi kuukautisiin liittyvät ongelmat saattavat pilata joka neljännen viikon elämästä, asiasta pitää voida puhua! Ihanaa, että näistä jutuista kirjoitetaan koko ajan enemmän myös täällä Lilyssä, esimerkiksi Bluestockingissa (ehdottomasti yksi Lilyn parhaista ja antoisimmista blogeista) ja Toimituksen blogissa. Omissakin luonnoksissa on pyörinyt alusta asti tekstejä varsinkin paskamaisiin PMS-oireisiin liittyen, mutta kuukautisista puhuminen on niin tabu edelleen, että vaikka ystävien kesken näistä keskustellaan kuinka avoimesti, niin blogissa julkisesti kirjoittamiseen oli tosi iso kynnys. Mutta kun itseltäni sitä häpeän hylkäämistä kuulutin, niin tässä tämä.

kaksi alinta kuvaa: mahtava Sarah´s Scribbles. ylin kuva ihan omasta whatsapista.

suhteet seksi terveys uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (8)
 1. Mielettömän hyvä kirjoitus! Yhtä aikaa naurattaa ihan älyttömästi nuo sun kuvailut, mut samaan aikaan sitten vituttaakin koko hiton aihe ja ääliöt kanssaeläjät.

  Omia kokemuksia:

  1. Yläasteella kuulin kuinka (märkien) päiväunieni ja salaisten unelmieni kohde oli haukkunut minut laudaksi. Vieläkn muistan tuon ja sen tunteen, ja vieläkin (hitto yli viidentoista vuoden jälkeen?!) se riipii jossain sydänalassa, vaikka kuvittelen ainakin olevani ihan sinut itseni kanssa ja itsetunto kohdillaan. Vittu.

  2. Miehen ja mun alkuaikoina unohdin (huuhdellun) kuukautiskupin vessan lavuaarin reunalle. Mies hoksas sen sieltä. Mun teki mieli vajota jonnekin kiven koloon, hävetti NIIN paljon. Miehelle se oli puolestaan ihan sellainen ei mitenkään huomionarvoinen juttu. Mitäh?

  Eli ainakin täällä päässä näiden naiseuteen liityvien juttujen suhteen paljon olisi korjattavaa ihan omassa asenteessa ja suhtautumisessa. Liian usein itse humpsahtaa siihen ajatusmaailmaan, että naisena sitä on vaan joku kerran kuussa räyhäävä tissien- ja pimpin (hihihihih) kantoteline.

   

  1. Siis uskomatonta miten jotkut tietyt tilanteet lapsuudesta/nuoruudesta palauttaa suoraan johonki nurkkaan häpeämään vieläkin, ikuisuuksien jälkeen 🙁 Mua jotenki viäki harmittaa semmonen tilanne, ku ala-asteella farkkutakit oli muotia ja mun takkia (joka ei ollut Onlysta ostettu merkkitakki) haukuttiin kirpparilta ostetun näköseks. Ei nyt liity tähän tissikeskusteluun mitenkään, mut miten siitä voi vieläkin se tunnemuisti nousta niin vahvana? Kuitenkin ihan tarkotusella oon viimeset 15v ostanu vaatteeni kirpparilta.. Ei ne lapset tiiä miten pienellä tekee toiseen ihmiseen reikiä.

   Mun pitäis opetella tota kuukuppihommaa, sais unohtaa noi typerät siteet! Monet (ainakin oman kaveripiirin nuoret) miehet on lopulta yllättävän mutkattomia näissä menkka-hommissa eikä vedä kahveja väärään kurkkuun jos vaikka menkkakipuja itkee, eli eiköhän toi asenneilmapiiri ala muuttua kun sitä muutetaan 🙂 

   1. Niin, monet tän oman vihervassarikaveriporukkakuplan miehet siis. 😀

    1. Hah 😀 Mun kaveriporukkaan mahtuu aatteita persuista (hahaha, puhelin ehdotti sanaa ”persiöstä” :’D )vasemmistoon enkä ole ainakaan vielä kenenkään kohdalla junttieinariuteen tän aiheen tiimoilta törmännyt. Toisaalta en oo kokenut tarvetta puhua (kahvipöytä)keskusteluissa mistään eritteistä miesten kanssa enkä hirveämmin naistenkaan :’D (paitsi pierujuttuja ei ehkä koskaan oo maailmassa liikaa)

 2. Tekisi mieli tehdä rovio kaikista niistä yläasteella jaetuista lehtisistä, joissa kerrottiin että menkkojen aikana voi olla vähän epämukava olo mutta lämmin haude alavatsalla ja murtomaahiihto tai muu pätevä koululiikunta kyllä auttaa. 

  Huutonaurua! Ja asiaa. Häpeähän on äärimmäisen tehokas keino hallita ihmistä ja mikä olisikaan kätevämpi keino hallita naisia ja tyttöjä kuin saada heidät tuntemaan kuukausittain häpeää jostakin maailman luonnollisimmasta asiasta. Minulla on tästä luonnoskansiossa päässä hautumassa postaus, taidanpa kantaa korteni menkkakeskusteluun piakkoin minäkin. On ihan superia että tästä asiasta puhutaan koko ajan enemmän, erityisesti fanitan nuoria tubettajia jotka puhuvat videoissaan menkoista yhtä rennosti kuin päivän asusta tai lounaslautasen koostumuksesta.

  1. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! :3

   1. Kiitos Jermia 🙂 Kiva saada palautetta kun tän kirjottaminen oli niin jotenki, jännittävää 😀

  2. Jee odotan sun postausta! Huh sä oot niin inessä kaikissa noissa skeneissä, mä en o viä yhtään tutustunut mihkään tommosiin tubetus-hommiin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *