Kaasohommia

14672680_854183701350816_508079706_o.jpg

Tammikuussa sain yhden ihanimmista puheluista ikinä: Rakas serkkuni soitti (itkien, hahahaha porukolli) ja kertoi vastanneensa juuri myöntävästi avopuolisonsa kosintaan. (No okei, rupesin heti itsekin vollottamaan ihan onnessani, vieläpä työpaikalla kesken iltavuoron.) Tapasimme tietenkin ensi tilassa jotta pääsin ihastelemaan sormusta, ja vaikka olinkin asiasta aika varma muutenkin, oli oikein liikuttavaa ja sydäntä lämmittävää tulla ihan virallisesti, kasvotusten, asiaankuuluvien skumppalasien äärellä pyydetyksi kaason virkaan. 

Koska sellainen on kuulkaas meidän Elli, hienostunut ja hyvätapainen leidi. Ei voi samaa sanoa kaasosta: Yksi varhaisimpia yhteisiä muistojani on se, kun olin pienenä Ellin luona yökylässä ja houkuttelin hänet vuotta vanhemman itsevarmuudella syömään karkkia keskellä yötä. Kyllä saa hampaiden pesun jälkeenkin syödä, jos ei vaan jäädä kiinni. Paitsi hienostunut ja hyvätapainen, on tämä lapsuuden kesinä kanssani naapureiden katiskoista kalat varastanut, teininä seuranani kotoa poikien bileisiin karannut, aikuisempana satojen tuntien henkilökohtaisena puhelinterapeuttina toiminut ystäväni erityisesti myös rohkea ja persoonallinen ihminen, jonka häitä on aivan mahtavaa olla mukana järjestämässä. Veikkaan, että tulevat juhlat saattavat melkein vetää vertoja jokakesäiselle perinteellemme, jo seitsemän viime vuoden huippukohtana toimineelle Puntalarockille.

11059601_644729505629571_9101539050451802147_n.jpg

Puntala 2015

Hääpäivään on nyt puolisen vuotta aikaa, ja olen jo osoittanut luotettavuuteni kaasona harjoittelemalla lupaamiani lauluesityksiä kesken punk-bileiden ja postailemalla kauniin morsiamen FB-seinälle kannustavia videoklippejä. Viikko sitten oli ensimmäinen Suuri ja Tärkeä Palaveri, jossa käytiin läpi kaasojen ja bestmanien hommia, aikatauluja, menuja ja ohjelmia. Kahdenkeskinen osuutemme palaverista kesti punkun voimin yöhön asti, ja seuraava palis odottaa heti viikon päästä. Eihän tuossa ensimmäisessä ehditty (kulutetuista tunneista huolimatta) saada vielä edes kutsujen sanamuotoja hiottua täysin valmiiksi. Ja kohta voin ruveta jo polttaripläänienkin kimppuun, jes!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *