Kasvilaatikoiden rakentaminen

landepaukku.jpg

Noniin! Olen niin mainio emäntä, että nikkaroin kasvilaatikkoni aivan itse. Tarvitaan:

– metsänreunaan hylättyjä vanhoja aitalautoja kehikoiksi

– uuden aidan rakentamisesta yli jääneitä tolpanpaloja kulmapaloiksi (ja isäntä moottorisahan kanssa sahaamaan ne sopivan pituisiksi..)

– ruuveja

– ruuvinväännin (ihan itse ostin Lidlistä akkukäyttöisen! huippu vekotin)

– pinkit työhanskat (kyllä, väri on tärkeä) ettei tule tikkuja sormiin

– pinkki vasara vanhojen naulojen poistamiseen

– maailman parasta inkivääriolutta poweria antamaan

kasvilaatikko.jpg

13220163_764690866966767_284098116_n.jpg

ginger joe.jpg

Veikkauksia tapaturmien ja kirosanojen määristä otetaan vastaan.

(Ihan erityisesti otetaan vastaan kaikenlaisia vinkkejä kasvilaatikkoviljelyyn liittyen. En edes tiedä, millaista multaa pitäisi ostaa ja miten syviä noiden pitäisi millekin rehulle olla.)

hyvinvointi mieli diy sisustus
Kommentit (4)
 1. Ompa hieno kierrätys idea! arvostan.

  Täti Oranssiseen lisäten että kun multa tosissaan saattaa kuivahtaa niin parvekeviljeliänä ostin aina sellaista multaa missä oli ”kastelukiteitä” eli semmosia valkosia palluroita jotka imevät vettä itseenä kastellessa ja luovuttavast sitten mullan kuivahdettua vettä taas kasveille. Se että kuinka paljon parempaa se on kuin tavallinen multa en tieteellisesti ole testannu 🙂

  Mutta jos haluat luomuilla niin suosittelen katsastaan kompostimultaa myyvät firmat, puutarhakaupoissa mulla on aina aika ”tehotuottettuja ja lannoittettuja”, itse olen ostanut multaa puutarhakoululta, he tekevät multaa kasvijätteistä lämpökompostorilla, ja on muute iha saakelin hyvää multaa! Juurekset kasvaa jäteiksi 😀

  täälllä on aika jännittävää kasvimaa asiaa ja juurikin samalainen lavakasvimaa kun sulla

  http://foodpunk.fi/blogi/

  1. Kierrätyksestä tulee aika luovaa, kun rahat on vähissä eikä ole autoa millä kuskata mitään 😀 Sopii se mun ideologiaan kyllä muutenkin 🙂 Kastelukiteet kuulostaa mainiolta vinkiltä, kiitos! Pitää käydä tsekkailemassa tuota blogia kun on taas seuraava hiljainen yövuoro, mun blogiaikaa 😀

 2. Juuri niin! Hanskojen värillä on tärkeä vaikutus yleiseen mielialaan – siksi mullakin on vain oransseja ja vihreitä käytössäni 🙂

  Kun kasaat nurtsille tuon laatikon, käännä tai poista nurmikon pinta ja laita sit katekangas siihen pohjalle, säästyt yllättävän paksunkin multakerroksen läpi luikertelevilta ruohoilta…sanomalehtiäkin voit vielä pistää katekankaan päälle.

  Jos haluat kasvattaa perunoita, porkkanoita, sipulia..yleensäkin ”juureksia”, niin ne tarttee syvemmän penkin, joku 40 senttinen multakerros niille. Sit taas jos keskityt salaatteihin ja yrtteihin, niin parikytsenttiä riittää.

  Laatikkoviljelyssä pitää muistaa kastella ahkerasti, multa tuppaa kuivumaan niissä nopeammin kuin ”maassa”. Katteen käyttö helpottaa tuota haihtumista.

  Nyt horjun junan kahvioon ja lopetan Täti Oranssisen puutarhaneuvopläjäyksen 😀

  1. Haha, kiitos täti Oranssiselle vain! Mää oon oikeesti niin keltanokka kaiken tämmösen kanssa että  kaikki neuvot on enempi ku tervetulleita 🙂 Onneks meillä on tuo kaivo että saa kasteluvedet sieltä, noi viljelylaatikot tuleeki viä näppärästi ihan kaivon viereen. Tuo kate nurtsin päälle on varmasti hyvä, äiti neuvoi samaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *