Kesäkuussa Krakovassa

krakova 8.JPG

krakova 9.JPG

krakova 2.JPG

krakova 3.JPG

Kirjoitin heti kesäkuisen matkamme jälkeen käynnistämme Auschwitzissa, mutta nämä muut reissukuvat ovat näköjään jääneet luonnoksiin lojumaan. Matkamme kohtasi valitettavasti muutaman mutkan joille emme vain mahtaneet mitään, mutta onneksi Krakovan reissuja on varmasti tiedossa lisää, kun Tonin veli tosiaan on asettunut sinne asumaan.

Kerroin aiemmin lentopelostani, mutta tiedättekö, se taitaa olla historiaa! Kyllä minä tälläkin kertaa puristin tiukasti Tonia kädestä sekä nousussa että laskussa, mutta uskalsin myös katsella ikkunasta lähenevää tai loittonevaa maisemaa (taikasana: Iso lasi punkkua kentällä) eikä pulssikaan noussut kovin korkealle. Pöpelikön smuidun vinkkaamat paineenesto-korvatulpat on ihan huiput! Ei niin minkäänlaisia kipuja korvissa missään vaiheessa. Lensimme helmikuussa Lontooseen British Airwaysilla ja nyt matkasimme Finnairilla, joten voi olla, että joskus jonkun muun lentoyhtiön palveluita käyttäessä mielipiteeni lentämisen mukavuudesta kokee vielä kolauksen. Nyt meitä suosivat säätkin ja kaikki lennot olivat jopa etuajassa perillä sekä ihan vailla ilmakuoppia tai muita ylläreitä. 

krakova 15.JPG

krakova 13.JPG

krakova 18.JPG

krakova 17.JPG

Tämmöiselle viinisiepolle Krakova ei ole ihan omiaan, mutta biusen ystäville riittää maisteltavaa! Pienpanimobuumi kukoistaa tuollakin. Esimerkiksi Viva La Pinta oli ihan superkiva ja rento, erään hämyisen porttikongin taakse piilotettu olutbaari. Keskellä terassia kasvoi valtavan suuri puu, joka ojenteli lehvänsä kaiken ylle ♥ Tuolla minäkin join reissun ainoan (kirsikka)bissen.

Olen aikamoinen harakka kaiken kauniin tilpehöörin kanssa, joten voitte kuvitella, miten kauan olisin jaksanut kierrellä ja hypistellä kaikkea noissa turisteille tarkoitetuissa krääsäkojuissa. Yritän aina olla ostamatta mitään turhakkeita koriste-esineitä, mutta löysin kuitenkin haikailemani uuden lompakon (edellinen, ekalta yhteiseltä ulkomaanmatkaltamme Riikasta torilta ostettu oli jo niin rähjäinen) sekä kauniin vihreän mummelikaulahuivin kirkkaanvärisine kukkineen. 

21039780_1105890349513482_2097988627_n.jpg

krakova 6.JPG

krakova 7.JPG

krakova 16.JPG

Lauantai-illan suunnitelmat heittivät häränpebaa tosiaan ihan yllättäen ja aiottujen nähtävyyksien tsekkaus sekä tietyn kehutun ravintolan testaaminen jäi, mutta kiertelimme kuitenkin muiden turistien seassa kauniisti kukitettuja katuja, kävimme syömässä ja hengasimme terasseilla. Kebab-kioskeja oli joka kulmalla ja yöpalaksi sai napattua pahviboxiin pakatun herkkuannoksen ihan pikkurahalla. Helteet hellivät meitä koko reissun ajan ja oli oikeasti sellainen olo, että kesäloma oli alkanut, kun pääsi heti sen ensimmäisinä päivinä sekä lämpöön että kauas kotitöistä ja muusta arjesta. Puolalaiseen keittiöönkin ehdittiin tutustua, mutta valtavine liha-annoksineen se ei ollut iiihan minun juttuni. Kiinalainen sen sijaan on hyvää kaikkialla!

krakova 11.JPG

DSC02891.JPG

krakova 4.JPG

krakova 5.JPG

krakova 12.JPG

krakova1.JPG

Yläkuvassa näkyy Tytano(?)-niminen alue, jossa hengasimme perjantai-iltana. Melkein kuin tarkoituksella piilotettu monen baarin ja terassin keskittymä oli juuri jotain sellaista, mitä kaipaisin kesäiseen Suomeen! Lukuisilla limittäin asetelluilla terasseilla vallitsi se ihana kesäyön painava lämpö, joka saa ilman tuntumaan paksulta. Lukemattomat valoköynnökset risteilivät pitkin poikin alueen yllä ja minä koristevalojen ystävänä olin aivan hurmaantunut. Yhdestä baarista sai pelkkää Gin Tonicia, toisesta ihan superhyviä pulled pork-sandwichejä ja kolmannessa oli psykedeeliset valokoristeet sekä täysiä jumputtavaa musiikkia.  Krakovan juttu on näköjään piilottaa kivoimmat paikat sisäpihoille, mutta onneksi meillä oli paikallisia oppaita tietämässä parhaat mestat. 

krakova 10.JPG

Ruusu kädessään keskustorin lähellä istuvan herran mysteeri jäi minulta selvittämättä. Kyseinen tyyppi istui erään baarin edessä ja ihmiset toivat hänelle aina välillä ruusuja, jotka erittäin yrmeä baarimikko kävi sitten aina hakemassa pois, tehden ilmeisesti seuraavalle tilaa. En uskaltanut mennä kyselemään sen enempää, sillä ilmeisesti ko. baarimikolla oli todella huono päivä ja minä huononsin sitä entisestään vaatimalla valkoviiniä, jonka hän joutui tuhisten kaivelemaan jostain perähuoneesta 😀 

Uusia reissusuunnitelmia ei ole tiedossa Helsinkiä kauemmas ja vaikka hirveästi kutkuttaisi joku pois pimeydestä-piristysreissu vaikka marraskuulle, niin toistaiseksi kaikki liikenevä aika ja raha taitaa olla kiinni opiskeluissa. Tämä alkuvuosi olikin kahden ulkomaanmatkansa kanssa todella poikkeuksellinen! Matkailu avartaa ihan ehdottomasti ja uusien paikkojen näkeminen on jotain ihan vertaansa vailla olevaa, mutta toisaalta minä olen myös sitä porukkaa, joka kantaisi huonoa omaatuntoa jatkuvasta lentämisestä. Olenkin oikeastaan ihan tyytyväinen, ettei minua ole ikinä vallannut mikään ihan tolkuton kaukokaipuu vaan viihdyn hyvin myös tällaisena kotihiirenä ja tehden pieniä reissuja ihan kotimaan sisällä, oli kyseessä sitten mökkeilyt, kaupunkipäivä tai metsäretki. Lappiin haikailisin kaikkein eniten, mutta sinne asti päästäkseen pitäisi kikkailla taas monen monta juttua alkaen rahoituksesta ja koiranhoitajista. Mutta vielä joskus!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *