Kesäreissuvinkki koiraihmisille

Yyteri koirat 1.JPG

Yyteri koirat 2.JPG

Yyteri koirat 3.JPG

Yyteri koirat 4.JPG

Yyteri koirat 8.JPG

DSC03394.JPG

Yyteri koirat 5.JPG

Yyteri koirat 6.JPG

Yyteri koirat 7.JPG

Yyteri koirat 9.JPG

Loma lähenee loppuaan ja voi miten se onkin ollut täynnä kaikkea kivaa tekemistä! Torstaina saimme Vaarilta asuntoauton lainaksi ja päädyimme tekemään päiväretken Yyteriin. Otimme Ruskan ja Tessan mukaan Sandyn jäädessä pitämään isovanhemmille seuraa Mummulaan ja lisäksi saimme matkaseuraksi myös pikkuveljeni, jota näen harmittavan harvoin. Koko loman ajan kelit ovat olleet oikein parahultaiset ja Porinmatkaakin säesti eeppisen loistava auringonpaiste.

Yyterin leirintäalueen läheisille rannoille ei saa mennä koirien kanssa, mutta noin viiden kilometrin päästä osoitteesta Merisatamantie 13 löytyy kaikkien uimista rakastavien koirien (ja niiden omistajien) täydellisin kesäretkikohde! Puolisen kilometriä valkoista hiekkaa ja avaraa rantamaisemaa pelkästään hauvojen kesäriemuilua varten. Ei ketään katsomassa karvalastasi vinoon vaan pelkkiä hymyäviä koiraihmisiä! Paikalla oli nytkin varmaan viisitoista porukkaa koiriensa kanssa ja jopa hevosenuittajia, mutta me pääsimme silti ihan mukavasti omassa rauhassamme sivummalle, sillä tilaa rannalla kyllä riittää. Koiramme eivät ole ikinä olleet vihaisia kellekään mutta koska näemme muita koirakoita niin harvoin, halusimme aluksi päästä ihan kaikessa rauhassa sivumpaan emmekä mennä heti kaikkein leikkisiempien kavereiden luo. Ruska ei muita koiria ehtinyt juuri edes huomaamaan sillä se on rotunsa omaisesti aivan veden vanki, jota ei rannalla ollessa kiinnosta mikään muu kuin vesivesivesi ja keppikeppikeppi. Tessa morjesteli muutamat lähimmät tyypit ja juoksi pari kertaa hätyyttelemässä selkeästi matkalaisten tavaroihin erikoistuneen rosvovariksen perässä, mutta pääasiassa Tepsulikin viihtyi rantavedessä kaivelemassa kiviä esiin ja metsästämässä aaltoja.

Rantaa ei ole aidattu mitenkään mutta alue on tosi laaja eikä se ole aivan tien vieressä, joten jos koiralla ei ole taipumusta karkailuun niin vapaana riehaaminen sujuu mainiosti. Koirarannalle ei ole mitään varsinaista parkkipaikkaa, mutta Merisatamantien varteen on tehty levennys autojen pysäköintiä varten, ja polku rannalle lähtee saman tien varresta. Biitseilyn jälkeen suosittelen suuntaamaan Yyterin Teboilille koska SIELTÄ LÖYTY ROLLS! Remoulade-dipissä on jo yksinään syytä lähteä matkaamaan kohti Poria mutta kyllä tuo rantakin kannattaa käydä tsekkaamassa ja pakata vaikkapa piknik-kori mukaan alkupaloja varten. Vaikka koirabiitsi oli selvästi tosi suosittu paikka, se oli kuitenkin ilahduttavan siistissä kunnossa ja kakkapussiautomaatti löytyi myös paikan päältä, jos omat sattuvat unohtumaan kotiin.

Juuri nyt istumme huoltsikkakahveella Pirkanhovissa. Tänäänkin on road trip päivä! Ensimmäinen kohteemme on (kuulemma) Parolan Panssarimuseo, mutta sen jälkeen ei ole muita suunnitelmia kuin etsiä jätskikiska kesän ekoja pallojäätelösyöminkejä varten. Palaamme illalla kotiin koirien tykö joten hirveän kauas ei voi lähteä, mutta jos tässä parinsadan kilometrin tuntumassa tulee mieleen jotakin hauskoja nähtävyyksiä, kirppiksiä, luolia tai parhaat juustosämpylät omaavia huolto-asemia, niin pistäkää ihmeessä vinkaten 🙂 Nyt Frezza Mocca ja kanapanini naamaan ja takaisin karavaanaroimaan!

Kommentit (3)
 1. Tonne pitää ehdottomasti mennä Monan kanssa kesällä, viime vuonna ei mukamas ehditty. Se kuitenkin ilmeisesti ihan tykkää kuumalla säällä uida. Tai sitten se tuli vaan hakee emäntää pois järvestä 😀

  Löydätte tota hiekkaa vielä ens kesänäkin kodistanne muuten 😀

  1. Menkää!! Hahaa pelastaja-Mona <3 Meillä Ruska on ainoo joka ui (keppien perässä), mut pienetki rakastaa kahlaamista 🙂

   Joo ja ei toi hiekka just nyt mut arvaa alottiko toi mörökölli just (?!?) karvanvaihdon!! Jos musta ei kuulu enää nii oon hukkunu karvatolloihin..

   1. Mörökölli otti talviturkin heittämisen kirjaimellisesti! :DD

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *