Kolme kuukautta bujoilua – toimii!

bujo suomi.JPG

bullet journalin tekeminen.JPG

Varmasti tosi moni törmäsi alkuvuodesta Lilyssäkin näkyneeseen bullet journal eli bujo-villitykseen. Ikuisena Tiimari-tyttönä (tarrat ja vihkot ja glittergeelikynät, oih!) innostuin hommasta itsekin ja nyt kolmisen kuukautta bujoa repussa kanneltuani voin kyllä sanoa, että on ihan todella toimiva laitos! Tässä Helsingin sanomien jutussa on hyvä peruskatsaus tuommoisen personoidun muistiinpanokalenterin luomiseen, mutta tottakai jokaisen versio on omien tarpeiden mukaan ihan erilainen. Minun bujossani on aluksi tuollaiset kuukausinäkymät joista pystyy nopeasti silmäilemään läpi työvuorot ja sovitut menot. Seuraavat aukeamat sisältävät jokaiselle kuukaudelle budjetin! Oi kyllä, minulla on ollut jo vuosia tapana laskea arvioidut menot ja tulot melko neuroottisen tarkasti jo kuukausia etukäteen.. Ehkä siksi sainkin pidettyä raha-asiat hyvin hallinnassa myös silloin, kun tein keikkahommia ja tilipäiviä oli välillä viisi kuussa ja toisinaan yksi kahdessa. Ja nyt tällaisena talonomistaja-persoonana on ihan fiksua laskeskella hiukan jo eteenpäin, että missä kuussa tulee yhtäaikaa sekä vakuutus- että vesilaskut, ja pistää kesäksi ylös etukäteinen kiinteistöverojen maksaminen koska silloin sähkölaskut ovat pienimmillään.

Perinteisen kalenterin ja raha-asioiden lisäksi bujossa pysyvät tallessa myös kaikki mahdolliset listat ja suunnitelmat. Omassani on tänä vuonna ollut jo ystävän polttariaikataulujen sekä menun suunnittelut ja hääbiisilistat, vappuasupläänit (upeine havainnollistavine piirrustuksineen, tässä kohtaa kaikki minut tuntevat nauravat ääneen), detox-suunnitelma, fytoterapia-opintojen aikataulut, monia monituisia ruokalistasuunnitelmia, pitkät litania juoksevia muistiinpanoja, omat aukeamansa blogi-ideoille ja bucket listille.. Vaikka mitä! Kaikki se, mikä ennen oli monessa eri vihkosessa ja muistilapussa tavallisen kalenterin välissä ja laukun pohjalla on nyt yksissä kansissa. Juoksevat asiat pysyvät paljon paremmin hallussa kun muutaman sivun taaksepäin selailulla näkee heti, mitä viime viikolla leffankatselun lomassa ylös pistettyä on vielä hoitamatta ja mikä kaikki taas on jo ruksittu tehdyksi. Väittäisin että supernäppärää.

bullet journal vinkkejä.JPG

Löysin oman, maailman kauneimman bujoni Englannin reissulla liverpoolilaisesta paperitavarakaupasta. Kauniisti kirjaillut kankaiset kannet suorastaan huusivat nimeäni! Kattokaa ny  Ihanan värivalikoiman omaavat ohutkärkiset Stabilo-tussit ovat lukioajoista asti olleet lempparikynäni ja ostin minä kyllä taas niitä kimaltavia geelikyniäkin.. Pikaiset muistiinpanot sutaisen tietysti aina sillä kynällä mikä käteen ensimmäisenä osuu, mutta silloin kun on aikaa ja inspiraatiota niin kauniiden sivujen väkertely on mitä mukavinta puuhaa. Olen maailman surkein piirtäjä mutta rakastan sellaista epämääräistä koukerointia ja tuhertelua, bujon koristelu on siis aivan omiaan minulle. Värikkäillä teipeillä saa tehtyä nättejä marginaaleja ja alleviivauksia ja onhan tämä myös oiva tekosyy ostella kivoja tarroja ja liimailla niitä muuallekin kuin pikkusiskon onnittelukorttiin kerran vuodessa.. Mikäli ei tykkää tarroista ja väkertelystä niin bujona toimii aivan yhtä mainiosti tavallinen ruutuvihko, mutta minulle tämä on järjestelmällisyyden ilon lisäksi myös kivaa ajanvietettä.

Kommentit (8)
 1. Tuo on kyllä NIIN kaunis!

  Itsekin edelleen koukussa bujoiluun. Tuunaaminen on kivaa (to do -asiatkin näyttää paljon kivemmilta ku vetää vähän washii sekaan!) ja sit todellakin tuo käytännöllisyys ja selkeä lippulappusten väheneminen.

  Uskon, että kunhan opiskelut alkaa niin bujo nousee todella arvoonsa!

  1. No ihan varmasti! Mulla on nyt tasan kuukausi koulun alkuun ja en jaksa odottaaaaaaaaaaa!! Tekis melkeen mieli tehdä oma bujo koulua varten mut se ehkä vesittää idean siitä että kaikki ois vaan yksissä kansissa 😀

   1. Mulla kävi mielessä, että jos olisi tarvinnut erikseen työ- ja muu elämä bujoa, niin toisen olisi voinut vaan aloittaa kirjasen väärästä päästä. Olisivat olleet samassa kirjassa, mutta silti erillään. Mutta en ole tarvinnut.

    1. Totta! Samaten voi tehdä välilehtiä tietty eri hommille. Mää alotin toisesta päästä semmosen ”pysyvät listat” tyylisen osion, missä on esimerkiks just bucket list 🙂

 2. Bujo pelasti minut post it -lappuhelvetiltä, olen käyttänyt viime syksystä. Aivan huippusysteemi!

  1. On kyllä ihan paras! Mulla oli ennen kalenteri, jonka välissä pikkuvihko raha-asioille ja lisäksi ne miljoona lippulappua ja kännykkälistaa.. Tää on niin iisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *