Koti uusiksi!

Kas näin. Omassa talossa asumista on nyt takana hiukan reilu vuosi. Alun kiivaan sisustusmanian jälkeen en ole laittanut rikkaa ristiin minkään eteen: Eteisessä on edelleen puoliksi revityt tapetit, keittiönkaapit ovat tuunaamatta vaikka ovinupit on ostettu puolitoista vuotta sitten, shampoopullot ovat yhä pesuhuoneen lattialla vailla telinettä, pyykkiteline asuu ruokasalissa, seinillä ei ole tauluja eikä ulkotakeilla kaappia. Eikä ole jaksanut kiinnostaa! Heti muuton jälkeen alkanut tapetointirumba ja muuttolaatikoiden purku riittivät oikein hyvin tyydyttämään sisustustarpeeni pitkäksi aikaa. Myönnettäköön myös, että autottomana on aika vaikea lähteä etsiskelemään sopivia vaatekaappeja sotkuisten ja notkuvien vaaterekkien tilalle. Samasta syystä meillä ei ole vieläkään kuin yksi ainoa ruokapöydän tuoli.

15231666_890718684363984_827310897_o.jpg

Mutta nyt se iski! Valtava tarve räjäyttää koko sisustus ja pistää kaikki uusiksi. Haluaisin kaataa esimerkiksi kaikki yläkerran väliseinät ja tehdä siitä suuren yhtenäisen hengailu-loungen. En tiedä kuka siellä sitten hengailisi, koirat ehkä, mutta sellainen olisi upea! Onneksi ei ole rahaa (eikä osaamista) toteuttaa mitään totaalisen radikaaleja juttuja kuten rakenteiden purkamista, mutta tosi paljon muutoksia on kyllä tiedossa. Olen piirrellyt suunnitelmia paperille, tehnyt budjetin ja pyytänyt toveria meille Tonin kaveriksi siirtelemään painavimmat huonekalut. Minun yövuoroni loppuvat maanantai-aamuun, joten saatan muutoksen sitten loppuun ensi viikon aikana, kun lihasvoimaa vaativat hommat on valmiiksi hoidettuna (minun käsivarsissani ei ole muuta kuin allit, niillä ei paljon pianoja tai vuodesohvia siirrellä). En vielä tiedä miten logistiikka uusien hankintojen kanssa hoituu, mutta olen sen verran tarmokkaalla tuulella, että keksin kyllä jotain. Ja suurin osa muutoksista tulee tapahtumaan ihan vain nykyisten huonekalujen, tavaroiden ja verhojen paikkoja vaihtelemalla, uusia ostoksia tarvitaan lähinnä kylpyhuonekalusteisiin ja vaatesäilytykseen (eli asioihin joita ei tähän asti ole ollut lainkaan).

Olen ollut harmissani siitä, että suurin osa tönömme pinta-alasta on jatkuvasti hyvin vähällä käytöllä. Nyt kun hetken asumisen jälkeen tietää mitä tarvitsee ja käyttää ja haluaa missäkin, on hauska miettiä huonejärjestys ja itse asiassa myös huoneiden käyttötarkoitukset ihan uusiksi sekä ylä- että alakerrassa. Ruokasali on turha ihmisille, jotka syövät joka tapauksessa aina sohvapöydällä, joten nyt suunnittelen sen sijaan alakertaan tunnelmallista takkahuonetta. Yläkerran kettutapettinen vierashuone on kovin soma, mutta oikeastaan meidän vieraille on ihan sama minne he sammuvat menevät nukkumaan, ja yleensä vieraspetejä onkin levitelty ympäri taloa tilanteen mukaan. Meidän sänkymme muuttaa siis pikkuiseen, entiseen vierashuoneeseen ja yläkerran isompi huone vaihtaa käyttötarkoitustaan makuuhuoneesta joksikin muuksi (en ole vielä ihan varma miksi). Eteiseen pitää saada järkevät tilat pyykkitelineelle ja ulkovaatteille, ja pesuhuoneen rasittavasta suihkukaapista on nyt vain hankkiuduttava eroon jo ennen koko tilan isompaa remonttia. Ehkä myöskään jatkossa ulko-ovesta sisään astuessa tervehtimässä ei ensimmäisenä  olekaan ylitse tursuava pyykkikoppa! Löytyisikö jopa hanskoille ja pipoillekin oma paikkansa, ettei niiden tarvisi lojua milloin missäkin? Koirankarvatupoista lattialla ei päästä mihinkään, mutta pedit ja ruokakipotkin päätyvät uudelleensijoitukseen. (Kyllä, meidän eteinen on kaunistelemattomana ihan juuri tällainen kaaos.)

et.jpg

Olen ihan innosta sykkyränä! Ehdottomasti paras mahdollinen apu kaamosmasennusta vastaan tällainen pieni maaninen sekoaminen. Ai että! Saa nähdä mikä kaikki etenee suunnitelmista toteutukseen asti, mutta pääasia että on hyvä mieli. Ja saa tehdä listoja ja pohjapiirroksia ja taulukoita ihanilla Stabilo-tusseilla.

Hurrrrrrrrrrrrrrrr pieni sisäinen järjestelyhulluni kehrää oikein tyytyväisenä.

koti sisustus
Kommentit (4)
  1. Hiiii nyt se kuulkaa alkoi! Poijjaat siirsi isoimmat huonekalut uusille paikoilleen ku mää lähin töihin. Mua odottaa siis kunnon puuhamaa kotona!

  2. Suttastiina, samis! 😀 Ei ole pitkäkään aika kun juuri kesken lokoisan sohvalla löllöttelyn keksin, että iso lasivitriini kirjoineen on olohuoneessa ihan väärässä paikassa ja sielu ei lepää jos sitä ei siirrä ihan just sillon…

    Suunnittelu ja listat on kivoja, mutta siivous/sisustus/järjestyksenvaihtohepulimanian kohdalla ei ehdi sellaista tehdä… 😀

    1. Haha, kyllä mäkin hyllyt ja pöydät ja muut vaihdan sillä sekunnilla kun tulee inspis, mutta nyt kun pitää siirtää toi piano niin sitä en saa hievahtamaan milliäkään omin voimin 😀 ja nyt vaihtuu ihan kirjaimellisesti joka ikisen huonekalun paikka tässä talossa, ahhhhhhhhh

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *