Kun tietää löytäneensä oman juttunsa

IMG_20170825_233201_440.jpg

IMG_20170827_153614_499.jpg

IMG_20170825_103448_534.jpg

Kolmas Frantsila-viikonloppu on nyt takana ja mää oon koko ajan vaan enemmän innoissani kaikesta. En kestä miten hieno koulutus! Tällä kertaa aiheenamme oli erityisesti tuki- ja liikuntaelinten hoidot. Harjoiteltiin muunmuassa kahta mulle ennestään täysin tuntematonta hoitomuotoa: Ayurvedista yrttinyyttihierontaa sekä mokshausta. Tällä kurssilla tuli eteen tosi monta sellaista hoito-ohjetta ja neuvoa, joista tiesin heti, kelle läheiselle tai tutulle voisin niitä lähteä toteuttamaan. Tai itselle! Ovathan nuo erilaiset kolotukset ja turvotukset tosi yleisiä vaivoja. Ymmärsin myös ensimmäistä kertaa kunnolla akupisteiden käytön hienouden ja miten energiakanavien tuntemusta voi hoitotyössä hyödyntää. Nyt vain sitten hirveästi reeniä! Onneksi halukkaita testipotilaita riittää 😀 Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana pitää tehdä yhteensä viisikymmentä puolentoistatunnin pituista hoitoharjoitetta, jotka voivat olla esimerkiksi erilaisia hierontoja, kääreitä vaikka nilkkaturvotukseen, apua ihottumiin tai konsultaatiota ja ohjeistusta ruokavalion suhteen. 

Olen nyt juuri sellaisella ihastuttavalla moodilla, että en haluaisi puhua mistään muusta kuin ayurvedasta tai fytoterapiasta. Heti jos joku valittaa jotain vaivaa, on minulla mielessä miljoona hyvää neuvoa ja hoito-ohjetta. Haluaisin kantaa rohtokokoelmaani koko ajan mukana ja tyrkyttää kaikkea kaikille. Koulussa olin aivan taivaassa kun puhuttiin ayurvedasta ja sain päteä jo jonkinlaiseksi kehittyneellä tietämykselläni aiheesta. Tää on niin mun juttu! 

 

IMG_20170826_144650_793.jpg

Yllä näkyy Frantsilasta kerättyjä kuismankukkia, auringonhattua eli echinaeaa, ukontulikukkaa sekä pihlajanmarjoja. Kaikki kukat päätyivät kotona uutteiksi. Olen tykästynyt käyttämään ja tekemään yrttiuutteita, koska ne ovat mielestäni kaikkein helpoin tapa hyödyntää yrttien voima. Vedessä haudutettuun teehen liukenee vaikuttavia aineita paljon vähemmän kuin alkoholiuutteeseen, ja minä juon jo muutenkin niin paljon teetä päivittäin, että esimerkiksi pakurin ja nokkosen lisääminen repertuaariin on paljon helpompi toteuttaa hörpäten uutteella vahvistettu vestitilkkanen. Toki käytän kuivattuja kasveja kuten nokkosta myös ruoanlaitossa, sillä kun voi höystää annoksen kuin annoksen.

Juuri nyt olen viettämässä vapaapäiviä landella meidän ihanassa Mummulassa. Aion kerätä vielä lisää pihlajanmarjoja, kurkata sienimetsään sekä viinimarjapuskiin ja nukkua paaaaaljon. Viime viikko oli aika kiireinen ja useampi yö meni vain kuuden tunnin unilla, vaikka vaadin ehdottomasti kahdeksan ollakseni virkeä. Eilen illalla ennen saunaa menimme ulos katselemaan tähtiä, kun täällä maalla ei ole katuvaloja häiriköimässä niiden ihailua. Hämmästykseksemme taivaan valaisi hienoimmat revontuliloimut, joita ikinä olen nähnyt. Ihan mieletön näky! Viikonloppuna liputettiin Suomen luonnolle ja siinä on kyllä jotain, mille on todella aihettakin antaa ihan oma juhlapäivä. Niin kiitollinen saa olla kaikesta upeudesta ympärillä.

IMG_20170827_231444_936.jpg

Kaunista maanantaita kaikille!

puheenaiheet vastuullisuus opiskelu
Kommentit (6)
 1. Näitä siun opiskelupostauksia on aina niin ihana lukea, kun niistä puskee läpi siun into ja täydellinen mielenkiinto näihin asioihin, että tulee itsellekin tosi hyvä mieli ja inspiraationpuuska itsensä toteuttamiseen. 😀

  1. Jee ihana kuulla <3 Musta tuntuu aina välillä, et kaikki on silmiä ja suuta myöten täynnä tätä mun hehkutusta jo, mutta hyvä että se täällä blogin puolella uppoaa väkeen kuitenkin 😀 

 2. Voi mikä hyväntuulenpostaus – lukijanakin rupes hymyilyttämään! Ylipäänsä näitä sun opiskelujuttuja on ollut tosi hauska seurata kun niistä todella huokuu se, että tää on sun juttu.

  Himskatti kun asun täällä kaukana korvessa, muutoin olisit saanut yhden vapaaehtoisen lisää! 😀

  1. Mööwww kiitos murmeli <3

   Sitten kun oon kuuluisa parantaja ja kierrän ympäriinsä loitsimassa niin lupaan pistäytyä teidänkin torppaan aina välillä 😀 Voi kyl olla et ne visiitit aina vähä venähtäis :’D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *