Kysymyksiä ja vastauksia

Jo kolmatta kertaa saan ilon vastata Liebster Award-haasteeseen, kaino kiitos (visuaalisesti ihan erityisen) hurmaavaan Estetiikkaa ja eskapismia-blogiin näistä kysymyksistä! Kirjoittaminen on ollut jotenkin hiukan jumissa viime aikoina (esimerkiksi kohdassa yhdeksän mainituista syistä) ja luonnoksiin on kertynyt vain keskeneräisiä hölinöitä, joten tällainen valmiisiin kysymyksiin vastailu tuntui oikein mainiolta tähän väliin.

1. Mitkä postausaiheet itseäsi kiinnostavat erityisen paljon lukiessasi blogeja?

Tämä vaihtelee vähän sitä mukaa, mikä meininki omassa elämässä on kulloinkin isoillaan. Luonnonkosmetiikka ja kaikenlaiset ekohommat kiinnostaa tasaisesti aina. On ollut ihanaa huomata, että useissa blogeissa kirjoitetaan tällä hetkellä esimerkiksi kasvispainotteisesta ravinnosta ja ruokahävikin minimoimisesta. Viitisen vuotta takaperin vihreisiin ajatuksiin liittyviä bloggauksia sai hakemalla hakea! 

Viime vuonna talopäissäni luin tauotta remontti- ja sisustusblogeja. Mitä lähemmäs kevättä mennään, sitä enemmän veikkaisin puutarhajuttujen alkavan kiinnostaa. 

khadi öljy.jpg

2. Mitkä 3 asiaa, ilmiötä tai trendiä tällä hetkellä kiinnostavat erityisesti?

Superfoodit. Silloin, kun ne tulivat muotiin, tuhahtelin moiselle ilmiölle (kuten usein kaikelle suositulle, näin ensimmäisen Trolololo-videonkin vasta viime vuonna, se oli superlysti Saruman) mutta nyt olen ihan hurahtanut.

Dokumentit. Minulle tulee välillä dokkariähky, ja sitten haluan turruttaa aivoni pelkästään hömppäsarjojen uusintojen uusinnoilla, kunnes olen taas valmis vastaanottamaan jotain järkevää. Nyt olen katsellut Netflixistä kaikkea ravitsemukseen liittyvää, esimerkiksi Supersize Men näin ensimmäistä kertaa vasta viime viikolla. Tällä hetkellä kesken on dokumenttisarja Cooked.

– Erikoisvastaus: PMS. En välittäisi olla aiheesta erityisen kiinnostunut, mutta koska olen aina vähintään viikon kuukaudesta aivan helvetin inhottava ämmä, olen päättänyt nyt tutkia asiaa huolellisesti ja kokeilla, voisiko oireiluja lievittää jotenkin luonnollisin keinoin. Lääkärit tarjoavat ensimmäisenä ratkaisuksi e-pillereitä, ja siihen minä en suostu. Myös mielialalääkitys tuntuu aikas heviltä vaihtoehdolta. Tästä aiheesta tulen varmasti kirjoittamaan lisää, yhden naisen ihmiskokeeni edetessä!

herneenversot.jpg

3. Mitä odotat tällä hetkellä eniten?

Hmmmmmmmmmm. Ensi viikon vapaapäiviä odotan aika paljon, samoin kevätkelejä ja luonnon heräämistä, mutta ehkä kaikkein eniten tällä hetkellä odotan rakkaan ystävän häitä, joissa saan kunnian toimia kaasona! Olen niin tyttötyttö kaiken tällaisen romanttisen hässäkän suhteen, ja häiden suunnitteluun osallistuminen on ihan huippua. Ja polttaritkin saan järjestää, buhahahahahhahahaha! Katsotaan tuleeko uusi kaaso hakuun niiden kemujen jälkeen.

4. Mikä on suosikkileivonnaisesi?

Tuore ja mehevä kermamunkki tai vaniljaviineri. Murisevat ja kuivahtaneet leivonnaiset on kamalia! 

5. Mikä on suosikkielementtisi sisustuksessasi?

Värit. Värikkyys yhdistyy mielessäni rentouteen ja kodikkuuteen.

pirtti.jpg

6. Mikä on lempikirjasi?

Pikku Prinssi. Sydämessäni on erityinen paikka myös David Eddingsin Belgarionin tarulle oheiskirjoineen.

7. Mikä on suosikkikasvisi?

Ehkä nokkonen, se on kaikin puolin niin mahtava yrtti. Toivottavasti saan sitä kasvamaan myös meidän pihaan! Pensaista villivadelma ja puista sireeni.. Tai vaahtera. Tai mikä tahansa suuri ja vanha puu, josta huokuu viisaus. Kukkasista puna-ailakki.

8. Mikä on parasta bloggaamisessa?

Verkostoituminen! Vaikka pidän tiiviisti yhteyttä parhaiden ystävieni kanssa, olemme monilta osin kiinnostuksen kohteiltamme tosi erilaisia. Blogimaailmasta on helppo löytää ihmisiä, joiden kanssa voi höpistä vaikkapa niistä superfoodeista, kierrätyksestä tai vegaanisista resepteistä, joista ei viitsi jauhaa livetovereille joita moinen hörhöily ei kiinnosta 😀 Muiden retroon hurahtaneiden sisustustyyppien kanssa on myös ollut ihan mahtavaa tutustua!

kiurujen yö.jpg

9. Entä mikä on haasteellisinta bloggaamisessa?

Rajanveto siinä, miten paljon itsestään haluaa paljastaa. Pidän todella paljon kokemusperäisistä blogeista, joissa kerrotaan oma mielipide ja tuntemukset yleisten faktojen sijaan. Haluan kuulla bloggaajan oman äänen, enkä ylhäältä päin puhuvaa opettaja-kertojaa. Sekin on hankalaa, että kertomalla itsestään kertoo helposti myös muista; vaikkapa parisuhdeasioista on huono selittää puhumatta samalla myös kumppanista. Usein myös mietin, saako minusta blogin kautta erilaisen kuvan kuin mitä oikeasti olen, vai näkevätkö tutut täällä sanojen seassa saman ihmisen kuin livenäkin. 

Blogissa olisi myös oivaa pitää joku punainen lanka, mutta fiilisten rönsyillessä haluttaa kirjoittaa aina siitä mikä eniten on mielessä, oli se sitten sisustaminen, koirat tai meditaatio. Rakastan tehdä listoja ja lokeroida asioita, joten pitäisikö kaikelle hyvinvointiin liittyvälle perustaa erikseen blogi ja pitää täällä vain tönöön liittyvät jutut? Minne kuuluvat ruokareseptit ja tällaiset kyselypostaukset? Kontrollifriikin pää ei kestä! Välttääkseni kahdeksaatoista eri blogia kaikki saapuu sikin sokin tänne samaan osoitteeseen.

(Ylimääräinen lisävastaus: Parasta haasteellisuudessa on se, että olen pähkäilyideni lomassa oppinut olemaan yhä enemmän välittämättä siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Välillä tekisi mieli poistaa koko blogi, jotta kukaan ei voi käydä täällä naureskelemassa. Mutta kumpi siinä tuhlaa aikaansa; se joka nauttii kirjoittamisesta, vai se joka lukee jotain mistä ei pidä?)

10. Mikä on tyylisi perusta?

Hameet ja mekot. Viime talvena ostin ensimmäistä kertaa vuosiin farkut, mutta annoin ne lopulta siskolle, kun housut jalassa olo tuntuu niin omituiselta..

11. Mitä terveisiä lähettäisit lukijoillesi?

On mukavaa tietää millainen väki täällä käy lukemassa, joten kommentit ovat mieluisia! Tämä Lilyn kommentointisysteemi lienee ei-rekisteröityneille käyttäjille aika kökkö (tykkäys-sydäntä voinee painaa rekisteröitymättäkin?), mutta FBssä ja Instagramissa on halutessaan helpompi huikkailla.

instagram.jpg

Liebster Award-tunnustuksen tarkoituksena on tuoda esille pienemmän lukijakunnan omaavia blogeja. Tunnustus tulisi laittaa eteenpäin uusin kysymyksin yhdelletoista uudelle bloggaajalle, mutta ihan niin montaa blogia en edellisen haastamisen päälle enää keksi. Joten (lukijamääristänne sen enempää tietämättä) kirjoittajat blogeista 50 Shades of a lady, ja kello tulee kolmePunainen TupaMis(s)fit, Ei Beigeä ja on vapaita linnutkin, mikäli tykkäätte tällaisista haastehommista niin olkaa hyvät! Mikäli siis vastaatte, haastakaa jatkumoksi mieliblogienne kirjoittajia mukaan uusin kysymyksin.

Kysymykseni teille:

1. Oletko kääntänyt kelkkasi jonkin yllättävän asian suhteen lähiaikoina?

2. Hame vai housut?

3. Miten suhtaudut superfoodeihin?

4. Mitä tahtoisit sanoa kymmenen vuoden takaiselle itsellesi?

5. Kumpi puoli näkkileivästä kuuluu voidella?

6. Mitä kappaletta kuuntelit viimeksi repeatilla?

7. Paras viime aikoina näkemäsi elokuva?

8. Mistä piirteestä ulkonäössäsi pidät eniten?

9. Millaiset olisivat unelmatreffit?

10. Pidätkö esiintymisestä?

11. Lopuksi vapaavalintainen kuva kertomaan juuri tästä päivästä, jona kirjoittelet vastauksia uteluihini 🙂

suhteet oma-elama mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (6)
  1. Ihana haaste! Otetaan vastaan ^_^

  2. Anumaaria78
    5.3.2016, 08:51

    Otan tämän työn alle! Kiitos! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *