Lempiblogejani ja lisää Liebsteriä

Löysin taannoin Instagramissa #rintamamiestalo-tunnisteella selaten kaksi somaa ja värikästä blogia sympaattisine kirjoittajineen. Valkoinen ei minun tapaani kolahda näillekään sisustamiseen hurahtaneille puutaloasukeille, ja trendeillekin taidetaan haistattaa yhtä lailla pitkät sillä oma maku on se tärkein:

ihanaiset Ketunkololla ja Sisustussoppa.

(Lisää lemppariblogejani olen listannut tuonne oikeanpuoleiseen sivupalkkiin.)

Sain kunnian vastailla jo aiemmin Liebster Award-haasteeseen, ja nyt napsahti pohdittavaksi uusia kysymyksiä tuolta Sisustussopan puolelta, kiitos!

1. Miten sinusta tuli bloggaaja?

Aloin kirjoittaa ensimmäistä blogiani vuonna 2010. Tutustuin tuolloin vegaaniseen elämäntapaan, luin paljon aiheeseen liittyviä blogeja, ja päätin sitten alkaa kirjoittaa omaakin. Veganismia kesti puolisen vuotta, sitten kävin liian laiskaksi ja mukavuudenhaluiseksi. Tosi paljon hyvää jäi kuitenkin siitä kokeiluajasta elämäntapoihin. Samaan aikaan aloin tutustua luonnonkosmetiikkaan ja ekopesuaineisiin, ja ensimmäinen blogini käsittelin kaikkea tuollaista lipsuen pikkuhiljaa myös päiväkirjamaiseksi paikaksi. Bloggausinto nousi ja laski, välillä koin kamalaa ahdistusta kun tajusin miten paljon henkilökohtaisia asioita olin paljastanut (tyyliin missä kaupungissa asun) ja välillä aihepiirin rönsyily alkoi ärsyttää liikaa. Poistin ensimmäiden blogin ja päätin alkaa kirjoittaa uutta blogia anonyymisti, senkin muuttuessa taas pian höhöö kattokaa join eilen viiniä ja irvistin kameralle-paikaksi. Kolmas blogi käsitteli muistaakseni aika paljon hortoilua eli villiyrttiharrastustani, ja koirat ovat olleet kaikissa esillä paljon.

Vuosi 2014 taisi mennä täysin ilman blogia, usein kirjoittamista hieman kaivaten. Helmi- tai maaliskuussa 2015 syntyi tämän blogin ensimmäinen versio Blogspotiin, tarkoituksena käsitellä tiukasti ja ehkä myös kasvottomasti vain taloprojektia. Kesällä muutin Lilyyn, koska lähes kaikki seuraamani blogit olivat silloin täällä, ja olen alustan yhteisöllisyydestä ja hyvästä meiningistä johtuen erittäin tyytyväinen päätökseeni. Ja täällähän mä nyt sitten taas lätisen naamakuvien kera kaikkea mahdollista, onneksi välillä siitä itse asiastakin eli tönöstämme 😀

2. Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?

Onnellinen, huolehtivainen, pölhö, herkkä, päättäväinen.

3. Miten aloitat aamusi?

Herätessäni (aamu tai ei) tartun valitettavasti aina ensimmäisenä kännykkään. Tsekkaan viestit, FBn ja Instagramin vielä sängyssä lojuen. Sitten siirryn pirtin sohvalle aamukahvin kera. Jos ei ole kiire, juon aamukahvia mieluusti kaksi tuntia. Jos on kiire, otan kahvin mukaani bussiin termosmukiin. Kahvia on saatava.

12167740_678671765568678_499710348_n.jpg

muuttoaamuna vanhassa kodissa

4. Kuinka rentoudut?

Kun saa nysvätä kainalossa ja höpistä hölmöjä ilman että tarvii vilkuilla kelloa, niin se on kaikkein parasta rentoutumista. Sauna ja viini on tähän isoja plussia.

5. Mikä saa sinut innostumaan? 

Monet asiat! Olen ehdottomasti innostuja-tyyppi. Rakastan suunnitella ja järjestää asioita; bileitä, treffejä, retkiä tai kaapinhyllyjä. Viime aikoina innostus on tietenkin keskittynyt uuteen kotiimme ja sen sisustamiseen ja remonttiin. Innostun myös huomatessani, että lemppariartisteilta on tullut uutta musiikkia, nähdessäni maassa sydämenmuotoisen vesilätäkön, keksiessäni minibudjetilla jonkun hyvän sisustus- tai tuunausidean, halutessani jotain ja miettiessäni miten saan sen.. Menen nollasta sataan sekunnissa, jos saan jotain mieleistä puuhaa tai ajateltavaa.

6. Mitkä värit puhuttelevat sinua?

Sisustuksessa ja vaatteissa pidän luonnon väreistä: vihreää, ruskeaa, oranssia, mustaa, keltaista. Rakastan värejä, jotka viestittävät voimaa ja energiaa sekä hauskuutta ja lämpöistä, kotoista tunnelmaa.

10624719_514094892026367_9130290664704497239_n.jpg

7. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Hehee, öö 😀 Retrokirpputori meets mummola feat metsänpeikot?

8. Mikä on kotisi lempipaikka ja miksi?

Hmmmmmmmmmmm. Vaikeaa. Pirtti on tällä hetkellä kaikkein eniten valmis (valmiin? valmein? äh) joten siellä on tällä hetkellä mukavinta viettää aikaa. Toivon, että saamme kotimme sellaiseksi, ettei joku huone jää vallan käyttämättä, vaan kaikissa olisi viihtyisää ja jokin syy viettää aikaa. Esimerkiksi vieraskamarista olen suunnitellut samalla myös ompelu/askarteluhuonetta.

9. Jos olisit huonekalu, mikä huonekalu olisit?

Hmm. Ehkä puusohva? Keltaiseksi maalattu. Pehmeä ja mukava, mutta kestävä ja kovakulmainen. Nukuin pienenä aina mummulassa puusohvalla, ja jotenkin siihen vain liittyy niin lämpimiä ja turvallisia muistoja. Siksi olen kovin iloinen omastammekin 🙂

10. Minkälaisen sisustusvinkin antaisit?

Jotain siihen suuntaan, että vaikka jokin on muodissa, ei sitä ole pakko löytyä jokaisesta kodista. Rohkeutta omiin valintoihin 🙂 (Toisaalta huomaan itsessäni sellaista naurettavaa piirrettä, että saatan jättää jotain asioita hankkimatta vain siksi, että ne ovat muodissa. Hölmöä sekin on, jos vaikka Ikean lamppu miellyttää silmää, mutta en voi ostaa sitä koska se on jo kaikilla.)

11. Mitä toivot elämältä?

Toivon, ettei se muutu kovin paljoa. Ainakaan lähiaikoina. Kaikki on niin hyvin juuri nyt.

10440755_527065154062674_1743084397090550642_n.jpg

muoti ostokset sisustus
Kommentit (6)
 1. miia / ketunkololla
  20.10.2015, 10:27

  Voi ei, ihana maininta. Kiitos miljoonasti <3 Blogin pitäminen on kyllä mukavaa ja ehdoton lempparisyy on löytää samanhenkisiä ihmisiä ja oot ehottomasti yksi niistä 🙂 Tänäänkin aattelin sua vaikken edes bogissa ollut : Törmäsin keltaiseen puutalo palapeliin ja ajattelin miten hienoja koruja niistä saisi ittelle ja sinulle sinne keltaiseen puutaloon. Harmillisesti tuo peli ei ollut kuitenkaan saatavilla, mutta ajatuksen tasolla..

  1. Eikä, voi että, oot ihana 😀 Kiitos ihanasta ajatuksesta <3

 2. Sisustussoppa
  20.10.2015, 07:17

  Ooh, ihanaa – suuret kiitokset blogini maininnasta 🙂 On ollut hauska löytää blogisi ja päästä tutustumaan suhun 🙂 Tää blogimaailma on kyllä sitten hieno paikka. Täällä tutustuu uusiin samanhenkisiin ihmisiin, voi vaihtaa ajatuksia ja löytää niitä juuri itselle sopivia sisustusvinkkejä. Tää sopii meikäläiselle kuin nenä päähän – yksi parhaita juttuja, mihin oon lähtenyt mukaan.

  Mä oon kyllä trendien suhteen kovinkin samanlainen. Mä kyllä seuraan trendejä ja ihailenkin monia uusia juttuja, mutta harvemmin ne sitten päätyy omaan kotiin. Mutta siinä se juju mun mielestä onkin, kukin sisustaa tavallaan. Musta on tärkeintä, että jokaisella olisi sellainen koti, jossa tuntee olonsa kotoisaksi. Ja että se on asujansa näköinen. Värit on mulle se juttu, mä saan niistä voimaa 🙂

  Kiitos, kun lähdit haasteeseen mukaan 🙂 Kuullaan!

  1. Kiitos itsellesi, oli kivat kysymykset! On kyllä ollut ihanaa löytää samanmielisiä blogitovereita 🙂 Vaikka toki on mielenkiintoista seurata sellaisiakin blogeja, jotka eivät ole sitä omaa tyyliä, inspiroivia ja kivoja ja kauniita kuitenkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *