Luonnonkosmetiikkaa, osa I

Taloa ei vielä ole, enkä viitsi kirjoittaa pelkästään odottamisen kurjuudesta. Koska blogilla ei muutenkaan ole punaista lankaa vaan mukana on kaikki mahdolliset sateenkaaren värit, aloitan aikani ratoksi tällaisen postaussarjan.

Väitän aina, jos puheeksi tulee, omistavani todella vähän kosmetiikkatuotteita. Noin niinkuin lokeroiden ja stereotypioiden, eli naiseksi vähän. Olen muodostanut tällaisen kuvitelman luultavasti siksi, etten meikkaa.

(Valehtelin, baariin lähtiessä laitan yleensä ripsiväriä, mutta kun humpallakin tulee käytyä nykyään niin sää-lit-tä-vän harvoin..)

Mutta perkele, noita puteleitahan on vaikka kuinka!

11650948_633736356728886_1932649621_n.jpg

Kiinnostuin luonnonkosmetiikasta muutama vuosi sitten ja se on valloittanut kylpyhuoneen kaapin pikkuhiljaa. Yleensä minut hurmaava tuote on hyväntuoksuinen ja koostumukseltaan erittäin kosteuttava sekä riittoisa. Hintakin ratkaisee, joten kalleimmat tuotemerkit eivät kuulu ostoslistalleni, mutta toisaalta olen myös huomannut, että maksamalla hitusen enemmän saa usein huomattavasti parempaa!

En ole ikinä käynyt kosmetologilla tai kasvohoidossa, mutta käsittääkseni ihotyyppiäni voisi sanoa pintakuivaksi. Rutikuiva satunnaisilla näppylöillä, allergioilla ja ihottumilla lienee täsmällisempi määritelmä. Sahara-efektistä huolimatta kasvojeni iho kukkii herkästi, jos sitä ei kuori säännöllisesti. Meikkaamattomuudesta johtuen laiminlöin pitkään erillisen kasvojenpuhdistusaineen käytön, ja kasvoveden hankin vasta noin kuukausi sitten, kun viimein tajusin että ihosta voisi alkaa pitää huolta ennenkuin se alkaa näyttää vanhalta. Silmänympärysvoiteen kanssa olemme vieläkin on-off-suhteessa.

11125634_633368660098989_1274696065_n.jpg

Olen kokeilemalla löytänyt omat suosikkituotteeni kasvoille, takuille ja keholle. Siirryin luonnonkosmetiikan käyttöön purkki kerrallaan; korvasin aina loppuvan ”tavis”-tökötin uudella ekoversiolla. Ihan ensimmäiseksi arvioin tuotetta aina tuoksun perusteella; Ruohonjuuren hyllyjen välissä testereitä nuuskien on kulunut tunti jos toinenkin! Ennen kuin löysin omat suosikkimerkkini etsin todella paljon suosituksia ja vinkkejä nimenomaan muiden blogeista, koska luotan paljon enemmän omin sanoin kerrottuihin käyttäjäkokemuksiin kuin tuotemerkkien kotisivujen lupauksiin. Kenties kirjoituksistani voikin nyt vuorostaan olla apua jollekin muulle.

Aiemmin minulla ei ollut mitään tiettyjä suosikkituotteita, vaan käytin milloin mitäkin; esimerkiksi Dermosilin tai Avonin tuotteita ja apteekkikosmetiikkaa. En ostaisi huonoa luonnonkosmetiikkaa hyvän tavistuotteen sijaan vain vihreyden vuoksi. Olen kuitenkin löytänyt näistä hörhömerkeistä itselleni luotettavia suosikkeja; tuotteita joita käyttäessä huomaan vaikutuksen ja eron muihin verraten. En yritä väittää, etteikö (yritin keksiä tähän jonkun laadukkaan meikkimerkin mutta en tunne niitä, onko joku Dior? Vai tekeekö ne käsilaukkuja..) voisi olla aivan yhtä hyvä tai parempikin tuote, vaan kerron mitä olen henkilökohtaisesti hyväksi kokenut. Esimerkiksi hiuslakkaa tai sitä baariripsaria tulee käytettyä niin harvoin, että niille en ole etsinyt ainakaan vielä vaihtoehtoa vaan markettiversiot ajavat asiansa edelleen. Tuntuu kuitenkin mukavalta, että suurin osa jatkuvassa käytössä olevasta kosmetiikasta on luonnollista ja laadukasta.

11693062_633759440059911_937564712_n.jpg

Lopuksi vakuuttava juhannusaamuselfie.

kauneus iho testit vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *