Niskakivun ja flunssan hoitoon

12170219_678369805598874_227880472_n.jpg

Siivosin meikki meikittömänpussini ja otin samalla kuvat sen oleellisimmasta sisällöstä kaiken silpun lisäksi. Huulirasva & särkylääkerasia, kampa & laastaria löytynevät jokaiselta, mutta näille kahdelle tahdon antaa hieman erityishuomiota: 

Tiikeribalsami & Eteerinen eukalyptus-öljy 

12170392_678370758932112_357286170_n.jpg

Tiikeribalsami auttaa niska- ja hartiaseudun jumituskipuun ihan mielettömän hyvin ja vaikutus kestää aika kauan; viime yövuorossa laitoin tätä vuoron alussa yhdeksän aikaan illalla, ja kivun alkaessa kiristellä uudestaan noin kello neljä yöllä. Kärsin niskasärystä aika usein koska dataan ihan liikaa ja nukun mahallani kädet nostettuna pään alle tyynylle, eli huonoimmassa mahdollisessa asennossa. Jumissa olevat niskat aiheuttavat herkästi myös päänsärkyä. Jos muistan venytellä säännöllisesti ei särkyä tule niin helposti, mutta välillä kipu kiskoo niin, että silmät tuntuvat sumentuvan. Silloin rakas tikru auttaa.

(Mikäli särkevä alue on iso, kuten sääret tai selkä, olen käyttänyt tikrun sijaan kylmägeeliä koska se on edullisempaa. Erityisesti kiireisen työvuoron jälkeen jalkoja saattaa särkeä tosi kovasti nukkumaan mennessä; tällöin kylmägeeli suo lähes euforisen tunteen. Tikru auttaa mielestäni kylmägeeliä paremmin kovaan kipuun, kylmägeelin ollessa jalkojen koholle nostamiseen yhdistettynä hivenen kevyempi, rentouttava apu väsyneille lihaksille ja turvotuksen tunteeseen.)

Eukalyptusöljyä käytän tukkoisen nenän hoitoon flunssan ja heinänuhan aikana. Sitä voi nuuskia suoraan pullosta (tätä kannattaa harjoittaa ehdottomasti julkisilla paikolla, sillä pienestä mustasta pullosta sniffailu ei näytä sitten tippaakaan epäilyttävältä) tai hieraista pisaran nenänpieleen vaikuttamaan pidemmäksi aikaa. Toimii myös kutiseviin hyttysenpistoihin varsinkin heti ötökän hyökkäyksen jälkeen käytettynä; paukama katoaa usein ihan kokonaan. 

Joskus koko festarileirimme Puntalarokissa haisi eukalyptukselle, sillä tyrkytin jompaa kumpaa näistä tököteistä jokaiselle, joka erehtyi valittamaan teltassa nukkumisen jälkeistä niskakipua tai hyttysten aiheuttamia syyhyjä. Hetken tyrkytettyäni näitä kyllä palattiin ihan itse pyytämään uudestaan, kas kun hyvin toimivat.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *