Olisipa ihmisennappuloita

18579382_1032507760185075_1049308596_n.jpg

Voi miten se lottovoitto helpottaisikaan elämää! Olen ihan superkyllästynyt miettimään, ostamaan ja laittamaan ruokaa. Itsensä ravitseminen vie kaikkine vaiheineen varsinkin työpäivistä ihan liikaa vapaa-minuutteja ja se tuottaa myös kamalan paljon päänvaivaa, kun oikeastaan mikään ei ole hyväksi joko terveydelle tai ympäristölle. Kauppalistan tekeminen on ihan hirveää pähkäilyä ja omantunnon kanssa taistelua: Voinko syödä lihaa, onkohan banaaninpoimijoilla ollut hyvät työolot, onkohan säilykepurkista liuennut tomaattimurskaan elohopeaa, pitäisiköhän sitä gluteenia nyt sitten vältellä, paljonko riisinviljely tuhoaa ympäristöä, tuleeko hedelmistä liikaa sokeria, onko valkosipulit säteilytetty, kuoleeko kaikki vitamiinit kun ruoan kypsentää, saanko tarpeeksi proteiinia/seleeniä/jodia/hyviä rasvoja ja paljonko kasvisten mukana tulee syötyä torjunta-aineita? Mihin on varaa ja mitä tekisi mieli?

Lottovoiton napsahdettua palkkaisin välittömästi jonkun kehittelemään sellaisia eettisiä ja terveellisiä ihmisennappuloita. Ei tarvitsisi enää tuhlata vähäistä vapaa-aikaa sen päättämiseen, mitä minäkin päivänä tahtoo syödä, saati kokkaamiseen. Ottaisi vain mittakipollisen nappuloita ihmisenruokasäkistä aamuin illoin. Painon mukaan annosteltavissa nappuloissa olisi valmiina kaikki mahdolliset vitamiinit, kalaöljyt, superfoodit ja viherjauheet joita ihminen terveenä pysyäkseen tarvitsee.

Tosin, pian niitä nappuloita alkaisi valmistaa monta eri kilpailevaa firmaa ja sitten vauva.fissä sekä muilla tärkeillä foorumeilla ruodittaisiin mikä nappula on paras ja takaa kiiltävimmän karvoituksen sekä nokkelimmat nivelet. Olisi omat nappulansa urheilijoille, senioireille ja kasvuikäisille. Hipsterit tahtoisivat avokadonappuloita ja bloggaajat mainostaisivat sitä merkkiä, joka maksaa parhaan palkkion. Itse perustaisin tietenkin sellaisen ayurvedisen hippinappula-yhtiön, joka valmistaisi eri kehotyypeille omanlaisensa ruoat. Ja pian jo luotaisiin vastakkainasettelut vegaanisten ja eläinperäisiä ainesosia sisältävien, kotimaisten ja eksoottisempien sekä reilummin tuotettujen sertifikaattinappuloiden ja muiden välille. Kaupassa käyminen olisi taas ihan tuskaa ja valinnanvaraa aivan liikaa.

risotto.JPG

Että pilalle menisi sekin hieno nappulaidea siinä sitten. Kun siis en saa helpotusta elämääni lottovoitolla, niin olisi se tosi kiva jos Wolt ja Foodora sentään laajentaisivat hiukan toimitusalueitaan, että me laitakaupunkien asukkaatkin saisimme edes sushia kotiin tällaisina vaikeina päivinä!

ps. Minä tein eilen ison satsin kana-parsa-risottoa, mitäs arkista muut on kokkailleet?

Kommentit (8)
 1. Mmm. Sitäpaitsi jossain vaiheessa tulis varmasti myös kilpavarustelua siitä millaisesta bowlista nappulat sopii vetää.

  1. Joo! Jollain niistä nappuloistakin pitäis kuitenkin saada Insta-kelpoisia, joten kauniiden kulh bowlien myynti räjähtäisi! 

 2. Mäkin olen miettinyt joskus ihmisennappuloita! Täällä syötiin eilen( ja tänään) pinaattituorepastaa. Fyllinkinä oli kai ricottaa ja lisää pinaattia, kostukkeena vihreää tuorepestoa. 

  1. Siis nyt kyllä, miks mää en oo ikinä ostanu tuorepastaa 😀 Kiitos, nyt on jotain uutta kokeiltavaksi! 

   1. Tuorepasta on ihan maailman helpoin, nopein ja myös aika hyvää syötävää. Suosittelen ehdottomasti! 

    1. Kävin heti työmatkalla ostaan Lidlistä kahta eri, loppujen öiden eväsongelmat ratkaistu!! Jeeee

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *