Pakuria & talviteetä

15401409_904792889623230_2070937300_n.jpg

Olen ollut ihan epäilyttävän hyvällä tuulella koko viikon! Mitä tämä tämmöinen on? En tiedä, mutta nautin kovasti. Työviikko on mennyt hujauksessa ja olen nukkunutkin hyvin. Unta tosin piisaisi vielä paljon yli kellonsoitonkin, mutta aina kun saa aamukahvin naaman eteen niin elämä alkaa taas hymyillä. Olen tällä viikolla sekoittanut joka päivä aamukahviin (vai miksi sitä pitäisi kutsua, kun sen juo klo 17 iltapäivällä?) tavanomaisen maca-annoksen lisäksi myös pakuria. Luin keväällä ihan innoissani Jaakko Halmetojan Pakurikääpä-kirjaa ja olen muutenkin jo kauan halunnut tutustua tähän hyvinkin tutkittuun lääkinnälliseen sieneen, jota on hypetetty jo pitkään. Pakurikääpä on yksi eniten antioksidantteja sisältävistä ruoka-aineista maailmassa ja sitä käytetään esimerkiksi ihonhoidossa, tulehdustilojen lievittäjänä sekä mieltä tasapainottamaan. Aika moni kansanparannuksessa käytetty luonnonlääke on kokenut nyt uuden suosio-aallon, mikä on mielestäni ihan mainio juttu! On niin paljon kaikkia luonnollisia keinoja hoitaa omaa kehoa, mieltä ja vastustuskykyä jo ennen kuin mitään sairauksia ehtii kehittyä. Luonnonlääketieteissä on aina painotettu tätä, kun taas länsimainen lääketiede keskittyy enemmänkin hoitamaan sairauksia (tai ainakin niiden oireita) sitten kun vahinko on jo ehtinyt tapahtua.

Sain vinkin testata Puhdistamon Instant-pakurijauhetta ja black fridayn alennusmyynnistä raaskin sitä viimein ostaa. Purkki on hyvin pieni mutta riittoisa: Siitä saa valmistettua 65 ohjeenmukaista annosta, eli normaalihinnalla yhden kupillisen hinnaksi tulee jotakuinkin neljäkymmentä senttiä. Tämä kuivattu uute taitaa olla helpoin mahdollinen tapa käyttää pakuria; ei tarvitse keitellä tai siivilöidä mitään erikseen, vaan sekoitetaan noin puoli teelusikallista jauhetta esimerkiksi kahvin, smoothien tai ihan vain kuuman veden sekaan. Tämän annostuksen luvataan vastaavan vaikutuksiltaan noin kolmen tunnin ajan keiteltyä perinteistä pakuriteetä. Maku on miellyttävä ja metsäinen. Ja enhän minä nyt sitten tosiaan tiedä, mistä tämä epäilyttävä hyväntuulisuus, energisyys ja tasapainoisuus heti päivän alkaessa johtuu.. Mutta jos aamukahviin lisätty pakuri tuntuu jatkossakin tuovan kofeiinin toverina tuollaista paljon kaivattua piristystä päivän alkuun, niin taidan kyllä jatkaa tätä pakurikahveilua ihan säännöllisesti.  Kahvia mukikaupalla väsymykseen kiskomalla menen vain hermostuneeksi sekä täriseväksi, mutta pakurikahvimukillisen jälkeen olo on sekä virkeä että tyyni. Olisinpa löytänyt tämän jo kaikkein pahimman kaamoskooman aikana, ensi vuonna tiedän kokeilla!

15419313_905565749545944_2050940598_o.jpg

Minulle kävi YogiTean Woman Balance-teen kanssa niin, että muutaman kerran sitä nautittuani siihen alkoi iskemään ihan hillitön mieliteko aina stressaantuneena sekä PMS-oireiden aikana. Nyt syksyn ja talven aikana olen ihastunut tosi paljon lakritsi-teehen ja huomasin ayurvedaa tutkiessani, että sitä suositellaan nimenomaan kylmän vata-ajan juomaksi. Uskonkin, että keho osaa pyytää sitä mitä se kulloinkin tarvitsee. En yleensä hirveästi pidä mintusta teessä (se kuuluu mojitoon) mutta tuo Pukkan lakritsi-piparminttu on jotain ihan käsittämättömän hyvää! Ensin ihanan makea, lämmittävä lakritsinmaku ja lopuksi hienoinen mintun häivähdys. Ra-kas-tan.

Juon kahvia ainoastaan yhden mukillisen aina aamuisin ja muuten päivän aikana vain teetä, ja tuo pakurijauhe sopi hämmästyttävän hyvin myös tämän uuden lempijuomani sekaan! Kävi nimittäin niin, että yövuoroissa alkoi myös tehdä mieli pakuria, mutten viitsinyt keittää kahvia ettei unirytmi häiriytyisi joten piti keksiä mihin muuhun sitä sekoittaisi. Vähän läpällä kokeilin tätä erikoisen kuuloista pakuri-lakritsi-minttu-yhdistelmää ajatellen että tuskin toimii, mutta hyvää se oli, uskokaa pois 😀 Maistui sellaiselta teeltä mitä menninkäiset varmaan nauttii sammalmättähillä. Täytyy alkaa kokeilla, mihin kaikkeen tätä voikaan sekoittaa! 

ps. Tiedän, että tee on oikeasti vain teepensaasta saatava tuote, ja muista kasveista valmistettavia kuumia juomia pitäisi kutsua esimerkiksi yrttihaudukkeiksi. En jaksa. Puhekielessä tämä toimii ihan yhtä hyvin kuin se, että kaikki kivennäisvedet ovat vissyä, särkylääkkeet ovat Buranaa ja tiskiaineet Fairya. Pointti menee kyllä selville. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *