Parhaat vege-eväät töihin

Lihatonta lokakuuta on nyt kymmenen päivää takana. Kuten arvasinkin, se odotettu yksi lipsahdus on päässyt tapahtumaan: Kävin Mummulla kylässä ja söin siellä kanakeittoa, kun sitä kerran tarjolle oli tehty. Mutta lounaalla ystävän kanssa käydessä oli ihan helppoa valkata noutopöydästä vegeversiot ja lauantai-yön Rullagrillijonossakin muistin korjata tilaukseni kasviskerroshampurilaiseksi.

Kriteerit työviikkojen eväille: Valmistuu viidessä minuutissa tai on valmistettu pakastimeen jo etukäteen. Lihattoman lokakuun myötä eväisiini ei oikeastaan ole tullut muutosta, vaan nämä kaksi ovat olleet suosikkejani koko syksyn:

Kikhernenuudelit pestolla & avokadolla (valmistuu viidessä minuutissa)

14610825_853099498125903_1544962384_n.jpg

2 kerää Palmuston chilillä maustettuja kikhernenuudeleita

suolaa ja vettä keittämiseen

4tl valmista Pesto Genoveseä (esim. Rainbow on halpaa ja hyvää)

1/2 pehmeä avokado

mustapippurirouhetta, srirachaa, tuoretta basilikaa

Nuudelikerät laitetaan kiehumaan runsaasti suolattuun veteen neljäksi minuutiksi. Nuudeleiden kiehuessa kuutioidaan avokado. Sitten lautaselle (tai suoraan eväsrasiaan) avokadon palat, pesto, mustapippurirouhetta, loraus srirachaa ja pieneksi revittyä tuoretta basilikaa. Kypsät nuudelit hulautetaan nopeasti juoksevan veden alla lävikössä, ravistellaan isoimmat vedet pois, kipataan lautaselle mausteiden sekaan ja sekoitetaan. Valmis!

14625515_853099581459228_1711941202_n.jpg

Hernesosekeitto (valmistan ison kattilallisen etukäteen ja pakastan annosrasioihin)

5 x 200g kotimaisia pakasteherneitä

vettä

4 isoa punasipulia

1 paketti Koskenlaskijajuustoa

mustapippurirouhetta

Herneet ja sipulit keitetään pehmeiksi. Osa keitinvedestä kaadetaan pois (riippuen miten sakeasta keitosta tykkää), lisätään juusto ja pippuri, sekoitellaan ja soseutetaan. Keitetty kananmuna on oiva toveri tälle sopalle, ja sipulin sijasta sekaan voi lykätä juuri niitä kasviksia mitä kaapista sattuu löytymään. Sosekeitot on ylipäätään hyvä tapa hukata kaikki jämät 🙂 

Vapaaviikot menee usein niin lennossa että syön mitä sattuu (viime tiistain menu: prinsessakakkua, omenapiirakkaa, omenahyvettä ja vaniljakastiketta, punkkua, triplajuustotortilla) joten yritän kompensoida sitä syömällä mahdollisimman hyvin töiden aikana. Lämpimän ruoan lisäksi mulla on aina yövuorossa paljon yrttiteetä, joku välipalapatukka (näiden Merisuolapatukoiden kanssa on lähtenyt ihan käsistä, oon koukussa!) ja vihersmoothie. Ja jotain kovia imeskeltäviä karkkeja joita voi napata suuhun aina kun joutuu tekemään jotain tylsää, kuten pesemään lattiat. 

14614352_853111954791324_180417613_o.jpg

(Miten on voinut osua keltainen paita jokaiseen kuvaan 😀 )

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *