Pelimatkalle Liverpooliin

En oikeastaan hirveämmin välitä jalkapallosta (tunteitani kuvasteleva linkki). Ja kun sanon hirveämmin välitä, tarkoitan, ettei se ole ikinä maailmassa kiinnostanut minua tippaakaan. Ja kun sanon jalkapallosta, tarkoitan kaikkea mahdollista urheilua. Suomen jääkiekkofinaalimeiningit osuvat aina huhtikuiselle syntymäpäivälleni. Tänä vuonna Manseen tuli kaiken kukkuraksi kultaa, joten juhlaväkeä todella piisasi meidän porukkamme ohella baarissa, vaan ei minun kunniakseni hurraten. (Onneksi päivän väri sentään oli mukavasti oranssi.) Edellisvuotena osa kavereista jätti pippaloni vallan väliin, koska en mielinyt pitää kisakatsomoa olohuoneessani kesken juhlien. EI MITÄÄN KATKERUUTTA OLE ILMASSA TÄÄLLÄ EI.

Tämän vuodatuksen päälle lienee erittäin luonnollista kertoa, että tulevana talvena lentää lehahdan Liverpooliin katsomaan jalkapalloa. Minä (joka en ole mikään kovin matkustelevainen henkilö, koska rahatilanne, koirat, reissuista ressailu ja kotonaonniinkivaa) teen pitkästä aikaa ulkomaanmatkan, jotta saan istua yli neljänkymmenenviidentuhannen huutavan potkupallofanin keskellä Anfieldin valtavalla stadionilla. (Urheilun lisäksi inhokkilistallani löytyvät myös väkijoukot ja meteli. Ja pelkolistalta korkeat paikat sekä lentäminen.)

Näin siksi, että kolme vuotta sitten tapasin sellaisen ihanan pojan. Ja sitten minä menin ja rakastuin siihen. Ja se perkele rakastaa jalkapalloa. Ja nimenomaan sitä Liverpoolin punapaitaista porukkaa. Ja sitten kun me melkein vuosi sitten toteutimme minun elinikäisen unelmani omasta puutalosta, päätin minä onnellisuuspäissäni, että haluan toteuttaa hänen haaveensa pelimatkasta niiden punapaitojen kotikentälle.

jalkapallo_lfc2_1516_top.jpg

Lahjojen antaminen ja yllätysten suunnitteleminen on lempipuuhaani. Lahjominen ei tosiaan vaadi joka kerta mitään merkkipäivää, mutta lystiä nekin on aina huomioida. Olen kotoisin sellaisesta suvusta, jossa juhlitaan mieluusti esimerkiksi nimipäivät, koirien synttärit, ystävänpäivät ja muut kissanristiäiset vain, jotta saamme syyn kokoontua ja herkutella. Omaan tönöön muuttamisessakin yksi ihanin ilo on ollut kaikenlaisten kekkereiden järjestäminen.

Ensimmäisenä vuosipäivänämme vein Tonin Hakametsään katsomaan jääkiekkoa. (Pakenin katsomosta kolmannen erän aikana, ei herranjumala sitä huutoa!) Kolme syntymäpäivää sitten järjestin lahjaksi yllätysbileet. Kutsuin salaa kaikki uutukaisen poikaystäväni (minulle silloin vielä tuntemattomat) kaverit luokseni ja usutin pahaa-aavistamattoman synttärisankarin ulko-ovelle viidentoista yllätyshalauksen pökerryttämäksi. Vuosi sen jälkeen sidoin muruseni silmät ja roudasin hänet kuulokkeet korvilla Tampereelta Helsinkiin, missä ystävien vastaanottamana oli odottelemassa keikkalippua, baareilua ja herkkuruokaa. Tänä vuonna, kolmosen kilahdettua ikäluvun ensimmäiseksi numeroksi, lupasin mielessäni hihitellen ostaa hänelle lahjaksi Liverpoolin pelipaidan. Synttärimaljoja kohotellessa kerroin kuitenkin, että valitettavasti toivottu lahja jäi nyt minulta hankkimatta, mutta tämmöinen olisi tilalle ja ojensin Tjä-tjä-tjä-tjäreborgin pelimatkaesitteen (jälleen kerran, hahaa) hölmistyneen rakkaani käpälään. Lahja oli pelkässä esitemuodossa, koska tulevan kauden matkat tulivat myyntiin vasta kesäkuussa juhannuksen nurkilla.

Ja nyt on reissu varattu! Ensimmäinen helmikuuta 2017 Liverpool FC ja Chelsea FC potkivat kilvan nahkapalleroa Anfieldilla, ja me istumme katsomossa sitä ihailemassa.

liverpool_175x175.jpg

(Kuvat Tjäreborgin sivuilta)

Viivymme Liverpoolissa kolmen yön verran, ja mikäli budjetti antaa periksi, olisi kiva ottaa jompaan kumpaan päähän reissua yksi lisäyö Lontoossakin, kun sinne ja sieltä kuitenkin lennellään. Minä en tosiaan ole matkustellut juuri yhtään, joten mikä tahansa matkakohde on (jalkapallosta huolimatta) mielenkiintoinen. Pari kesää sitten kävimme viettämässä pitkän viikonlopun Riiassa, mutta sitä edellinen ulkomaanmatkani taitaa Itämeren risteilyitä lukuunottamatta ulottua yläasteen kasiluokalle, jolloin musiikkiluokkamme reissasi Unkariin. Liverpool tunnetaan jalkapallojoukkueidensa lisäksi ainakin Beatlesin kotikaupunkina. Jos jollakulla on antaa vinkkejä kivoista nähtävyyksistä, ravintoloista, pubeista tai miten päästä helposti Lontoosta Liverpooliin (oletettavasti junalla) niin olisi ilo kuulla!

(Eikä minua oikeasti se jalkapallo enää niin paljon inhota. Salaa aina vilkuilen pelituloksia kännykällä jos olen töissä kun matsi on käynnissä. Tai puolihuolimattomasti kyselen Tonilta miten peli etenee. Ja onhan siellä Anfieldilla kuitenkin baari!)

suhteet rakkaus suosittelen matkat
Kommentit (6)
  1. Hei kiva, määpä meen heti lukemaan! 🙂

  2. Liverpool on tosi kiva kaupunki, paljon kivempi, kuin itse osasin ennen ekaa sinne suuntautuvaa futismatkaa odottaa. Reissukuvaukset löytyy blogistani, tässä linkki ekaan: http://www.lily.fi/blogit/vihreita-unelmia/youll-never-walk-alone-futismatka-britteihin.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *