Pettuvirkele

11651086_633455453423643_1085753935_n.jpg

Meinasin myöhästyä bussista, koska jäin kuvailemaan lehtokotiloita. Kovin sieviä kiekuraisia otuksia, mutta kovin vihattuja myös. Ehkä minäkin vihaan niitä sitten kun on oma piha ja ne valtaavat sen, rouskuttelevat minun vuohenputkiani.

Alla olevassa kuvassa on selvästi meneillään duuude, wake up-hetki ja sitä minäkin nyt kaipaisin. Talon etsiminen ja muuton suunnittelu ovat vallanneet jokaikisen pienen aivosoluseni. Päätin niin vahvasti, etten ala elää sitten kun -elämää ja uppoudu talounelmakuplaan, mutta paskat. Puuhaan kaikennäköistä, mutten ole kunnolla läsnä. Näen ystäviä, mutta unohdan kysyä mitä heille kuuluu. En pysty ajattelemaan mitään muuta ja ärsytän jo itseänikin, kun en osaa muunlaisia sanoja kuin varainsiirtovero lainhuudatus kuntotarkastus asuntolainantakaaja remontti. Menetin jo melko täydellisesti sydämeni aiemimn mainitsemalleni vihreälle talolle, mutta nyt näyttää siltä, ettei sitä ollutkaan tarkoitettu meidän uudeksi kodiksi.

Koska kaksioni uusi omistaja osti asunnon sijoituskäyttöön, saamme näppärästi jatkaa asustelua siinä vuokralaisina elellen, eikä tarvitse hankkia väliaikaista kämppää talon etsinnän ajaksi. Hieno juttu, helpottaa elämää kummasti. Yli kuusi vuotta olen ollut metsänreunassa sijaitsevan taloyhtiön onnellinen asukas. Jos aikoisin jatkaa kerrostaloasumista, en ikinä muuttaisi sieltä pois. Mutta koti ei enää tunnu kodilta. Lähinnä se on varasto, johon olemme säilöneet itsemme odottamaan pääsyä kohteeseen, jota ei vielä tiedetä.

Sunnuntaina on tiedossa illanvietto parhaiden ystävien seurassa. Otan tavoitteeksi, etten puhu taloasioita koko iltana. Ainakaan jos ei kysytä. Ainakaan koko ajan. Ainakaan kovin paljoa.

Huutelin väkeä kasaan ehdottaen, että vietetään sellainen ilta kuin silloin joskus ennen: ensin vakiopupin karaokeen ja sitten toisen kellarin tanssilattialle kiskomaan pehmisshotteja. Ennen tämä toistui kahdesti viikossa, nyt en muista edellistä kertaa. Olen tullut vanhaksi. Kärtyttää.

11655292_633455516756970_1531580189_n.jpg

Onks tää joku orastava kolmenkympinkriisi?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *