Pihahommia

petit bourgeois.jpg

Tärkein kesäinen pihahomma on tietenkin tuo ylläoleva. Miksi tehdä muuta, kun voi grillata?

13183173_764684290300758_305172348_n.jpg

omar munkki.jpg

Tai syödä munkkeja. Voi elämä että mää rakastan munkkeja (onhan kaikki jo maistanut noita syntisen makeita Omar-munkkeja, halleluja). Bussini lähtee aamuisin Keskustorilta hiukkasen Pynsän munkkikahvilan aukeamisen jälkeen, joten aion roikkua ovenrivassa harvase päivä ehtiäkseni hakea makean aamupalan matkaani yövuoron päälle.

No, ollaan me vähän muutakin saatu aikaiseksi. Kaivettiin helatorstaina iso kasa saniaisia ylös talon vierestä ja siirrettiin ne kasvamaan fiksumpaan paikkaan, eli raja-aidan viereen tuomaan hiukan näkösuojaa. Kaivoin jo viime syksynä yhden saniaisenjuurimöykyn ylös ja viskasin sen pihannurkkaan nököttämään. Ihan tyytyväisenä se oli sielläkin alkanut kasvamaan talvehdittuaan irti maasta juuret taivasalla, joten päättelin, että muukin kasvusto voisi selvitä no emmäätiä kai tää jotenki näin tehään-siirto-operaatiostamme. Lapioimme ronskisti maan pinnalle kaivautuneet saniaisenalkukiemurat isoina paakkuina ylös, kärräsimme ne uudelle puolivarjoiselle paikalleen, ja iskimme uusiin mullattuihin kuoppiinsa. Kaivosta vettä päälle ja avot, siellä näkyvät kasvavan pituutta olematta moksiskaan! Saniainen on mielestäni kaunis kasvi kaikessa rehevyydessään, ja kaikki mikä peittää karua verkkoaitaamme on oikein tervetullut leviämään sen ympärille. 

saniaisen alku.jpg

saniaisen siirtäminen.jpg

Niin ikään hölmössä paikassa kasvavia tuijia varten on myös kuopat valmiiksi kaivettuna, odottelemassa että saan jonkun painostettua kuskaamaan meille kaupasta hommassa tarvittavia havumultasäkkejä.. Kaivaminen ylipäätään on meidän tontilla nykyään aika suuressa suosiossa, kuten kuvista voi huomata.

nöffi.jpg

sandy.jpg

Kommentit (6)
 1. Olisipa suussani juuri nyt Omar munk!

  1. Pitää varmaan huomenna hakea yövuorojen loppumisen kunniaksi taas 🙂 Aina on joku syy juhlia 😀

 2. Hahaha, meillä on piski myös keksiny käydä nyppimässä juuri istutetut kasvit pois maasta, saatoin sanoa pari rumaa sanaa 😀

  Pieni vinkki istutuksiin, kannattaa kaivaa isompi kuoppa kuin istuttettavan kasvin juuripaakku ja laittaa sinne vähän uutta multaa (puutarha mullassa on lannote valmiina) siten kasvi saa hiukan uutta voimaa ja tilaa kasvaa, juuripaakku kannattaa kastella jos kaupan kasveja istutat, ja juurikin niinku teitkin että vettä reilusti, jos on oikeen kuivaa niin kannattaa päivittäin käydä uusia istutuksia kastelemassa. Olen hiukan kade tuosta teidän huvimajasta, tahdon sellaisen kans!

  1. Jee, me tehtiin just noin! Ja jostain muistin viä kuulleeni että jättää hiukan kuopalle, ei koholle se kasvi uuteen paikkaansa ettei se vesi valu siitä heti pois 🙂

   Mua niin pelottaa tulevien salaatin ym viljelyiden kanssa, saa nähdä löytyykö laatikoista useammin koiria vai kasviksia.. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *