Puutaloblogille puutalo!

Mitä tein ensimmäisenä saatuani puhelun, jossa kerrottiin, että ostotarjoukseen vastattiin myöntävästi?

Itkin, tietenkin. Roikuin avomiehen kaulassa ja vollotin ja hoin apua apua apua se on ny meidän. Sitten soitin kaikki sukulaiset ja kaverit läpi ja kiljuin riemusta puhelimen välityksellä.

Seuraavaksi kontrollifriikki minussa otti vallan, ja askartelin itselleni muistiinpanovihon Tärkeitä Asioita varten. Melkein kaksi kuukautta aikaa laatia listoja, haaveilla, haikailla, järkevöityä ja budjetoida. Tehdä päätöksiä ja perua niitä. Hankkia pieniä juttuja valmiiksi ja suunnitella suurempia. Karkottaa kaikki ystävät puhumalla pelkästään tapeteista ja keittiökalusteista.

11853912_648854158550439_1757815882_n.jpg

Huh.

Maaliskuussa syntyi se päätös. Tänä vuonna kevätaurinko herätti tienvarsien ensimmäisten leskenlehtien lisäksi myös sellaisen osan minusta, joka käy taivaanrannan maalaroinnin sijaan rautakaupassa, ja alkaa sutia kämppää myyntikuntoon kirjoitin silloin ajatusten purkua varten perustamaani blogiin Blogspotissa. Kesäkuussa (pääasiassa kaikkea muuta kuin remonttiin ja muuttoon liittyvää asiaa sisältävä) höpötykseni otti sijan täältä Lilystä.

11088257_600467686722420_1429750474_n.jpg

Remontoimme kerrostalokaksiomme myyntikuntoon, koimme epätoivon hetkiä pankin sekoiltua ja väitettyä minua luottokelvottomaksi, riemuitsimme kun perään tulikin soitto oho, tässä oli sittenkin joku virhe, olimme aivan äimistyneitä asunnon mentyä kaupaksi viidessä päivässä myynti-ilmoituksen julkaisusta, vielä enemmän kun saimme myynnin jälkeen jäädä uuden omistajan vuokralaisiksi, eikä tarvinnutkaan etsiä väliaikaista asuinsijaa. 

10.jpg

Rakastuimme toden teolla vihreään puutaloon, joka osoittautuikin järkevämpien silmien tarkastellessa kelvottomaksi. Kävimme katsomassa muutamia hirveitä rötisköjä, ja selasimme netissä ainakin sata, joita ei tehnyt mieli mennä edes katsomaan. Vilkuilin useaan kertaan vaaleankeltaisen puutalon ilmoitusta, eeeei, toi on liian kallis ja siinä menee toi iso tiekin vieressä. Eräänä päivänä ajoimme sattumalta talon ohi ja ne pari sekuntia riittivät ihastukseen ensisilmäyksellä. Näyttö piti tilata heti. Hintaakin oli tiputettu, eikä iso tie tuntunutkaan niin häiritsevältä, kun talo nökötti niin somasti selkä siihen päin suojaisalla tontillaan.

Syyskuun lopussa saamme kantaa tavaramme 1931 rakennettuun rintamamiestaloon. Sijainti on superisti parempi kuin uskalsimme toivoa; matka Tampereen keskustaan säilyy samana kuin tähänkin asti, eikä tarvitse kikkailla vaihtobussien kanssa. Pysäkkikin on ihan talon vieressä! Lähikauppaan on kilometri (tuntuu pitkältä matkalta kun olen tottunut naapuriSiwaan), emmekä ole ihan niin syrjässä isoilta teiltä kuin toivoin, mutta piha on suuri ja suojaisa eikä naapureitakaan ole kuin yksi. Ja se tönö! Tuntui, kuin se olisi halannut minua tule tänne täällä olet onnellinen kun avasin oven ja astuin ensimmäisen kerran avaraan eteisaulaan. Näin heti huonekalumme sijoiteltuna nykyisten asukkaiden tavaroiden tilalle, ja rapujuhlavaloni luikertelemassa pitkin grillikatoksen reunaa. Tilaa on juuri sopivasti meidän laumallemme, talo on ihanan persoonallinen ja vielä persoonallisemmaksi muuttuu, kun pääsemme tekemään pintaremontilla sen meidän näköiseksemme. Ensimmäinen iso remontti tulee olemaan kylppärin ja saunan uudistaminen, mutta silläkään ei ole tulipalokiire, vaan voimme rauhassa elellä hetken ja säästää rahaa remppaa varten.

Viimein saan vetää haaveita-sanan yli blogini kuvauksesta 🙂

11850861_648860908549764_1407829146_n.jpg

 

Kommentit (9)
  1. Onnea uuteen kotiin :3

  2. WAAAAAAH!!! Ihan superisti onnea teille talosta ja kodista! <3

    1. Kiitos!! Ihan pöllämystyny olo vieläkin, ja koko ajan pelottaa et jos kauppa jostain kamalasta syystä peruuntuukin.. Eijeijei! Meijän koti <3

      1. Nyt vaan kuule nautit tuosta pöllämystyksestä ja kipristelet onnesta niin paljon kun sielu sietää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *