Rapujuhlavalot

Löysin ne viimein. Rapujuhlavalot. Ei sillä, että aikoisin ikinä pitää rapujuhlia. Mutta olen jo kauan mielinyt tuollaisia aivan tietynlaisia koristevaloja seinää pitkin kiepustelemaan. Näitä näkee aina amerikkalaisten hömppäelokuvien pihajuhlissa; joko high schoolin suosituimman oppilaan salaa järjestämissä megakotibileissä joiden kohokohta on kun päähenkilö menettää neitsyytensä, tai sitten niillä paremman kastin perheen puutarhakesteillä, jotka päättyvätkin avioerojulistukseen tai sydänkohtaukseen.

(Voitteko suositella mulle jotain laadukkaampaa katseltavaa kuin kliseisimmät Netflixistä löytyvät teinidraamat?)

11774648_641744999261355_690720229_n.jpg

Oli kovin vaikeaa löytää kriteerini täyttävät valot: kirkkaat, moniväriset & läpinäkyvät, pitkällä mustalla johdolla. Vanhan hehkulampun muotoiset. Sameita, pyöreitä ja mattapintaisia olisi kyllä ollut joka putiikissa, mutta minä olen kranttu.

En malta odottaa, että saan ripustaa nämä tulevan kotimme seinälle! Ja toiset samanlaiset pihaan, omaan pihaan. Tuijottelen näitä niin haltioituneena olohuoneen rumaa ja kupruista valkoista tapettiakin vasten, että miten upeilta ne näyttävätkään himmenevänä syysyönä omassa puutarhassa? Kelpaa siinä sitten natustaa oman pihan omenaa ja hörppiä emalimukista jo hieman lämmähtänyttä valkkaria. (Minulla on tapana höpöttää niin tolkuttomasti, että juomat ehtivät kadottaa optimaalisen lämpötilansa. Tai sitten huidon selitykseni tueksi viinit pitkin mäkeä.)

11749808_641746982594490_2014738975_n.jpg

Talonetsimisen aiheuttamaa turhautumista on kovin kiva lievittää tällaisilla tärkeillä pienillä hankinnoilla. Kaverin muuttokirpparilta nappasin muutaman pihatuolin, ja Indiskasta valikoin vielä tuntemattoman keittiön kaappeihin ovinuppeja. Kolme kuukautta sitten tein tulevaa postilaatikkoamme varten nimitarran. Onpa sekin sitten valmiina.

Kommentit (7)
  1. Ihanat valot! Mistä löysit ne? Itsekin olen etsinyt samanlaisia pihalleni.

    1. Bauhausista! Merkki on KonstSmide, oon nähnyt niitä joskus jossain verkkokaupassa myös. Ostin meilleki heti sekä sisä- että ulkokäyttöön.. 🙂

  2. Vaikka olen laiska sisustaja, olen myös haaveillut juuri tällaisista värikkäista valoista, tosin kelpuuttaisin myös mattapintaiset. 🙂 Asia tyssää aina siihen, että ajattelen niiden näyttävän liikaa jouluvaloilta koska mahtuisivat vain parvekkeelle.

    1. Näääh, mulla on ainaki ollu partsilla valot koko pimeän ajan, aattelen et ne on pihavalot eikä jouluvalot 🙂 Jouluvalot on si poronmuotoisia valonauhoja ja kynttelikköjä.. Ku on niin vähä lumisia talviakin niin pitää jostain tuoda sitä valoisuutta 🙂

      1. No joo, mullakin on kyllä erikseen jouluvalot, en ehkä ole vaan asunut tarpeeksi kaupungissa tottuakseni eri valoihin… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *