Rekkamiehen tytär

Onnibussi on muuten ihan huikea juttu. Muutama hassu euro, ja pääsee vaikka minne! Ehkä se on veressäni, että rakastan istua bussissa tai missä autossa tahansa, ja tuijottaa ohivaluvia maisemia olivat ne sitten tuttuja tai vieraita. Toiset inhoavat matkantekoa, mutta minulle se on aina ollut melkein meditatiivista hommaa: kun on pakko istua paikallaan on helppoa olla myös läsnä. 

Maanantainen Parkanonretki sisälsi Mummulan ja huikeiden kirpparilöytöjen (näistä myöhemmin) lisäksi myös pyhiinvaellusosuuden, eli lounaan Mäntypirtillä. Missään maailmassa ei saa niin hyvää lehtipihviä ranskiksilla kuin tuolla! Suureksi surukseni kuulin, että tämä lapsuuden naapuriravintola (jonka suurta parkkipaikkaa kiersin polkupyörälläni ihahaata huutaen laukkasin ympäri Jupiter-hevosellani) on nyt lopettamassa toimintaansa. Toivottavasti kerkiäisin vielä käydä toisilla jäähyväisillä! Mikähän siinä on, että tällaisissa rekkamiesten lounaspaikoissa on aina ihan parhaat ruoat?

(Taukopaikkojen lehtipihvien lisäksi minulla on salainen addiktio samaisten mestojen juustosämpylöihin. Olimme pari vuotta sitten ystäväni kanssa asuntoautoretkellä ympäri Pohjois-Suomea, ja joka ikiseltä huoltikselta piti saada juustosämpylä ja pillimehu. Tämä oli maailman parasta jo silloin, kun lapsena pääsi Iskän mukaan töihin rekan kyytiin. Huiskuttelin vastaantuleville Scanioille ja Fiateille ja laskin, monenko kuski nosti käpäläänsä vastaukseksi.)

Mäntypirtti.jpg

Ilmiantakaa Tampereen alueen parhaat huoltis-leharit, ja omat taukopaikkaherkkunne! Ai että se on vaan hienoa illallisraflojen sijaan käydä välillä Shellinpaarissa tai Teituvalla syömässä.

Kommentit (2)
  1. Raholassa on semmonen lounas/tilausravintola Kesti-Tupa, aivan mahtavat ruuat, vähä semmosta rekkamies kamaa 😀 Silloin kun itse viellä asuin naapurissa niin tuli syötyä tän paikan herkkuja, suosittelen testaamaan!

    Ja satakunnankadulla on suomen paras kebab, Hebun on ehkä sen nimi, ne laittaa kebabin päälle semmosta ihanaa ruskeeta kastiketta mitä ei saa mistään muualta, ei yleensä syö kebsua missään mutta Tampereella käydessäni käyn useesti siellä kebsulla ihan vaan sen ihanan soosin takia.

    1. Siis mää oon just Iskän kanssa käyny jossaki yhessä Raholalaisessa mestassa joskus wienerleikkeillä, mut en nyt yhtään muista oliko se juuri toi! Tesoman grilli on tähän asti ollu lemppari kebabmesta, mut pitää testaa toi Hebun myös 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *