Sinuhe Egyptiläinen ilmeikkäänä kuunnelmana Yle Areenassa

Screenshot_2017-07-01-08-11-07.jpg

Muiden riehatessa Provinssirockissa, Tuskassa tai vähintään terasseilla ja puistoissa kesäkeleistä nauttien, olen minä keskellä seitsemän yövuoron putkea. Syön  aamiaiseksi nokkospannareita ja mehustan evääksi ananasta ja pinaattia. Joogaan herätessäni ja olen ihan ah, onpas mukavaa tällainen tervehenkinen elämä. Pitäkää festarinne! Lisäksi olen ruvennut erittäin kultturelliksi ja alkanut kuunnella Yle Areenasta yli 20 tuntia kestävää Sinuhe Egyptiläinen-kuunnelmasarjaa.

En ole niin kulturelli, että olisin lukenut kyseistä teosta kirjana, joten tarina on minulle aivan uusi. Olen vasta ihan kertomuksen alkutekijöissä, mutta jo nyt olen nauraa höhöttänyt ääneen aamubussissa sekä saanut kylmiä väreitä Veikko Honkasen eläytyessä minäkertojan roolissa Sinuhen tunteisiin. Radioteatterin ääninäyttelijät vuodelta 1982 ovat aika upeaa kaartia! En ole lapsuuden jälkeen oikein syttynyt äänikirjoille, mutta tämä kuunnelma onkin niin mukaansatempaavaa, ilmeikästä ja elävää kerrontaa, että työmatkoilla melkein harmittaa kun oikea pysäkki tulee kohdalle. Onneksi tarina ei tosiaan ihan heti lopu kesken. 

Screenshot_2017-07-01-08-41-39.jpg

Jotenkin tämmöisen kuunnelman fiilistely sopii erityisen hyvin kesään. Olisinpa mökillä! Vaikka toisaalta siellä tulee aina touhuttua niin paljon kaikkea, että ehtisikö sitä keskittyä kuuntelemiseen.. Onneksi on ne työmatkat. Minusta on tosi lysti ajatella, miten radiokuunnelmien kulta-aikana on varmaan koko perheen kera kokoonnuttu aina tiettyinä päivinä ja kellonaikoina odottamaan ohjelmien alkamista. Ja eihän siitä kauaa ole, kun itse odotti tiettyjä telkkariohjelmia, vaikka enää moneen vuoteen ei ole tullut katsottua mitään muuten kuin suoratoistopalveluiden välityksellä (meillä ei oo tässä talossa asuessa kertaakaan edes viritetty kanavia). Valinnanvaraa on niin paljon ja kaikki saatavilla jatkuvasti, ettei sitä osaa enää oikein arvostaakaan.. 

Ps. Kannattaa muuten luoda Areenaan tunnus, niin pystyy jatkamaan kuuntelua (ja ohjelmien katsomista myös) aina siitä kohdasta, mihin viimeksi jäi.

Pps. Ärsyttääkö muitakin, että Lilyssä on taas laitettu mainoksia blogitekstien sekaan? :/ Tosi kökköä että ihan mitä sattuu saattaa olla otsikon ja ensimmäisten sanojen välissä.. Tottakai ilmainen blogitila pitää jollain maksaa, mutta huonosti sivulle sijoitetut mainokset tuskin tuottavat, vaan lähinnä ärsyttävät (itselle ainakin tulee semmonen ”no tota en ainakaan klikkaa”-reaktio) ja myös kaikkoonnuttavat lukijoita.

Kommentit (4)
  1. Joo nuo mainokset on ihan #%¿¥#:stä. -_-

    Mulla Sinuhe on ollu sillä tämä on pakko lukea -listalla vissiin sellaset…ööö…viistoista vuotta? :’D

    1. Joo nii mullaki, ehkä tän vuoden aikana saan tona kuunnelmana kahlattuu sen läpi ^_^ On kyl mainiot ääninäyttelijät! 

  2. Oon kans ite miettiny, että pitäiskin kuunnella nyt tuo kuunnelma, kun ei siihen kirjaan ole vieläkään kaikkien näiden vuosien jälkeen tullut tartuttua. Seuraavana sadepäivänä otan ihan projektiks!

    Minuu on ärsyttäny kaikki nettimainonta sen verran paljon, että hankin jo aikaa sitten adblockin. Nykyään en siis oo kovin tietoinen tommosista blogitekstejä halkovista mainoksista, vaikka oishan se tietty ihan kiva tietää, mitä mainoksia esimerkiksi oman blogitekstin seassa vilisee. 😀

    1. Oho, mites mulla on menny tän postauksen kommentit ihan ohitse! Mullaki on koneilla adblokki, mut saakos sen puhelimeenkin? Tällä hetkellä näyttää siis siltä kuin postauksen eka ja vika kuva ois tarkotuksella mainoksia, ku ne on tua tekstikehyksen sisällä :/ en tykkääääää

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *