Suuri kaamosmasennustaisto!

määää.JPG

Ensiaavistukset syksystä tulivat tänä vuonna tavallista aiemmin, jo kesäloman viimeisellä viikolla, kun iltojen pimentymisen alkoi ihan selkeästi huomata. Pahoittelut siis teille jotka vielä elätte kesää, mutta minä olen tänä vuonna päättänyt valmistautua ajoissa: Aion aloittaa postaussarjan siitä, millä kaikilla keinoilla kaamosmasennusta vastaan voi taistella. Omalla kohdallani ei siis ole kyse siitä, ettenkö vain tykkäisi kelien viilenemisestä, sateesta tai kesärientojen loppumisesta (ja suorastaan rakastan kynttilätunnelmointia, kerrospukeutumista sekä villasukkia) vaan aivoni yksinkertaisesti menevät ihan tilttiin aina kun vuorokauden valoisa aika alkaa vähentyä. Ahdistuneisuusoireet pahenevat ja olen voimaton. Pahin vaihe on yleensä marraskuussa kun puissa ei ole enää lehtiä ja se kestää siihen asti, että pysyvä lumi (♥) saapuu. Kunnolla kaikki kuitenkin helpottaa taas vasta ensimmäisten sinivuokonnuppujen ilmaannuttua.

Minulla on tällä hetkellä syksyisän kantin pohdintalistalla (tai jo käytössä) ainakin seuraavat asiat: Puhdistuskuuri, aromaterapia, kukkaterapia, kodin & pihan valaistus, ulkoilu, kansanperinteet, jooga, pakuri ja yrtit. Juttelin asiasta myös työterveyshoitajan kanssa ja hän ehdotti tietysti  kirkasvalolamppua, sillä sen käytöstä on tutkitusti hyötyä. Lampuissa karvastelee vain se hinta, mutta lienisi se kyllä sellainen hankinta, joka maksaisi itsensä terveyden kautta takaisin.

Oi kohtalotoverit! Kertokaa omat vinkkinne tai liittykää mukaan tukiryhmään kommenttiboksissa ♥ 

Kommentit (9)
 1. Keskiviikkona tulossa lisäravinteet syksyyn -postaus, siinä muutama vinkki väsymyksen torjuntaan vitamiineilla yms!

  Kirkasvalolamppu kiinnostaa muakin kovasti, luulen että tulee tänä syksynä kyllä hankittua 🙂

  1. Oi mahtavaa, sitä ootellessa 🙂 

   Vinkkaillaan sit lamppuhommista puolin ja toisin, kuka ekana löytääki hyvän! 

   1. Kyllä, näin tehdään! 🙂

 2. Ah kyllä kiinnostaa! Ainakin ihana saada vertaistukea ja muistutuksia siitä, että joogaa ja juo pakuriteetä, eikä vain hautaudu sohvalle vilttien alle…

  Ja kirkasvalolampusta: sain viime vuonna sellaisen lahjaksi, kun olin muutaman vuoden halunnut kokeilla, mutta en raaskinut ostaa. Ja oikeasti toimii! Herään melkein aina muutaman minuutin ennen herätyskelloa ja tuntuu, että heräisi auringonvaloon – nouseminen paljon vaivattomampaa ja energisempää!

  1. Oi, onks sulla siis se semmonen herätysvalo mikä ajastimella kirkastuu pikkuhiljaa? 

   Mää oon ostanu pakuriuutetta kaapin täyteen, luotan nyt siihen ihan tosi tosi vahvasti 😀 

   1. Hupsis, meni aivan sekaisin nämä kaksi! 😀 Eli kyllä, herätysvalo löytyy ja siihen oon ollut tyytyväinen. Nyt alkoi myös kiinnostaa kirkasvalolamppu haha!

    Sitten kun oon käyttänyt omat pakurikääpävarastot, voisin kokeilla uutetta tai ehkä jopa sitä instant pakuria (vaikka kuulostaa kyllä jotenkin liian ”pikaruokaversiolta”, en tiedä, en ole perehtynyt), olisi niin paljon helpompi kuin tuo rouhe 🙂 

    1. Ainaki se Puhdistamon instant on mun käsittääkseni kuivattua uutetta! Eli jos tykkää lämpösenä juoda niin se (oli tullu joku mustikkaversiokin) on kyllä tosi iisi. Mää otan yleensä vaan shottina veden seassa sen uutteen ku se on just kaikista helpoin 😀 Teetä tulee juotua niin paljon muutenkin, et jäis pakurit muuten nauttimati.

     Herätysvalokin ois kyllä ihana! Mulla on aikeissa vaan semmonen köyhän naisen versio, et hommaan kirkkaan yölampun minkä räppään sillä sekunnilla päälle kun herätyskello soi :’D Pimeessä nouseminen on tuskaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *