Tapettivalintoja & ylikierroksia

Talsimme eräänä päivänä siskoni kanssa Kuninkaankadun Seinäruusu-liikkeeseen tutkimusretkelle. Huomaamattomasta, kadun nurkkaan, remonttitelineiden alle kätkeytyneestä ulko-ovesta päätyi siistiin kaksikerroksiseen liikkeeseen, jossa todella piisasi katseltavaa! Vinkiksi tapiseerausta suunnittelevalle: Selaile ensin tapetteja nettikaupoissa, ja mene vasta sitten kivijalkaliikkeeseen, tai tilaa mallipaloja kotiin. Suuressa liikkeessä oli piiiitkät rivit mallikirjoja, mutta niistä oli vaikea lähteä selailemaan pelkkien kansitekstien perusteella sopivia, ellei tiennyt valmiiksi minkämerkkistä tapettia oli etsimässä. Pelkän nettikuvan perusteella tapettia ei välttämättä kannata tilata, sillä jo pelkästään eri näytöiltä katsoessa kuvat näyttävät aivan erilaisilta, saati sitten verraten luonnonvalossa käsin hypisteltävään malliin.

11880080_651901168245738_92155024_n.jpg

 Hämmensin itseäni tykkäämällä eniten pinkeistä, punaisista ja sinisistä tapeteista. Nuo sävyt, jotka eivät ikinä ole kuuluneet kotini värimaailmaan! Yllä ihan mielettömän kauniita Pip Studion tapetteja, jotka eivät (onneksi tai valitettavasti) sovi meidän taloomme lainkaan.

Yläasteelta asti olen ympäröinyt itseni tummalla puulla, Aurinkokaupan Afrikkahenkisillä koriste-esineillä, batiikkikuvioiduilla seinäkankailla ja intiannorsu-patsailla. Nyt olen kuitenkin luopunut lähes kaikista keräämistäni koriste-esineistä ja suurimmasta osasta huonekaluja myös, sillä halajan uuteen kotiin melko erilaista ilmettä, kuin mikä viimeiset melkein 15 vuotta on ollut tavaramerkkini.

Koti pysyy edelleen värikkäänä ja kukkakuvioisena, mutta Afrikan sijaan kaipaan ympärilleni Suomea. 60 ja 70-lukujen retroja, värikkäitä huonekaluja. Ritola & Pihlgrenin perinnetapetteja. Valkoinen ei ole enää kirosana (tämä hämmentää kaikkia tuttujani eniten) vaan erittäin tervetullut moniin pintoihin. Etnisiä pilkahduksia edelleen siellä täällä, mutta vähemmän koriste-esineitä ja enemmän sellaisia kauniita tavaroita, joilla on oikeasti jokin käyttötarkoitus. Vähemmän halpaa krääsää ja enemmän kestäviä, laadukkaita asioita.

Onko tämä nyt sitten sitä aikuistumista?

11853906_651893981579790_1970387079_n.jpg

Yllä oleva tapetti on yksi ihmetyksen ja ihastuksen aiheistani. Keittiöömmehän valittiin jo sininen Kukot-tapetti, mutta voisiko myös vieraskamari olla sävyltään sininen? Alla olevaa ihanaa kukkatapettia ei enää valitettavasti valmisteta, olisin niiiiin tahtonut sen pirtin seinään! Makuukamariimme tulee romanttista tunnelmaa (jep, huhhuh) punaisen Kiurujen yö-tapetin ja valkoisten pitsiverhojen kera. Pirtin tahtoisin todella iloiseksi ja värikkääksi tilaksi, ja tapetti pitäisi löytää keltaisen tai oranssin sävyissä.

11853967_651893901579798_256344655_n.jpg

Aiemmin hehkuttamaani Herra Kettu-tapettia saisi myös pinkkinä, ja jotenkin vinksallaan olevat aivoni pitävät sitä nyt kovin herkullisena sävynä! Miehen aivot ovat kuitenkin vakaasti eri mieltä, joten ensimmäinen kotiamme varten tilaamani tapettirulla on nyt tuo vaaleapohjainen kettunen. Koen valtavaa dilemmaa kaikkien ihanien tapettiputiikkien vuoksi, ja taidan päätyä tilaamaan rullan sieltä ja toisen täältä, jotta voisin tukea jokaista liikettä mukavine henkilökuntineen edes vähän.

11872935_651894111579777_1449113647_n.jpg

Vapaapäivät menivät humpan ja ylikierrosten merkeissä. Haluaisin pakata jo koko omaisuutemme, sekä ostaa jokaisen Tori.fi:ssä näkemäni kulahtaneen ja kolhitun vanhan huonekalun varastoon, jotta herttaisen talomme saisi heti sisustaa mahdollisimman valmiiksi. Kuitenkaan ei liene kovin järkevää ostaa kookkaampia mööpeleitä ilman huoneiden mittailua, joten mieli pitäisi vielä malttaa hetkeksi. Onneksi pikkujuttuja voi jo väkerrellä valmiiksi, ja seuraavaan postaukseen laitankin kuvan keittiötä varten askarrelluista purtiloista.

43 yötä muuttoon.

Kommentit (3)
  1. Ihana kettutapetti <3

  2. Mulle tulee talokuume näistä jutuista! Toi kettutapetti on kyllä niin ihana. <3 

    1. Niin on, ja mun oli pakko ostaa sitä vaikken oo viä ees ihan varma minne seinälle sitä tulee! 😀 Joko ruokasaliin pianon taa, tai myös yläkerran vessaa se piristäis kivasti. Vaikeeta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *