Täydellinen ruokaviikko
SUNNUNTAI – Nuotiomakkaraa isovanhempien laavulla (ensi kerralla pitää paistaa myös lättyjä). Yritin tuttua metsätietä kävellessä muistella, mikä on naavan ja lupon ero, mutta en saanut mieleeni. Makkaroiden erot sen sijaan ovat aika selkeitä; mikään ei voita Wilhelmejä.
MAANANTAI – Arkeen paluuta pehmentävät burgerit Ohanassa. Ei suotta ylistetty paikka! Jos tykkäät kunnon mättöburgerista niin Kauppahalliin mars. Jaksoin syödä omastani noin kolmaosan (loput otin tietenkin mukaan ja nautiskelin kotona iltapalaksi).
TIISTAI, KESKIVIIKKO, TORSTAI – Tein yövuorojen ajaksi kerralla ison satsin ruokaa, ettei tarvi joka päivä kokkailla. Uunilohi ja gratiini ne yhteen soppiiiii. (Mistähän Tampereella löytyisi luomulohta? Tämä norjalainen lohi on kalaoppaassa merkattu keltaisella, eli silloin tällöin ostettavaksi. Luomulla olisi vihreä valo.)
PERJANTAI – Treffit. En ole pitkään aikaan hullaantunut mistään paikasta niin paljon, kuin tästä Pork & Moresta, voi mitä rakkautta! Pakko tehdä ihan oma postauksensa. Täydellistä.
LAUANTAI – Krapula. Kiinalaista Shanghaista. Ja kuten aina, vähintään kaksi annosta per naama, ettei tarvitse kokata vielä seuraavanakaan päivänä!
Lopuksi kirjasuositus (vihersmoothien siemailun lomasta):
Jos löydät jostain Tampereelta luomulohta niin kerro ihmeessä mullekin! Tuli sitä taannoin etsittyä tuloksetta joka paikasta. Mutta just huomasin, että kotimainen kirjolohi kelpuutetaan nykyisin WWF:n kalaoppaassa vihreälle listalle, joten ehkä siinä olisi suht hyvä vaihtoehto.
Mä katoin kanssa tota samaa! Mut viimeksi en onnistunut löytään ainakaan Sokokselta oikeestaan mitään muuta kuin tuota norjalaista.. Stokkalta pitää varmaan vielä käydä katselemassa, ja Kauppahallissa varmaan on vaihteleva valikoima niin sieltäkin voisi ainakin toisinaan löytyä.
Ihania sapuskoja.
Ja eihän ne liho ku polttavat posket lommolla röökiä eivätkä syö mitään.
Haha 😀