Treffit ovat mielentila

Ennen seurustelua en juurikaan käynyt treffeillä – itse asiassa tasan yhden kerran. Silloin olikin sitten kaikki asiaankuuluva kasassa: Minulla tyllihame ja ripsiväriä, hänellä valkoinen kauluspaita, herkulliset ruoat ravintolassa ja ihan hillitön jännitys sekä sata paniikkipuhelua ystävälle etukäteen. Ennen tuota iltaa vastasin järjestelmällisesti kysyjille, etten halua käydä treffeillä enkä ylipäätään tapailla ihmisiä – varsinkaan selvinpäin. Yksi tyyppi sai asiat muuttumaan ja treffi-ilta olikin mitä ihanin.

mozzarellapiirakka.jpg

Niin, treffit (ja kaikki muukin) sujuivat niin hyvin, että asutamme nyt samaa puutaloa. Treffeillä käyminen paljastui niin ihanaksi touhuksi, että olemme harjoittaneet sitä usein seurustellessakin, myös saman katon alle muuttamisen jälkeen. Ajattelen, että treffit ovat ennen kaikkea mielentila. Aina esimerkiksi yhdessä ulos syömään meneminen ei tarkoita treffejä, ja joidenkin mielestä yhteisiä juttuja ei voi edes kutsua treffeiksi enää vakiintuneessa suhteessa. Minulle treffit tarkoittaa sitä, että on etukäteen suunniteltu ja sovittu tietynlainen (romanttissävytteinen) yhteinen ajanvietto. Se on sitä kuuluisaa parisuhteen laatuaikaa, hetki jolloin toiselle annetaan enemmän huomiota kuin tavallisen arjen keskellä. Pysähdytään vähän enemmän ällösöpöstelemään. Ollaan nimenomaan kahdestaan eikä suoda hetkeen huomiota muille. Tai kännykälle!

Takana on kiireisä viikko jonka aikana emme ole juurikaan ehtineet nähdä, lähinnä morjestelleet ovella toisen tullessa ja toisen mennessä. Viikonloppuna meillä molemmilla on vapaata, mutta kumpikin on sopinut omia menoja, joten tällä kertaa sovimme treffi-illan eiliseksi torstaiksi. Toni taiteili keittiössä ihanan tomaatti-mozzarellapiirakan pestopäällysteineen ja minä petin lupaukseni minttusuklaakakun leipomisesta jälkiruoaksi (ostin Lidlistä valmista mangosorbettia sen sijaan, oli ihan uskomattoman hyvää sekin). Oltiin tarkoituksella säästetty The OAn kaksi viimeistä jaksoa katsottavaksemme, olohuone siistittiin viihtyisäksi ja pöydällä tuoksui patchouli-kynttilä. Monesti treffi-ilta sisältää myös huolella valitun hyvän viinin, mutta tällä kertaa juomana oli vain vettä. Kyllähän sitä usein muutenkin vietetään iltaa yhdessä sohvalla, mutta kun on erikseen sovittu treffeistä ja hiukan nähty vaivaa niiden eteen, on tunnelma kuitenkin erilainen. Romanttisempi.

Usein treffimme sisältävät pöytävarauksen ravintolaan. Kivointa on, jos sovitaan, että toinen päättää ravintolan salaa toiselta ja paikka paljastuu vasta h-hetkellä. Treffeille tulee laitettua yleensä jotain vähän parempaa päälle ja syötyä pitemmän kaavan mukaan, rauhallisemmin ja fiinimmin kuin muuten vain ravintolassa ruokaillessa. Syksyllä yhdet treffit sisälsivät yhteisen sieniretken lähimetsään ja sen jälkeen makkaranpaistoa oman pihan nuotiolla. Keilaamassakin olemme tainneet joskus käydä, ja yhdessä hyvän bändin keikalla fiilistely on toki ihan huippua. Joskus olisi ihanaa päästä teatteriin.

Treffit voivat siis olla ihan samoja juttuja kuin muutenkin yhdessä tehtäisiin, mutta sillä pienellä twistillä. Aikatauluista ja budjetista riippuen voi keksiä vaikka mitä! Minulle tuollaiset erityishetket ovat ihan supertärkeitä ja erityisen rakkaita juttuja parisuhteessa, ja niiden myötä lumo ja viehtymys toiseen vahvistuvat entisestään. 

Kommentit (6)
  1. Ootte ällöttäviä <3

    Ja vähän nyt voin vihreenä puhista, oon niiiiin kateellisena aiemminkin lueskellut täällä/instassa teijän treffijuttuloista. Mie en oo koskaan käynyt treffeillä, edes sitä yhtä ainokaista kertaa. Maailmassa on vääryys! 😀

    Ravintolaa en osaisi meille kahdelle kuvitella rentona ja kivana juttuna, mutta josko tän vuoden missioksi ottaisi jotain muuta ällöä yhdessäolosöpöstelyä, edes muutaman kerran. Siis muutakin kuin sitä metsäkämppäpööpöilyä, joka tosin on yhteisestä ajanvietosta parhainta.

    1. No mää taas oon kateudesta vihree kaikelle teiän metsäilylle ja eräilylle ja möksälle 😀  Me ollaan kumpikin niin laiskoja, että vaikka molemmat sitä rakastaa niin aika harvoin saadaan aikaiseksi luontoon lähteä. Että minäpä otan tavoitteeksi lisätä sitä! 🙂

  2. Ää, tulipas nyt hirvee treffikaipuu! :>

    1. Toivottavasti pääset pian siis reffimään! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *