Tuhti uunimunakas

DSC01296.JPG

Aijai! Tulipas tekaistua ihan tolkuttoman onnistunut iltapala eilen. Idea syntyi viime viikolla, kun iltavuorolaiset olivat töissä tehneet mummoille ja papoille uunimunakasta hyvän unen tuojaksi. Päästyäni yöhön saapuessani maistuvista jämistä osingoille päätin kokeilla samaa kotonakin, tosin kasvispitoisemmin täyttein. Aivan hatusta heitetty resepti onnistui mainiosti ja puoli pellillistä tuli syötyä samoin tein. Näppärä iltapala siinäkin mielessä, että loppupellillisestä saa seuraavan päivän aamu- tai välipalat 🙂 Tätä kannattaa kokeilla omilla lempparitäytteillä!

UUNIMUNAKAS

7 luomumunaa

2dl hyvää mantelimaitoa (tai muuta nestettä, mutta ei mitään kevyt-höttöä)

10-15 ”palaa” pakastepinaattia

reilu kourallinen juustoraastetta

neljä aurinkokuivattua tomaattia

1 iso punasipuli

useampi kynsi valkosipulia

loraus hyvää öljyä tai gheetä

reippaasti mustapippurirouhetta, vajaa 1 teelusikallinen ruususuolaa

ohje:

1. Pannulla kuumennetaan öljy tai ghee

2. Pakastepinaatit pannulle sulamaan

3. Sulaneen pinaatin sekaan lisätään silputut valkosipulinkynnet ja punasipuli, kuullotetaan hiukan

4. Kulhossa sekoitetaan munat, mantelimaito, suola ja pippuri tasaiseksi liemeksi, eli niin että munien rakenne rikkoutuu kunnolla (tähänkin voi lisätä vielä lorauksen hyvää öljyä) 

5. Raastetaan juusto ja silputaan aurinkokuivatut tomaatit

6. Leivinpaperilla vuoratulle uunipellille levitetään ensin tasaisesti pinaattisipuliseos, sitten ak-tomaatit ja juustoraaste ja lopuksi lorotellaan päälle munamaitoseos. 

7. Paistetaan uunissa 200 asteessa kunnes hyytynyt kunnolla, eli noin 15 minuuttia. 

8. Hetken aikaa jäähtynyt munakas leikataan ja nautitaan esimerkiksi oivaa Black list-sarjaa Netflixistä samalla katsoen 🙂

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Uunimunakas Makkara | Kotiseutu-Uutiset
    12.7.2020, 17:26

    […] Tuhti uunimunakas – Pirtti | Lily – UUNIMUNAKAS. 7 luomumunaa. 2dl hyvää mantelimaitoa (tai muuta nestettä, mutta ei mitään kevyt-höttöä) 10-15 ”palaa” pakastepinaattia. reilu kourallinen juustoraastetta. neljä aurinkokuivattua tomaattia. 1 iso punasipuli. useampi kynsi valkosipulia. loraus hyvää öljyä tai gheetä. reippaasti mustapippurirouhetta, vajaa 1. […]

  2. Oi, kuulostaa ihanalta! Minkähän takia mulle ei ole ikinä tullut mieleenkään, että munakkaan voisi tehdä uunissa, itsehän olen vain räpeltänyt niitä pannulla ja kironnut hersyvästi kun en ikinä saa niitä taitettua ja siirrettyä siitä lautaselle ehjänä. Tämä menee kokeiluun.

    1. Pannulla määki aina ennen tehny, mut tää on supernäppärä kyllä jos vaan raaskii lämmittää uunin! 🙂 Mää välillä kitsastelen sen asian kanssa, mut näin viileillä keleillä seki tuo vaan lisälämpöä tupaan. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *